Sunt atat de multe de spus despre papadie..., asa ca eu voi mentiona doar cateva dintre beneficiile ei.
Papadia este cunoscuta si sub denumirea de buha, crestasea, laptuca, lilicea, masa, papalunga, pilug, turci, floarea-broastei, floarea-gainii, floarea-malaiului, floarea- sorului, floarea-turcului, flori-galbene, galbinele-grase, gusa-gainii, pui-de-gasca.
Recunoscuta inca din secolul al IX- lea e.n., este consumata indeosebi in Japonia, Franta, Italia, SUA, India si alte tari.
Se poate gasi de primavara devreme, din lunile aprilie-mai pana toamna tarziu, in septembrie.
Intreaga planta are efecte benefice.
Este benefica pentru vindecarea anemiei, acneei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentatiilor intestinale, tulburarilor de metabolism, eczemelor, inflamatiei ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale, bolii Alzheimer si a diabetului.
Ajuta la detoxifierea organismului, normalizarea circulatiei sangelui, marirea poftei de mancare in perioadele de convalescenta.
Contine vitaminele A, B, C si D, precum si potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fier si lecitina. Se recomanda o cura din frunzele de papadie primavara.
Este de preferat sa se recolteze din zone nepoluate.
Mult mai multe informatii pot fi gasite aici:
http://www.floropedia.ro/medicinale/99-papadia-taraxacum-officinale.html