Retete prezentate pe intelesul tuturor
Dulceaţă de prune
Data:07.10.2013Prunele se decojesc şi se îndepărtează sâmburele. Peste prunele astfel pregătite se adaugă... articol complet
Gogoşari umpluţi cu conopidă
Data:04.10.2013Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, care se ţin 2 ore în apă cu sare.... articol complet
Tortul sultanului
Data:03.10.2013Blatul se taie în două şi se însiropează foarte bine cu sirop din compot la care s-au... articol complet
Creveţi crocanţi
Data:02.10.2013Creveţii se trec prin făină, apoi prin oul bătut cu puţină sare şi la final prin pesmet... articol complet
Compot de pere
Data:01.10.2013Perele se spală şi se curăţă de coajă. Apoi se îndepărtează mijlocul cu seminţe şi se... articol complet
Ciocolată din cacao
Data:29.09.2013Cacaua se cerne. Împreună cu untul se pune în blender şi se amestecă. Apa se pune pe foc şi... articol complet
Friptură din pulpă de mistreţ la slow cooker
Data:27.09.2013Carnea se pune la marinat pentru 24-48 de ore, astfel: Ţelina se taie felii subţiri. Ceapa se... articol complet
Păstrugă cu sos piccata
Data:26.09.2013Peştele se curăţă şi se taie rondele. Se presară cu sare şi piper şi se lasă să stea 20... articol complet
Omletă cu roşii
Data:25.09.2013Ceapa se taie mărunt; la fel şi ardeiul iute şi ghimbirul. Într-o tigaie se încinge untul... articol complet
Tort Saint Honore
Data:24.09.2013Aluatul de tartă se întinde într-un cerc cu diametrul de 24 cm. Se pune pe hârtie de copt,... articol complet
Dulceaţă de struguri albi
Data:23.09.2013Se scot sâmburii din boabele de struguri. Se pune la fiert apa cu zahărul şi sucul de la... articol complet
Mâncare de gogonele
Data:20.09.2013Gogonelele se taie felii. La fel şi roşiile şi ardeii. Toate legumele se pun în wok, se... articol complet
Cuş-cuş cu peşte afumat
Data:19.09.2013Ardeiul se taie cubuleţe, morcovul se rade, ceapa se taie în fâşii de aproximativ 1 cm, iar... articol complet
Gogonele murate
Data:18.09.2013Se aranjează în borcan gogonelele şi morcovii, alternând cu usturoi tăiat felii şi beţe... articol complet
Salată de vinete cu roşii coapte şi ardei copţi
Data:17.09.2013Se coc roşiile. Se curăţă de coajă şi se pasează. Se coc ardeii. Se curăţă de coajă... articol complet
Dulceaţă de pepene roşu
Data:16.09.2013Pepenele se curăţă de coajă cu ajutorul unui cuţit. Se taie în felii şi se îndepărtează... articol complet
Ciorbă din gâturi de curcan
Data:13.09.2013Gâturile se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează dacă este nevoie. Ardeiul, morcovul,... articol complet
Tort Pavlova
Data:12.09.2013Albuşurile se bat spumă. Când s-a obţinut spuma, se adaugă zahărul treptat, apoi oţetul... articol complet
Salată de gogonele cu gogoşari
Data:11.09.2013Gogoşarii se spală, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie felii. Gogonelele se... articol complet
Dulceaţă de smochine
Data:10.09.2013Smochinele se curăţă de coajă. Apa şi zahărul se pun pe foc. Când începe să fiarbă se... articol complet