Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete

Piept de pui in aluat de bere

In Mancaruri de post la 13 Iul 2011

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete; se condimenteaza. Ouale se bat cu un praf de sare si piper,se adauga berea si se omogenizeaza.  La sfarsit se incorporeaza faina si se condimenteaza dupa gust; se adauga si patrunjel tocat. Aluatul btinut trebuie sa fie mai gros decat cel de...

Legume gratinate

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2011

Cartofii curatati se taie felii potrivit de groase si se fierb 10 minute in apa cu sare,impreuna cu dovleceii. Rosiile   se taie felii. Intr-o tava se aseaza legumele alternand   feliile de cartofi,dovlecel si rosii. Se condimenteaza si se asezoneaza cu patrunjel si cimbru si se...

Inghetata de cirese

In Dulciuri la 12 Iul 2011

Laptele se incalzeste si se lasa deoparte.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la...

Salata de ciuperci

In Salate la 8 Iul 2011

Daca flositi ciuperci proaspete: se spala,se curata de pielite,se sareaza si se stropesc cu otet au zeama de lamaie. Se taie pe jumatate si se pun la fiert in apa cu sare pentru 25-30 minute. Se trc pe sub un jet de apa si se scurg bine.   Maioneza se amsteca cu...

Tort de inghetata in doua culori/Zebra Ice Cream

In Dulciuri la 8 Iul 2011

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul. Se incorporeaza si galbenusul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste albusri. Se amesteca cu o spatula,dinspre exterior spre interior. Tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu...

Supa crema de rosii cu morcovi

In Supe la 7 Iul 2011

Rosiile se pun in apa clocotita,apoi se decojesc si se toaca marunt. Legumele se taie bucati potrivite si se pun la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei. Cand sunt fierti cartofii se adauga rosiile taiate bucati. Se fierbe pana cand toate legumele sunt fierte si lichidul a scazut pana...

Inghetata de vanilie cu sos de cirese

In Dulciuri la 6 Iul 2011

Inghetata: Ouale se separa. Albusurile se pot congela si se pot folosi la checul acesta delicios. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa. Laptele se toarna peste crema de oua,se omogenizeaza si se pune amestecul intr-o cratita. Cratita se pune la...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2011

Dovleceii se spala si se taie felii nu foarte groase.Se sareaza si se aseaza pe servetele absorbante,se intorc pe ambele parti.   La sfarsit se incorporeaza faina si se condimenteaza dupa gust; se adauga si patrunjel tocat. Aluatul pbtinut trebuie sa fie putin mai gros decat cel de la...

Inghetata de menta cu ciocolata

In Dulciuri la 2 Iul 2011

Laptele se incalzeste si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Frisca...

Salata de fasole pastai

In Salate la 2 Iul 2011

Fasolea se curata de capete si se fierbe in apa cu sare. Cand fasolea este fiarta,se scurge si se taie bucati mici. Ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza si se amesteca cu fasolea; se sareaza si se pipereaza dupa gust. Maioneza se amesteca cu smantana si se amesteca cu fasolea. Se...

Pastai scazute cu usturoi

In Mancaruri de post la 29 Iun 2011

Fasolea se curata de capete si se rupe pe jumatate. Se spala cu apa rece. Intr-o oala se pune apa cu sare si cand da in clocot se pune fasolea rupta si se fierbe 10 minute,se opreste focul si se acopera oala cu un capac; se lasa 10 minute,apoi se scurge de apa. Ceapa,ardeiul si usturoiul se...

Turtite dulci cu malai

In Dulciuri la 28 Iun 2011

Faina de grau se amesteca cu   faina de malai si praful de copt Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa,se adauga laptele si vanilia si se omogenizeaza. In compozitia lichida se adauga faina si se amesteca. Se lasa aluatul in frigider pentru 30 minute. Intr-o tigaie se...

Varza cu afumatura

In Porc la 28 Iun 2011

Ceapa se toaca marunt,ardeiul cubulete,iar morcovul se da pe razatoare. Varza se taie fideluta. Costita se taie bucati si se fierbe 10 minute in apa cu sare Intr-o oala incapatoare se caleste ceapa,ardeiul si morcovul in ulei,apoi se adauga costita afumata si varza. Se amesteca bine pentru se...

Salata de castravete cu iaurt

In Salate la 27 Iun 2011

Castravetele se spala bine si se taie in feii subtiri. Intr-un castron se amesteca smantana cu iaurtul.Usturoiul se zdrobeste si se adauga sosului impreuna cu sarea si piperul. Se toarna in fir subtire uleiul de masline si se amesteca la fel ca la maioneza.La final o sa avem un sos consistent...

Omleta cu dovlecei si branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2011

  Ouale se bat cu sare si piper,apoi se adauga laptele si se omogenizeaza.In ouale batute se adauga si patrunjelul tocat.Dovlecelul se curata si cu ajutorul curatitorului de legume se taie fasii subtiri. Branza se taie cubulete. O tigaie se incinge cu putin ulei,se toarna ouale...

Ciorba de loboda

In Ciorbe la 25 Iun 2011

Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert si in momentul in care clocoteste se adauga lobodele curatate si spalate cu apa rece. Se acopera oala cu un capac,se stinge focul si se lasa 10 minute,apoi se scot,se pun intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece. Legumele se toaca...

Oua umplute cu mousse de ton

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2011

Ouale se pun la fiert 10 minute,apoi se opreste focul si se acopera cratita cu un capac si se lasa 15 minute. Ouale in coaja se trec pe sub un jet de apa rece,apoi se curata de coaja,se taie pe jumatate si se scoate galbenusul. Tonul se marunteste,untul se mixeaza cu un praf de sare,apoi...

Mancare de mazare cu carne de porc

In Porc la 21 Iun 2011

Carnea se feliaza si se prajeste in ulei incins,se scoate si se pastreaza la cald. Legumele se taie cubulete si se calesc in putin ulei,apoi se pune faina si se amesteca. Se stinge cu apa si se adauga mazarea scursa si spalata. Se fierb legumele 25-30 minute si daca sunt fierte se adauga...

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 20 Iun 2011

Capsunile se spala,se taie bucati si se acopera cu zahar si se lasa 10-15 minute deoparte. Frisca se mixeaza putin,apoi se adauga laptele si se continuua mixarea,iaurtul se adauga si el la frisca si se omogenizeaza. Capsunile se pun intr-un blender si se fac piure,o sa devina mai degraba un sos...

Snitel de pui in aluat

In Pui la 20 Iun 2011

Pieptul de pui se feliaza,se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza. Ouale se bat cu smantana si laptele,apoi se adauga faina cat sa obtinem un aluat mai gros.Aluatul se condimenteaza cu sare si piper si se asezoneaza cu patrunjel tocat. Snitele se trec prin aluat si se prajesc...

Smoothie de capsuni cu iaurt

In Bauturi la 19 Iun 2011

Capsunile se taie bucati si se pun intr-un blender, apoi se adauga iaurtul si laptele,cuburile de gheata si se continuua amestecarea.  Se toarna intr-un pahar si se serveste rece alaturi de capsuni .

Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2011

Iata cum se prepara Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica Cartofii se curata, se spala, se taie rondele si se fierb aprox 10 minute in apa cu sare (nu trebuie sa fiarba in totalitate). Smantana se amesteca cu 70 ml lapte sau apa si se omogenizeaza, apoi se amesteca cu ouale...

Prajitura cu crema de capsuni si iaurt

In Prajituri la 17 Iun 2011

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga untul partial topit si laptele si se omogenizeaza.  Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de...

Salata de legume cu pui si iaurt

In Salate la 15 Iun 2011

Pieptul de pui se taie pe jumatate,se condimenteaza si se pune pe grill,intorcandu-se pe ambele parti. Rosiile se taie felii,castravetii rondele subtiri,ardeiul bastonase si varza fideluta. Pieptul de pui se taie cubulete. In doua cupe/castroane se pune cate o frunza de salata,apoi varza...

Briose cu ciocolata

In Prajituri la 15 Iun 2011

Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul/margarina si se lasa deoparte Ouale se bat cu un praf de sare si o lingura de apa,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga faina si se omogenizeaza,apoi se toarna amestecul de ciocolata. Se omogenizeaza....

Placinta cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2011

Umplutura: Branza se faramiteaza cu o furculita si se amesteca cu mararul tocat, apoi se toarna 200 ml sana obtinand o crema de branza. Ouale se bat cu un praf de sare si se adauga restul de sana(250 ml) si se omogenizeaza. In amestecul de oua se adauga crema de branza si se...

Chec cu lamaie,mac si iaurt

In Dulciuri la 11 Iun 2011

Ouale se mixeaza cu zaharul,se adauga margarina partial topit si iaurtul. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia umeda. La sfarsit se incorporeaza macul,vanilia si coaja de lamaie.  Aluatul se toarna intr-o tava pentru chec unsa cu unt si tapetata cu faina....

Ardei umplut

In Porc la 4 Iun 2011

Ceapa se toaca marunt,ardeiul cubulete,morcovul dat pe razatoare si se calesc impreuna pana se inmoaie,apoi se adauga orezul si 50 ml apa. Se fierbe 5 minute,apoi se adauga pasta de tomate si se amesteca bine. Se opreste focul si se pune carnea si se amesteca pana se omogenizeaza perfect. Se...

Cheesecake cu ananas caramelizat

In Prajituri la 31 Mai 2011

Ananas caramelizat: Intr-o cratita se pune zaharul,la foc mic, pana se caramelizeaza,apoi se adauga untul si frisca si se amesteca energic. Se lasa la racit,apoi se amesteca cu ananasul taiat bucatele Blat:  Oul se bate cu un praf de sare,vanilie si zahar pudra,apoi se...

Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

In Pui la 29 Mai 2011

Pieptul de pui se taie cubulete si se rumeneste in 2-3 linguri ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt si ardeiul tocat cubulete si se calesc 5-10 minute,apoi se adauga ciupercile taiate felii. Se mai lasa pe foc pana se inmoaie putin ciupercile,apoi se adauga faina,se rumeneste si se stinge cu...

Afisate 91 - 120 din 517 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]