Urzici bătute

Postat de Zamfira in Alimente pe 7 Apr 2013, 10:31

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza
Urzici bătute

1 ¼ kg urzici, ulei, 30 g făină, sare, hrean şi mujdei de usturoi

Urzicile se spală bine şi se aleg doar frunzele şi moţurile din vârfurile plantei. Apoi se spală din nou în câteva ape călduţe. Le punem într-o oală, turnăm peste ele apă sărată clocotită (doar cât să le acopere) şi le lăsăm pe foc slab. Când sunt bine fierte, le strecurăm şi le răsturnăm în oală. Frecăm urzicile cu o lingură de lemn, pe pereţii oalei, până obţinem o pastă (putem face aceasta şi în strecurătoare, după ce s-a scurs zeama de la fierbere). Apoi începem să adaugăm, puţin câte puţin, făină si ulei, frecând bine. Când pasta e bine frecată şi destul de groasă, mai adaugăm putină zeamă de la fierberea urzicilor, aşa încât consistenţa să fie cea a unui magiun subţire. Atunci se mai pune pe foc slab pentru o jumătate de oră, amestecând şi băgând de seamă să nu se prindă de fundul oalei. Urzicile bătute se pun pe o farfurie şi se servesc reci, cu hrean proaspăt ras şi pentru cine doreşte, cu mujdei de usturoi. Se mănâncă cu mămăligă.

Din ,,Poveţele maicii Sofronia”

 

Comentarii (14)

07.04.2013, 14:13

)))))

07.04.2013, 19:55

Ce bune cu hrean

07.04.2013, 21:30

Mihaela

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]