Pieptul de pui se spala si se taie cubulete; se condimenteaza.
Ouale se bat cu un praf de sare si piper,se adauga berea si se omogenizeaza.
La sfarsit se incorporeaza faina si se condimenteaza dupa gust; se adauga si patrunjel tocat. Aluatul btinut trebuie sa fie mai gros decat cel de...
Cartofii curatati se taie felii potrivit de groase si se fierb 10 minute in apa cu sare,impreuna cu dovleceii. Rosiile se taie felii. Intr-o tava se aseaza legumele alternand feliile de cartofi,dovlecel si rosii.
Se condimenteaza si se asezoneaza cu patrunjel si cimbru si se...
Laptele se incalzeste si se lasa deoparte.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la...
Daca flositi ciuperci proaspete: se spala,se curata de pielite,se sareaza si se stropesc cu otet au zeama de lamaie. Se taie pe jumatate si se pun la fiert in apa cu sare pentru 25-30 minute. Se trc pe sub un jet de apa si se scurg bine.
Maioneza se amsteca cu...
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul. Se incorporeaza si galbenusul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste albusri. Se amesteca cu o spatula,dinspre exterior spre interior. Tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu...
Rosiile se pun in apa clocotita,apoi se decojesc si se toaca marunt.
Legumele se taie bucati potrivite si se pun la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei. Cand sunt fierti cartofii se adauga rosiile taiate bucati. Se fierbe pana cand toate legumele sunt fierte si lichidul a scazut pana...
Inghetata:
Ouale se separa. Albusurile se pot congela si se pot folosi la checul acesta delicios. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa. Laptele se toarna peste crema de oua,se omogenizeaza si se pune amestecul intr-o cratita. Cratita se pune la...
Dovleceii se spala si se taie felii nu foarte groase.Se sareaza si se aseaza pe servetele absorbante,se intorc pe ambele parti. La sfarsit se incorporeaza faina si se condimenteaza dupa gust; se adauga si patrunjel tocat. Aluatul pbtinut trebuie sa fie putin mai gros decat cel de la...
Laptele se incalzeste si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Frisca...
Fasolea se curata de capete si se fierbe in apa cu sare. Cand fasolea este fiarta,se scurge si se taie bucati mici.
Ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza si se amesteca cu fasolea; se sareaza si se pipereaza dupa gust. Maioneza se amesteca cu smantana si se amesteca cu fasolea. Se...
Fasolea se curata de capete si se rupe pe jumatate. Se spala cu apa rece. Intr-o oala se pune apa cu sare si cand da in clocot se pune fasolea rupta si se fierbe 10 minute,se opreste focul si se acopera oala cu un capac; se lasa 10 minute,apoi se scurge de apa.
Ceapa,ardeiul si usturoiul se...
Faina de grau se amesteca cu faina de malai si praful de copt
Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa,se adauga laptele si vanilia si se omogenizeaza. In compozitia lichida se adauga faina si se amesteca. Se lasa aluatul in frigider pentru 30 minute.
Intr-o tigaie se...
Ceapa se toaca marunt,ardeiul cubulete,iar morcovul se da pe razatoare. Varza se taie fideluta. Costita se taie bucati si se fierbe 10 minute in apa cu sare
Intr-o oala incapatoare se caleste ceapa,ardeiul si morcovul in ulei,apoi se adauga costita afumata si varza. Se amesteca bine pentru se...
Castravetele se spala bine si se taie in feii subtiri. Intr-un castron se amesteca smantana cu iaurtul.Usturoiul se zdrobeste si se adauga sosului impreuna cu sarea si piperul. Se toarna in fir subtire uleiul de masline si se amesteca la fel ca la maioneza.La final o sa avem un sos consistent...
Ouale se bat cu sare si piper,apoi se adauga laptele si se omogenizeaza.In ouale batute se adauga si patrunjelul tocat.Dovlecelul se curata si cu ajutorul curatitorului de legume se taie fasii subtiri. Branza se taie cubulete.
O tigaie se incinge cu putin ulei,se toarna ouale...
Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert si in momentul in care clocoteste se adauga lobodele curatate si spalate cu apa rece. Se acopera oala cu un capac,se stinge focul si se lasa 10 minute,apoi se scot,se pun intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece.
Legumele se toaca...
Ouale se pun la fiert 10 minute,apoi se opreste focul si se acopera cratita cu un capac si se lasa 15 minute. Ouale in coaja se trec pe sub un jet de apa rece,apoi se curata de coaja,se taie pe jumatate si se scoate galbenusul.
Tonul se marunteste,untul se mixeaza cu un praf de sare,apoi...
Carnea se feliaza si se prajeste in ulei incins,se scoate si se pastreaza la cald.
Legumele se taie cubulete si se calesc in putin ulei,apoi se pune faina si se amesteca.
Se stinge cu apa si se adauga mazarea scursa si spalata.
Se fierb legumele 25-30 minute si daca sunt fierte se adauga...
Capsunile se spala,se taie bucati si se acopera cu zahar si se lasa 10-15 minute deoparte. Frisca se mixeaza putin,apoi se adauga laptele si se continuua mixarea,iaurtul se adauga si el la frisca si se omogenizeaza. Capsunile se pun intr-un blender si se fac piure,o sa devina mai degraba un sos...
Pieptul de pui se feliaza,se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza.
Ouale se bat cu smantana si laptele,apoi se adauga faina cat sa obtinem un aluat mai gros.Aluatul se condimenteaza cu sare si piper si se asezoneaza cu patrunjel tocat.
Snitele se trec prin aluat si se prajesc...
Capsunile se taie bucati si se pun intr-un blender, apoi se adauga iaurtul si laptele,cuburile de gheata si se continuua amestecarea. Se toarna intr-un pahar si se serveste rece alaturi de capsuni .
Iata cum se prepara Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica
Cartofii se curata, se spala, se taie rondele si se fierb aprox 10 minute in apa cu sare (nu trebuie sa fiarba in totalitate).
Smantana se amesteca cu 70 ml lapte sau apa si se omogenizeaza, apoi se amesteca cu ouale...
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga untul partial topit si laptele si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de...
Pieptul de pui se taie pe jumatate,se condimenteaza si se pune pe grill,intorcandu-se pe ambele parti. Rosiile se taie felii,castravetii rondele subtiri,ardeiul bastonase si varza fideluta. Pieptul de pui se taie cubulete.
In doua cupe/castroane se pune cate o frunza de salata,apoi varza...
Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul/margarina si se lasa deoparte
Ouale se bat cu un praf de sare si o lingura de apa,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga faina si se omogenizeaza,apoi se toarna amestecul de ciocolata. Se omogenizeaza....
Umplutura:
Branza se faramiteaza cu o furculita si se amesteca cu mararul tocat, apoi se toarna 200 ml sana obtinand o crema de branza. Ouale se bat cu un praf de sare si se adauga restul de sana(250 ml) si se omogenizeaza. In amestecul de oua se adauga crema de branza si se...
Ouale se mixeaza cu zaharul,se adauga margarina partial topit si iaurtul. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia umeda. La sfarsit se incorporeaza macul,vanilia si coaja de lamaie.
Aluatul se toarna intr-o tava pentru chec unsa cu unt si tapetata cu faina....
Ceapa se toaca marunt,ardeiul cubulete,morcovul dat pe razatoare si se calesc impreuna pana se inmoaie,apoi se adauga orezul si 50 ml apa. Se fierbe 5 minute,apoi se adauga pasta de tomate si se amesteca bine. Se opreste focul si se pune carnea si se amesteca pana se omogenizeaza perfect. Se...
Ananas caramelizat:
Intr-o cratita se pune zaharul,la foc mic, pana se caramelizeaza,apoi se adauga untul si frisca si se amesteca energic. Se lasa la racit,apoi se amesteca cu ananasul taiat bucatele
Blat:
Oul se bate cu un praf de sare,vanilie si zahar pudra,apoi se...
Pieptul de pui se taie cubulete si se rumeneste in 2-3 linguri ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt si ardeiul tocat cubulete si se calesc 5-10 minute,apoi se adauga ciupercile taiate felii. Se mai lasa pe foc pana se inmoaie putin ciupercile,apoi se adauga faina,se rumeneste si se stinge cu...
Piept de pui in aluat de bere
Pieptul de pui se spala si se taie cubulete; se condimenteaza. Ouale se bat cu un praf de sare si piper,se adauga berea si se omogenizeaza. La sfarsit se incorporeaza faina si se condimenteaza dupa gust; se adauga si patrunjel tocat. Aluatul btinut trebuie sa fie mai gros decat cel de...
Legume gratinate
Cartofii curatati se taie felii potrivit de groase si se fierb 10 minute in apa cu sare,impreuna cu dovleceii. Rosiile se taie felii. Intr-o tava se aseaza legumele alternand feliile de cartofi,dovlecel si rosii. Se condimenteaza si se asezoneaza cu patrunjel si cimbru si se...
Inghetata de cirese
Laptele se incalzeste si se lasa deoparte.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la...
Salata de ciuperci
Daca flositi ciuperci proaspete: se spala,se curata de pielite,se sareaza si se stropesc cu otet au zeama de lamaie. Se taie pe jumatate si se pun la fiert in apa cu sare pentru 25-30 minute. Se trc pe sub un jet de apa si se scurg bine. Maioneza se amsteca cu...
Tort de inghetata in doua culori/Zebra Ice Cream
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul. Se incorporeaza si galbenusul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste albusri. Se amesteca cu o spatula,dinspre exterior spre interior. Tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu...
Supa crema de rosii cu morcovi
Rosiile se pun in apa clocotita,apoi se decojesc si se toaca marunt. Legumele se taie bucati potrivite si se pun la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei. Cand sunt fierti cartofii se adauga rosiile taiate bucati. Se fierbe pana cand toate legumele sunt fierte si lichidul a scazut pana...
Inghetata de vanilie cu sos de cirese
Inghetata: Ouale se separa. Albusurile se pot congela si se pot folosi la checul acesta delicios. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa. Laptele se toarna peste crema de oua,se omogenizeaza si se pune amestecul intr-o cratita. Cratita se pune la...
Dovlecei pane
Dovleceii se spala si se taie felii nu foarte groase.Se sareaza si se aseaza pe servetele absorbante,se intorc pe ambele parti. La sfarsit se incorporeaza faina si se condimenteaza dupa gust; se adauga si patrunjel tocat. Aluatul pbtinut trebuie sa fie putin mai gros decat cel de la...
Inghetata de menta cu ciocolata
Laptele se incalzeste si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Frisca...
Salata de fasole pastai
Fasolea se curata de capete si se fierbe in apa cu sare. Cand fasolea este fiarta,se scurge si se taie bucati mici. Ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza si se amesteca cu fasolea; se sareaza si se pipereaza dupa gust. Maioneza se amesteca cu smantana si se amesteca cu fasolea. Se...
Pastai scazute cu usturoi
Fasolea se curata de capete si se rupe pe jumatate. Se spala cu apa rece. Intr-o oala se pune apa cu sare si cand da in clocot se pune fasolea rupta si se fierbe 10 minute,se opreste focul si se acopera oala cu un capac; se lasa 10 minute,apoi se scurge de apa. Ceapa,ardeiul si usturoiul se...
Turtite dulci cu malai
Faina de grau se amesteca cu faina de malai si praful de copt Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa,se adauga laptele si vanilia si se omogenizeaza. In compozitia lichida se adauga faina si se amesteca. Se lasa aluatul in frigider pentru 30 minute. Intr-o tigaie se...
Varza cu afumatura
Ceapa se toaca marunt,ardeiul cubulete,iar morcovul se da pe razatoare. Varza se taie fideluta. Costita se taie bucati si se fierbe 10 minute in apa cu sare Intr-o oala incapatoare se caleste ceapa,ardeiul si morcovul in ulei,apoi se adauga costita afumata si varza. Se amesteca bine pentru se...
Salata de castravete cu iaurt
Castravetele se spala bine si se taie in feii subtiri. Intr-un castron se amesteca smantana cu iaurtul.Usturoiul se zdrobeste si se adauga sosului impreuna cu sarea si piperul. Se toarna in fir subtire uleiul de masline si se amesteca la fel ca la maioneza.La final o sa avem un sos consistent...
Omleta cu dovlecei si branza
Ouale se bat cu sare si piper,apoi se adauga laptele si se omogenizeaza.In ouale batute se adauga si patrunjelul tocat.Dovlecelul se curata si cu ajutorul curatitorului de legume se taie fasii subtiri. Branza se taie cubulete. O tigaie se incinge cu putin ulei,se toarna ouale...
Ciorba de loboda
Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert si in momentul in care clocoteste se adauga lobodele curatate si spalate cu apa rece. Se acopera oala cu un capac,se stinge focul si se lasa 10 minute,apoi se scot,se pun intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece. Legumele se toaca...
Oua umplute cu mousse de ton
Ouale se pun la fiert 10 minute,apoi se opreste focul si se acopera cratita cu un capac si se lasa 15 minute. Ouale in coaja se trec pe sub un jet de apa rece,apoi se curata de coaja,se taie pe jumatate si se scoate galbenusul. Tonul se marunteste,untul se mixeaza cu un praf de sare,apoi...
Mancare de mazare cu carne de porc
Carnea se feliaza si se prajeste in ulei incins,se scoate si se pastreaza la cald. Legumele se taie cubulete si se calesc in putin ulei,apoi se pune faina si se amesteca. Se stinge cu apa si se adauga mazarea scursa si spalata. Se fierb legumele 25-30 minute si daca sunt fierte se adauga...
Inghetata de capsuni
Capsunile se spala,se taie bucati si se acopera cu zahar si se lasa 10-15 minute deoparte. Frisca se mixeaza putin,apoi se adauga laptele si se continuua mixarea,iaurtul se adauga si el la frisca si se omogenizeaza. Capsunile se pun intr-un blender si se fac piure,o sa devina mai degraba un sos...
Snitel de pui in aluat
Pieptul de pui se feliaza,se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza. Ouale se bat cu smantana si laptele,apoi se adauga faina cat sa obtinem un aluat mai gros.Aluatul se condimenteaza cu sare si piper si se asezoneaza cu patrunjel tocat. Snitele se trec prin aluat si se prajesc...
Smoothie de capsuni cu iaurt
Capsunile se taie bucati si se pun intr-un blender, apoi se adauga iaurtul si laptele,cuburile de gheata si se continuua amestecarea. Se toarna intr-un pahar si se serveste rece alaturi de capsuni .
Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica
Iata cum se prepara Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica Cartofii se curata, se spala, se taie rondele si se fierb aprox 10 minute in apa cu sare (nu trebuie sa fiarba in totalitate). Smantana se amesteca cu 70 ml lapte sau apa si se omogenizeaza, apoi se amesteca cu ouale...
Prajitura cu crema de capsuni si iaurt
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga untul partial topit si laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de...
Salata de legume cu pui si iaurt
Pieptul de pui se taie pe jumatate,se condimenteaza si se pune pe grill,intorcandu-se pe ambele parti. Rosiile se taie felii,castravetii rondele subtiri,ardeiul bastonase si varza fideluta. Pieptul de pui se taie cubulete. In doua cupe/castroane se pune cate o frunza de salata,apoi varza...
Briose cu ciocolata
Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul/margarina si se lasa deoparte Ouale se bat cu un praf de sare si o lingura de apa,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga faina si se omogenizeaza,apoi se toarna amestecul de ciocolata. Se omogenizeaza....
Placinta cu branza si marar
Umplutura: Branza se faramiteaza cu o furculita si se amesteca cu mararul tocat, apoi se toarna 200 ml sana obtinand o crema de branza. Ouale se bat cu un praf de sare si se adauga restul de sana(250 ml) si se omogenizeaza. In amestecul de oua se adauga crema de branza si se...
Chec cu lamaie,mac si iaurt
Ouale se mixeaza cu zaharul,se adauga margarina partial topit si iaurtul. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia umeda. La sfarsit se incorporeaza macul,vanilia si coaja de lamaie. Aluatul se toarna intr-o tava pentru chec unsa cu unt si tapetata cu faina....
Ardei umplut
Ceapa se toaca marunt,ardeiul cubulete,morcovul dat pe razatoare si se calesc impreuna pana se inmoaie,apoi se adauga orezul si 50 ml apa. Se fierbe 5 minute,apoi se adauga pasta de tomate si se amesteca bine. Se opreste focul si se pune carnea si se amesteca pana se omogenizeaza perfect. Se...
Cheesecake cu ananas caramelizat
Ananas caramelizat: Intr-o cratita se pune zaharul,la foc mic, pana se caramelizeaza,apoi se adauga untul si frisca si se amesteca energic. Se lasa la racit,apoi se amesteca cu ananasul taiat bucatele Blat: Oul se bate cu un praf de sare,vanilie si zahar pudra,apoi se...
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana
Pieptul de pui se taie cubulete si se rumeneste in 2-3 linguri ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt si ardeiul tocat cubulete si se calesc 5-10 minute,apoi se adauga ciupercile taiate felii. Se mai lasa pe foc pana se inmoaie putin ciupercile,apoi se adauga faina,se rumeneste si se stinge cu...