Mixez untul topit si racit cu zaharul si cele 4 oua. Adaug apoi fulgii de cocos si pudra de roscove, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si laptele, compensand. Torn in tava tapetata cu hartie si coc in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea....
Pentru aluat, am pregatit maiaua, am amestecat drojdia proaspata cu zaharul, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o la loc cald pentru circa 15 min.
Intre timp am pus faina cu sarea, uleiul, am adaugat si drojdia crescuta si laptele caldut si am framantat un...
Pentru aluat, amestec faina cu untul pana devine nisipos. Adaug galbenusul de ou, sarea si treptat smantana. Trebuie sa obtin un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini ( daca este cazul, mai adaug putina faina sau mai putina smantana). Intind o foaie pe care o pun in...
Intr-un castron amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, o lingurita de faina si putina apa calduta. O lasam deoparte la loc cald si separat mixam un ou cu zaharul, zaharul vanilinat, uleiul, laptele caldut, coaja de lamaie, punem si drojdia activata si o parte din...
Intr-un castron amestecam drojdia, zaharul si o lingura de faina, cu putina apa calduta. Lasam vasul acoperit si intre timp punem intr-un castron faina cernuta su sarea, adaug maiaua, laptele caldut si untul topit si framant un aluat timp de 5 - 10 minute. Ung aluatul obtinut cu...
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata si prazul, ardeiul si morcovul, se toaca si se pun peste cartofi. Se adauga si rosiile si se lasa la fiert circa 15 - 20 de minute.
Intre timp carnatul se taie felii, se prajeste putin,...
Pentru aceasta reteta, am copt o foaie pe dosul tavii si pentru a avea o forma cat de cat frumoasa, am taiat o hartie de copt care sa aiba forma de patrat ( astfel nu va iesi forma frumoasa de care va spuneam), suficient de mare incat sa cuprinda tava de tarta intoarsa cu fata in jos si sa mai...
Pentru inceput, am pregatit aluatul pentru foile de placinta. Am pus faina cernuta cu cele doua oua, sarea si apa calduta si am framantat timp de 10 minute. Aluatul obtinut l-am acoperit si l-am lasat la odihna pana am pregatit umplutura.
Pulpele...
Pentru crema de iaurt, am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu 100 de grame de zahar le-am batut spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu alte 100 g zahar, zaharul vanilat, apoi am adaugat iaurtul, amidonul si am amestecat bine. La sfarsit, am adaugat albusul batut peste...
Intr-un castron, am amestecat drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o acoperita si intre timp am pregatit 500 g faina cu cele doua oua, sarea, untul, laptele si apa caldute. Le-am amestecat, apoi am pus si drojdia si cu restul de...
Pregatesc pentru aluat, intr-un bol, se pune faina, untul si sarea. Se amesteca untul si faina cu mana pana devine nisipos. Apoi se toarna cate putina apa pana obtinem un aluat consistent care se lasa la rece.
Intre timp, se amesteca oul cu smantana, branza razuita si tonul scurs...
Pentru inceput am pus intr-un vas drojdia uscata cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta, si am lasat putin la crescut. Intre timp, am pregatit un vas in care am adaugat 500 g faina ( restul de faina am oprit-o pentru framantat), cele doua oua, sarea,...
Salam de biscuiţi, reţetă imbunatatita
Intr-un bol, am rupt biscuitii in bucati, am pus rahatul taiat, stafidele inmuiate in apa sau rom si alunele pe care le-am prajit inainte si apoi le-am maruntit. Apoi am amestecat cele trei linguri de zahar cu cacao, laptele si untul, si le-am...
Ouale intregi se bat cu zaharul, se pun pe rand uleiul, iaurtul, esenta de vanilie, amidonul, faina si praful de copt. Merele se curata de coaja, jumatate dintr-un mar se taie cuburi si se adauga in compozitia facuta, iar cealalta jumatate si marul intreg se taie felii subtiri.
Se...
Intr-un bol, mixez cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana isi schimba culoarea. Adaug esenta de rom, coaja de lamaie si apa. Amestec si apoi, adaug faina amestecata cu praful de copt si sarea. La inceput, amestec faina cu o lingura de lemn, apoi framant cu mana. Trebuie sa iasa un...
Am caramelizat 5 linguri de zahar si l.am intins pe toata tava, si pe margini. Peste zahar am pus rodiile curatate si l-am lasat sa se raceasca.
Intre timp am pregatit blatul, am separat ouale, albusurile le-am batut spuma tare cu zaharul, am adaugat galbenusurile frecate cu cele cinci...
Legumele le-am curatat, le-am spalat si le-am tocat cuburi. Cartofii la fel i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat cuburi. Rosia am trecut-o prin apa fiarta ca sa o pot decoji si am taiat-o foarte marunt. Intr-o cratita cu putin ulei incins am pus toate legumele cu sare si putina apa, le-am...
Am curatat pestii, i-am taiat, am pus sare si i-am lasat aprox. 60 de minute. Intre timp am pregatit legumele, ceapa am taiat-o solzisori, morcovul rondele si ardeiul fasii.Am spalat si rosiile si le-am taiat bucati mai mari. Am amestecat toate legumele intr-un castron cu sare, piper si ulei,...
Curatam cartofii ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si putin ulei.Intre timp curatam ceapa, morcovul si ardeiul, le tocam si pe acestea. Cand cartofii s-au fiert de jumatate punem tot zarzavatul tocat si o lingura de rosii sau o rosie decojita si tocata.
Separam un ou,...
Cascavalul si branza se dau pe razatoare si se amesteca cu ouale sarea si smantana. Feliile de paine se inmoaie in acest amestec pe ambele parti si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins pana cand sunt rumene.
Desert negresa cu fulgi de cocos
Mixez untul topit si racit cu zaharul si cele 4 oua. Adaug apoi fulgii de cocos si pudra de roscove, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si laptele, compensand. Torn in tava tapetata cu hartie si coc in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea....
Placinte Pachetel
Pentru aluat, am pregatit maiaua, am amestecat drojdia proaspata cu zaharul, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o la loc cald pentru circa 15 min. Intre timp am pus faina cu sarea, uleiul, am adaugat si drojdia crescuta si laptele caldut si am framantat un...
Tarta cu legume si pui
Pentru aluat, amestec faina cu untul pana devine nisipos. Adaug galbenusul de ou, sarea si treptat smantana. Trebuie sa obtin un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini ( daca este cazul, mai adaug putina faina sau mai putina smantana). Intind o foaie pe care o pun in...
Desert placinte pufoase cu ciocolata
Intr-un castron amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, o lingurita de faina si putina apa calduta. O lasam deoparte la loc cald si separat mixam un ou cu zaharul, zaharul vanilinat, uleiul, laptele caldut, coaja de lamaie, punem si drojdia activata si o parte din...
Aperitiv placinta cu branza sarata
Intr-un castron amestecam drojdia, zaharul si o lingura de faina, cu putina apa calduta. Lasam vasul acoperit si intre timp punem intr-un castron faina cernuta su sarea, adaug maiaua, laptele caldut si untul topit si framant un aluat timp de 5 - 10 minute. Ung aluatul obtinut cu...
Mancarica cu legume si carnati
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata si prazul, ardeiul si morcovul, se toaca si se pun peste cartofi. Se adauga si rosiile si se lasa la fiert circa 15 - 20 de minute. Intre timp carnatul se taie felii, se prajeste putin,...
Desert tarta cu crema de vanilie si fructe
Pentru aceasta reteta, am copt o foaie pe dosul tavii si pentru a avea o forma cat de cat frumoasa, am taiat o hartie de copt care sa aiba forma de patrat ( astfel nu va iesi forma frumoasa de care va spuneam), suficient de mare incat sa cuprinda tava de tarta intoarsa cu fata in jos si sa mai...
Placinta cu pui si praz
Pentru inceput, am pregatit aluatul pentru foile de placinta. Am pus faina cernuta cu cele doua oua, sarea si apa calduta si am framantat timp de 10 minute. Aluatul obtinut l-am acoperit si l-am lasat la odihna pana am pregatit umplutura. Pulpele...
Desert placinta cu iaurt
Pentru crema de iaurt, am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu 100 de grame de zahar le-am batut spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu alte 100 g zahar, zaharul vanilat, apoi am adaugat iaurtul, amidonul si am amestecat bine. La sfarsit, am adaugat albusul batut peste...
Aperitiv covridog cu cascaval
Intr-un castron, am amestecat drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o acoperita si intre timp am pregatit 500 g faina cu cele doua oua, sarea, untul, laptele si apa caldute. Le-am amestecat, apoi am pus si drojdia si cu restul de...
Tarta cu ton
Pregatesc pentru aluat, intr-un bol, se pune faina, untul si sarea. Se amesteca untul si faina cu mana pana devine nisipos. Apoi se toarna cate putina apa pana obtinem un aluat consistent care se lasa la rece. Intre timp, se amesteca oul cu smantana, branza razuita si tonul scurs...
Baghete cu cascaval
Pentru inceput am pus intr-un vas drojdia uscata cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta, si am lasat putin la crescut. Intre timp, am pregatit un vas in care am adaugat 500 g faina ( restul de faina am oprit-o pentru framantat), cele doua oua, sarea,...
Salam de biscuiţi, reţetă imbunatatita
Salam de biscuiţi, reţetă imbunatatita Intr-un bol, am rupt biscuitii in bucati, am pus rahatul taiat, stafidele inmuiate in apa sau rom si alunele pe care le-am prajit inainte si apoi le-am maruntit. Apoi am amestecat cele trei linguri de zahar cu cacao, laptele si untul, si le-am...
Desert tarta cu mere si iaurt
Ouale intregi se bat cu zaharul, se pun pe rand uleiul, iaurtul, esenta de vanilie, amidonul, faina si praful de copt. Merele se curata de coaja, jumatate dintr-un mar se taie cuburi si se adauga in compozitia facuta, iar cealalta jumatate si marul intreg se taie felii subtiri. Se...
Desert gogosi braziliene
Intr-un bol, mixez cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana isi schimba culoarea. Adaug esenta de rom, coaja de lamaie si apa. Amestec si apoi, adaug faina amestecata cu praful de copt si sarea. La inceput, amestec faina cu o lingura de lemn, apoi framant cu mana. Trebuie sa iasa un...
Prajitura cu rodie si caramel
Am caramelizat 5 linguri de zahar si l.am intins pe toata tava, si pe margini. Peste zahar am pus rodiile curatate si l-am lasat sa se raceasca. Intre timp am pregatit blatul, am separat ouale, albusurile le-am batut spuma tare cu zaharul, am adaugat galbenusurile frecate cu cele cinci...
Mazare cu costita afumata
Legumele le-am curatat, le-am spalat si le-am tocat cuburi. Cartofii la fel i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat cuburi. Rosia am trecut-o prin apa fiarta ca sa o pot decoji si am taiat-o foarte marunt. Intr-o cratita cu putin ulei incins am pus toate legumele cu sare si putina apa, le-am...
Pastrav cu legume la cuptor
Am curatat pestii, i-am taiat, am pus sare si i-am lasat aprox. 60 de minute. Intre timp am pregatit legumele, ceapa am taiat-o solzisori, morcovul rondele si ardeiul fasii.Am spalat si rosiile si le-am taiat bucati mai mari. Am amestecat toate legumele intr-un castron cu sare, piper si ulei,...
Ciorba de cartofi dreasa cu smantana si ou
Curatam cartofii ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si putin ulei.Intre timp curatam ceapa, morcovul si ardeiul, le tocam si pe acestea. Cand cartofii s-au fiert de jumatate punem tot zarzavatul tocat si o lingura de rosii sau o rosie decojita si tocata. Separam un ou,...
Paine cu ou si cascaval
Cascavalul si branza se dau pe razatoare si se amesteca cu ouale sarea si smantana. Feliile de paine se inmoaie in acest amestec pe ambele parti si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins pana cand sunt rumene.