Reteta pentru intarirea sistemului imunitar

Postat de Corinuta in Cu de toate pe 22 Sep 2013, 19:21

Articol pe placul a 19 bucatarasi
comenteaza
Reteta pentru intarirea sistemului imunitar

Universitatea Washington a arătat că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât antibioticele în lupta împotriva bacteriilor patogene responsabile în mod comun de bolile alimentare.  Potențialul sau antiviral este probabil și mai eficient. 
Alicina, unul din cei mai valoroși compuși sulfuroș își păstrează forma pentru 2-16 ore la temperatura camerei sub forma purificată (extract). Când este în interiorul usturoiului pisat, alicina este valabila 2 zile și jumătate. Dacă lăsați puțin usturoiul tăiat înainte să-i schimbați temperatura (prin gătire) sau ph-ul  (prin adăugarea unor alimente acide cum e lămâia), asta va permite ca enzimei alinaza din usturoi să lucreze in favoarea sănătății dumneavoastră. De exemplu dacă nu este mărunțit sau pisat, cercetările arată că doar 60 de secunde de expunere la microunde va face ca usturoiul să-și piarda proprietățile anti-cancerigene.  
Înainte să-l gătiți sau să puneți usturoiul pisat în suc de lămâie, lăsați-l să stea 10-15 minute pentru a-i maximiza efectul.  Rețeta următoare are un timp de preparare minimal și beneficii maxime pentru sănătate, în special în sezonul rece.  Le putem numi shot-uri pentru că sunt un cocktail benefic datorită constituenților benefici care ajută sistemul imunitar din interiorul unei jumătăți de lamâi, consumabil din câteva înghițituri. Recomandarea ar fi să consumați una sau două pe zi în perioada de plină activitate gripala când transmisiile virale sunt la maxim. (de obicei Ianuarie-Martie).

Shoturi cu miere , usturoi și lămâie

  • 1 lămâie 
  • 1 cățel de usturoi
  • un praf de boia de ardei iute de Cayenne
  • 1 linguriță de miere 

Tăiați lămâia în jumatăți.

Stoarceți sucul de lămâie dintr-o jumătate și așezați într-un bol mic.

Feliați usturoiul și lăsați-l să stea minim 10 minute. Apoi adăugați-l la sucul de lămâie cu boiaua de Cayenne.

Adăugați mierea și amestecați bine ingredientele.

Turnați amestecul în jumatatea de lămâie din care ați stors sucul. 

Consumați produsul finit în întregime incluzând pulpa de lămâie.

Țineți-o în mână ca și cum ați ține un fruct. Repetă rețeta peste 4 ore cu cealaltă jumatate. 

Virușii urăsc informația asta așa că răspândiți-o!

Sursa

Comentarii (12)

20.01.2014, 17:37

Faina treaba!

20.01.2014, 19:16

interesant corinutza o sa incerc

07.06.2014, 19:46

E bine de stiut!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]