Va prezentam o reteta de pizza cu napi foarte sanatoasa si cu o aroma deosebita. Pizza a devenit demult unul dintre cele mai populare feluri de mancare din lume, atat livrarea de pizza la domiciliu, cat si gatitul ei acasa fiind niste optiuni viabile pentru a consuma mancare sanatoasa, daca pizza este gatita ca la carte.
Ingrediente necesare: blat de pizza de 30 centimetri, pre-copt doua linguri de pasta de tomate 24 napi ulei de masline (cam o treime de cana) busuioc proaspat, taiat sare si piper doua capatani de usturoi pisat mozzarella rasa Parmezan
Modul de preparare: Dupa ce au fost spalati, napilor trebuie sa li se taie varfurile si tulpina. Frunzele acestora trebuie smulse pana cand cele galbene raman in centru. In continuare, cuptorul trebuie preincalzit la 230 de grade Celsius. Apoi, trebuie incins uleiul de masline la o temperatura medie, dupa care se adauga usturoiul si pasta de tomate, amestecandu-se pentru aproximativ doua minute. Peste toata compozitia se adauga napii si se amesteca totul pentru inca aproximativ trei minute. Apoi, se acopera cratita, lasandu-se la foc mic inca trei minute. Se adauga busuiocul, sarea si piperul. Amestecul de napi se va imprastia peste crusta de blat, iar apoi se va presara branza. Se coace totul pentru aproximativ 5-8 minute, pana cand branza se topeste si devine aurie. Pizza este gata !