Retete de vara, cu care uiti de caldura, fara indoiala - Galuste dulci cu gris si piersici

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 24 Iul 2017, 15:12

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Dr. Oetker te invită la Găluște dulci cu griș și piersici din compot proaspăt preparat!

Piersicile sunt bogate în vitamine și minerale. Recomandate de nutriționiști, ele pot fi consumate proaspete sau în compoturi. Profită de calitățile lor și utilizează-le cât mai des în prăjituri. Dr. Oetker îți recomandă rețeta perfectă: Găluște dulci cu griș și piersici. 

Iată cum poți să le prepari:

Click aici pentru rețeta video de la Dr. Oetker!

Aveți nevoie de:

  • 300 ml de lapte 
  • 200 g de smântână dulce (35% grăsime) sau frișcă lichidă 
  • 2 plicuri de Desert Griș cu lapte Dr. Oetker
  • 150 g de migdale mărunțite
  • 1 cutie de compot de piersici jumătăți (masă scursă de circa 5oog) 
  • 100 ml de suc de portocale

Pregătire:

Laptele împreună cu frișca se fierb în clocot. Se ia oala de pe foc.  Amestecând continuu cu telul, se toarnă grișul și se amestecă energic circa un minut. Apoi se lasă circa cinci minute în repaus, după care se mai amestecă o data energic. Se toarnă într-un bol și se lasă cel puțin trei ore sau, cel mai bine, peste noapte să se răcească. Migdalele se prăjesc până când se fac maro-aurii, într-o tigaie teflonată, fără grăsime, după care se lasă pe o farfurie să se răcească.

Sos:

Piersicile se lasă pe o sită să se scurgă bine. Trei jumătăți de piersici se usucă cu un șervețel și se taie în 12 cubulețe (de circa 2 x 2 cm fiecare). Pentru sos, restul de jumătăți de piersici se pasează împreună cu sucul de portocale.

Găluște:

Din grișul cu lapte se aleg cu ajutorul unei linguri 12 porții. În fiecare porție se înfige câte o bucată de piersică, apoi se formează o bilă/gălușcă. Găluștile se tăvălesc în migdalele prăjite și câte 3 găluște se așază pe câte o farfurie. Se garnisesc cu sos.

 

Comentarii (5)

24.07.2017, 22:55

02.08.2017, 10:54

Ina

Ina
31.08.2017, 08:40

sunt....perfecte

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia