PIPERUL

Postat de ela in Condimente pe 15 Oct 2010, 18:51

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Piperul este o planta perena cataratoare,cu fructele grupate in ciorchini.Patria piperului este India,iar cu timpul a fost cultivata in Persia,apoi in Grecia.

Piperul este cel mai utilizat condiment in bucatarie.In toata lumea se consuma anual tone de piper,de diferite feluri:negru,verde,alb si rosu.Toate acestea sunt fructele aceleiasi plante,la care difera doar timpul de recoltare sau modul de conservare.

PIPERUL VERDE se recolteaza inainte de maturitate,cand inca nu este copt.Nu se usuca,ci se consuma proaspat sau se conserva si astfel isi pastreaza culoarea verde.

PIPERUL ROSU se recolteaza la maturitate,atunci cand fructul este bine copt,fiind astfel foarte aromat.

PIPERL NRGRU este fructul necopt,care se innegreste prin uscare,este arzator de iute si cel mai utilizat.

PIPERUL ALB este fructul copt,uscat si decorticat.Este cel mai putin iute,dar foarte aromat.

Atunci cand este consumat in cantitati moderate,piperul,pe langa gustul si aroma placuta,are si efecte benefice asupra sanatatii.Ajuta digestia cea mai lenesa,stimuleaza sistemul imunitar,stopeaza varsaturile,contribuie la detoxifiera ficatului,stimuleaza metabolismul,grabeste arderile de grasimi si asigura o circulatie mai buna a sangelui.Dar si cei care au probleme cu indigestia,balonarea sau infectiile repetate in gat,pot consuma acest condiment.Nu se recomanda celor care au sindromul colonului iritabil,care au varice,hemoroizi,gastrita,ulcer gastric si nici hipertensivilor.

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]