Dieta pentru un ten acneic

Postat de SanatateAcasa in Dieta pe 15 Feb 2012, 14:39

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
Dieta pentru un ten acneic

Dieta vegan, primul pas in curatarea tenului acneic

Acneea poate debuta pe fondul unei imbalante a nutrientilor, ceea ce se traduce printr-o alimentatie nesanatoasa. Poate fi efectul unei acumulari de toxine, a unei infectii in sange, a folosirii necorespunzatoare de produse cosmetice, a unei alergii, a probleme digestive, a unui blocaj limfatic etc. Deci, in eliminarea acneei, este importanta depistarea cauzei.

Tenul acneic este dovada pura ca alimentele procesate, rafinate fac rau organismului. Iata de ce pentru cutarea tenului trebuie adoptata o perioada de detoxifiere pentru organism. Aceasta poate fi de scurta durata, dar eficienta, mai precis 3 zile de detoxifiere a organismului, in care se vor consuma numai alimente proaspete, integrale, nu procesate, adica nu zahar, nu cofeina, nu grasimi, nu alcool, nu cafea. Abia dupa aceasta perioada de detoxifiere se pot implementa tehnicile pentru un program alimentar bazat pe fructe si legume. Cu alte cuvinte, un regim vegetarian. Totusi, de ce un regim vegetarian? Pentru ca fructele si legumele sunt bogate in nutrienti care ajuta epiderma, care o refac.

Consumati fructe si legume proaspete, bogate in beta-caroten (fructe si legume de culoare galbena, portocalie si rosie, de exemplu ardei rosii, rosii, dovleac, mere etc), vegetale, salate, legume verzi, fructe intens colorate (fructe de padure). Meniurile trebuie completate cu surse de grasimi sanatoase, omega 3 (nuci, seminte, ulei de masline) care refac pielea.

Lichidele ajuta in eliminarea toxinelor din organism, hidrateaza tenul si ii confera alta textura, iata de ce trebuie sa consumati zilnic macar 8 pahare cu lichide. In acest sens trebuie sa consumati fructe si legume care ajuta ficatul sa elimine toxinele din organism (vegetale cufrunzeverzi-broccoli, varza, conopida, telina etc).

Pentru ca grasimile trans, saturate, cofeina, zaharurile, mancarurile picante, alimentele procesate si alcoolul afecteaza tenul, trebuie sa va planificati de fiecare data meniurile, cu multa atentie. Cu alte cuvinre, trebuie evitate aceste grupe de alimente. De asemenea, evitati sa gatiti cu grasimi saturate si trans, asa cum trebuie sa evitati meniurile care necesita prajire, intrucat exista riscul ca uleiul sa se ranceasca si sa devina nociv pentru sanatate, ceea ce ar favoriza cosurile si punctele negre.

Pentru a scapa rapid de cicatrice si cosuri, adoptati timp de 30 zile o alimentatie sanatoasa, bazata pe fructe si legume proaspete, gatite cat mai putin, si deloc prajite.

Veti observa ca rezultatele nu intarzie sa apara, intrucat toti acesti nutrienti veniti din fructe si legume refac vasele de sange, ajuta in oxigenarea pielii, in refacerea acesteia, ceea ce va aduce surasul pe buze.

sursa foto:http://www.sxc.hu/

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia