Slabeste asociind corect alimentele

Postat de ligia_hansyy in Dieta pe 6 Noi 2012, 23:28

Articol pe placul a 6 bucatarasi
  • Taguri:

  • p
comenteaza

Asocierea adecvata a elementelor  poate ajuta organismul sa arda mai eficient grasimile,poate asigura absortia maxima a substantelor nutritive, a enzimelor si a proteinelor , poate preveni balonarea ,indigestia, constipatia ,crampele etc.

Problema consta in faptul ca unele  alimente se digera mai repede decat altele.Daca mancati un singur tip de alimente sau mai multe alimente asociindu-le corect , capacitatea dumneavoastra de digestie  si de descompunere eficienta a hranei , adica organismul nu retine fragmente de alimente  nedigerate , care sa se transforme apoi in bulgari de grasime sau in celulita.aceasta metoda este una dintre cele mai eficiente cai de slabire.

Alimentele se clasifica in 4 grupe :

Grupa 1 : PROTEINELE(carnea rosie ,carne de pasare ,branza ,peste ,oua ,lapte ,nuci, soia,iaurt,moluste si crustacee) produc sucuri acide si se digera foarte greu aproximativ 4 ore.

Grupa 2 : CARBOHIDRANTI(cerealele,paine,paste fainoase,faina , biscuiti, legumele cu amidon)produc sucuri digestive alcaline si se digera in 2 ore.

Daca veti consuma alimente din cele 2 grupe simultan enzimele si sucurile digestive se vor neutraliza , iar hrana nu va fi digerata eficient si vor intra in putrefractie in intestine producand gaze,indigestie.

Grupa 3: SALATELE SI LEGUMELE,radacinoasele,semintele, ierburile, condimentele si uleiurile din seminte.

Aceste alimente pot fi consumate atat cu alimentele din gr 1 cat si cu alimentele din gr 2 

Grupa 4 :FRUCTELE se digera in 30 de minute ,se consuma singure cu 30 min inainte de masa 

Comentarii (2)

07.11.2012, 00:56

10.12.2012, 21:39

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia