Vinul ti-l da pamantul

Postat de GretaRachita in Bauturi pe 23 Ian 2014, 19:47

Vinul ti-l da pamantul

In ultima perioada se vorbeste mult despre agricultura biologica. Nu stiu de ce, dar eu nu am acordat niciodata prea multa atentie acestei expresii, nu am cordat niciodata prea multa importanta acestui tip de produse.  Le-am vazut mereu ca pe un moft a unei anumite categorii de persoane care vor sa se simta diferite, sa manance intr-un alt fel, sa se diferentieze de masa.
Acum zece zile am avut ocazia, sau mai mult decat ocazie, as putea spune norocul de a vizita, impreuna cu scoala de bucatarie in care studiez o podgorie biologica, situata in zona Treviso.
Dupa ce am vazut intreaga podgorie, culturile de struguri, modul in care se produce vinul, modul in care se cultiva strugurii, dupa ce am ascultat povestile podgoriei, motivatiile proprietarului pentru aleger
ea biologicului, dupa ce am gustat un vin buna (1-2-3, cate au fost, conteaza ca era bun), am inceput sa vad lumea bio cu ochi cu totul diferiti. In podgoria Pizzolato alegerea pentru bio a fost facuta intr-un moment in care in Italia nu se stia si nu se vorbea prea mult despre acest tip de agricultura. Cu siguranta in aceea vreme despre biologic nu se vorbea prea mult, nu constituia inca o moda. moda. Aceasta alegere a fosta facuta in urma cu circa 30 de ani inainte(1985). In cazul acestei podgorii nevoia de bio naste nu din necesitatea de a impresiona, sau de a avea mai multi clienti, ci din necesitatea producatorului de a se apropia de natura, de pamant, din necesitatea producatorului de a elimina tot ceea ce este chimic, tot ceea ce este periculos si daunator in munca sa , de a transforma munca sa in una curata.
 Ca urmare a acestor alegeri au obtinut struguri sanatosi si autentici, un vin de o calitate superioara, fara sulfati precum si speranta pentru ziua de maine, pentru un viitor curat, linistea si multumirea de a fi contribuit la bunastarea naturii.
Propun o varietate mare e struguri D.O.C: Prossecco, Pinoit Grigio, Sauvignon, Chardonay, mixtul Manzoni, Merlot, Raboso, Cabernet Franc, Cabernet, Pinot Nero. Podgoria propune si o linie dedicata tinerilor, linia Bio Revolution, o linie de vinuri glamour.
Ideea acestei podgorii este aceea ca pentru a putea cere ceva bun , special de la natura, trebuie sa ii oferim mult in schimb si nu trebuie sa ii facem rau, doar asa vom putea cultiva increderea intr-un viitor maret, pozitiv, sanatos, pentru noi si pentru fii nostri si, daca ma gandesc bine, le dau mare dreptate. 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs