Secrete de baza pentru prajituri perfecte

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 4 Noi 2011, 12:24

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Pentru a obtine dulciuri de casa fara cusur, nu este nevoie doar sa gasesti reteta perfecta, ci si sa cunosti cateva secrete care pot fi aplicate oricarei prajituri. In primul rand, se pregateste cuptorul. Caldura optima se poate verifica prin introducerea in interiorul sau a tavii unse si presarate cu pesmet si faina. Daca ele se vor inrosi prea repede, inseamna ca este prea fierbinte cuptorul, caz in care poti deschide usa acestuia pentru cateva minute. Dupa aceasta pregatire, se poate turna aluatul in tava, pana la jumatatea acesteia si se introduce in cuptor.

Cum verifici daca s-a copt

Desi este destul de populara ungerea tavii cu unt, el nu este chiar cel mai indicat ingredient, deoarece contine apa si face ca aluatul sa devina lipicios. In cazul in care vrei sa verifici daca este gata prajitura, introdu o scobitoare intr-un colt de aluat, iar daca atunci cand o scoti este uscata, fara urme de prajitura pe ea, inseamna ca este gata. Daca are insa firimituri pe ea sau un pic de aluat, inseamna ca mai trebuie sa se coaca.

Foloseste hartia de copt!

Pentru a scoate prajitura din forma fara a o sfarama, foloseste hartia de copt, unsa cu putin ulei sau alt tip de grasime alimentara. Acopera tava in totalitate, inclusiv marginile tavii si toarna peste ea aluatul, nu direct in tava. Apoi tot ce va trebui sa faci este sa o scoti, ridicand usor de margini. Dupa ce este scoasa din forma, este bine sa fie asezata pe un gratar de sarma, pentru evaporarea apei, urmand ca dupa ce se raceste putin sa fie mutata pe un platou. Pentru a taia mai apoi prajiturile sau torturile in felii subtiri si frumoase, cutitul trebuie sa fie nu doar bine ascutit, ci si inmuiat intai in apa calda si sters dupa fiecare felie taiata. Repeta aceasta operatiune pentru taierea fiecarei felii.

Daca vrei ca prajiturile sa fie proaspete pentru mai mult timp atunci cand sunt impachetate bine intr-o folie de celofan, sau intr-o pungulita sau foaie din material plastic, ori se inchid ermetic intr-o cutie, de asemenea din plastic sau din aluminiu.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (7)

LUK

LUK
06.11.2011, 20:37

bune tipsuri

09.11.2011, 08:48

10.12.2011, 19:53

am mai invatat cite ceva....

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia