Ingrediente
- 4 ridichi negre
- miere
Mod de preparare
Se spala ridichile negre.
Se taie un sfert (ca un capac). Se face o scobitura cu un cutit , ca un cosulet trebuie sa iasa si se adauga miere pana aproape sa se umple . Se lasa la macerat cateva ore si se consuma de 3 ori pe zi siropul din cosuletul de ridiche. Mierea desi vascoasa la inceput, se va transforma in foarte apoasa (va lua toate proprietatile din pulpa apoasa a ridichei)
" Ridichea neagra contine vitaminele A, B,C, P, potasiu, calciu, iod, magneziu, sulf, enzime si un ulei volatil sulfurat - rafanolul. Are proprietati antiscorbutice, antialergice, antitusive, tonifica respiratia, stimuleaza ficatul si provoaca golirea vezicii biliare, mentine nivelul de hormoni in echilibru. Sucul de ridiche neagra este indicat in diverse boli ale ficatului, litiaza biliara, dischinezii, coliciste cronice, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, astm bronsic, tuse, alergii, reumatism, artrita, probleme digestive (ajuta la digestie), rinita, sinuzita, afectiuni ale toiroidei. Se amesteca un sfert de litru suc de ridiche neagra cu o jumatate de pahar de miere. Se consuma 3 - 6 linguri intre mese. Tratamentul se mentine pana la ameliorare si este indicat in dischinezie biliara, favorizand eliminarea bilei/ Pentru tratarea bronsitei cronice, tusei si raguselii se prepara un amestec dintr-o jumatate de pahar de suc de ridichi negre si o jumatate de pahar de miere. Amestecul se pastreaza in frigider. Se consuma 1-2 lingurite pe zi, pentru adulti. Tot pentru tratamentul tusei se poate folosi siropul obtinut in felul urmator: se taie o ridiche neagra in jumatate. In fiecare jumatate se face o gaura adanca in care se pune miere. Se lasa la macerat 6 ore dupa care siropul este gata. Dupa consumarea siropului se mai poate pune inca o data miere. Sunt suficiente cateva zile de tratament. Sucul de ridiche mai poate fi folosit in combinatie cu suc de morcov, pastarnac sau patrunjel." ( sursa: bodyalchemist.ro)