Pãpãdia

Postat de Tabita _ in Alimente pe 4 Mai 2013, 13:21

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Pãpãdia

Sunt atat de multe de spus despre papadie..., asa ca eu voi mentiona doar cateva dintre beneficiile ei.

Papadia este cunoscuta si sub denumirea de  buha, crestasea, laptuca, lilicea, masa, papalunga, pilug, turci, floarea-broastei, floarea-gainii, floarea-malaiului, floarea- sorului, floarea-turcului, flori-galbene, galbinele-grase, gusa-gainii, pui-de-gasca. 

Recunoscuta inca din secolul al IX- lea e.n., este consumata indeosebi in Japonia, Franta, Italia, SUA, India si alte tari. 

Se poate gasi de primavara devreme, din lunile aprilie-mai pana toamna tarziu, in septembrie. 

Intreaga planta are efecte benefice.

Este benefica pentru vindecarea anemiei, acneei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentatiilor intestinale, tulburarilor de metabolism, eczemelor, inflamatiei ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale, bolii Alzheimer si a diabetului.

Ajuta la detoxifierea organismului, normalizarea circulatiei sangelui, marirea poftei de mancare in perioadele de convalescenta.

Contine vitaminele A, B, C  si D, precum si potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fier si lecitina. Se recomanda o cura din  frunzele de papadie primavara.

Este de preferat sa se  recolteze din zone nepoluate. 

 Mult mai multe informatii pot fi gasite aici: 

 http://www.floropedia.ro/medicinale/99-papadia-taraxacum-officinale.html

Comentarii (10)

04.05.2013, 20:32

Trebuie culeasa dimineata pe racoare.

05.05.2013, 19:07

Acum ceva anisori ne facea mama sirop si bun mai era!

18.05.2013, 01:59

Rocsi ma bucur ca ai consumat si ti-a placut.
Nu toti avem de unde sa ne-o procuram. Trebuie culeasa din locuri curate, nepoluate si trebuie sa fie proaspete papadiile.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia