Trei elemente care aduc atmosfera de Craciun in casa noastra

Postat de Bucataras in Craciun pe 28 Oct 2011, 21:26

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

 Sunt cateva elemente pe care le asociem in mod inevitabil cu Craciunul. Si aici nu ne referim la simblorile clare, concrete, cum ar fi imaginea pruncului Iisus, a lui Mos Craciun, sau a unui brad impodobit. Sunt acele lucruri care i s-au asociat in timp si care ne transpun in starea de sarbatoare:

1. Culorile specifice

Adauga prin casa obiecte de culoare rosie, aurie, argintie sau albe si imediat aceasta combinatie cromatica va duce cu gandul la Craciun. Nu este nevoie ca toate elementele sa fie specifice sarbatorilor: cateva pernute mici, rosii aruncate pe canapeaua din living peste o patura pufoasa, alba, cateva lumanari puse pe masa, un bol cu cateva nuci vopsite cu bronz.

Fructele pot fi si ele o pata de culoare. Portocalele sunt cele mai la indemana, dar la fel de frumoase sunt si merele de un rosu aprins, puse intr-un bol transparent. De asemenea, biscutii si turta dulce cu glazura colorate sunt nu doar o gustare dulce, ci reprezinta elemente de decor.

2. Mirosul

Cand in casa miroase a vin fiert, a scortisoara si a crengi proaspete de brad, simti cu siguranta ca a venit Craciunul. O placere a gatitului in perioada sarbatorilor nu inseamna doar manacaruri si dulciuri mai sanatoase si facute cu dragoste, cat si mirosul inconfundabil pe care il raspandesc in toatacasa .

Truc pentru un miros placut:  daca nu ai copt nimic cu scortisoara, insa ti-ar placea sa ai mirosul condimentat incasa , pune apa la fiert intr-o oala mica. Cand da in clocot, pune o jumatate de lingurita de scortisoara  si lasa sa fiarba un minut sau doua. Mirosul se va raspandi rapid in toata casa.

3. Muzica

Craciunul nu ar fi Craciun fara colinde, mai ales cele ale lui Hrusca. In fiecare an, glasul lui atat de familiar ne intra in case, la fel ca si colindele copiilor in seara de Craciun. Desi multi au inceput sa considere Ajunul o seara de distractie ca oricare alta, adevarul este ca nu are cu adevarat farmec decat daca este sarbatorita intr-o atmosfera mai linistita. La urma urmei, are loc numai o data pe an.

Comentarii (1)

30.11.2013, 19:47

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]