Pestele Fugu

Postat de oana_pisicutza16 in Alimente pe 1 Apr 2012, 13:08

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Ca sa degusti delicatesa aceasta de peste balon (cel mai otravitor din lume), trebuie sa ajungi in Japonia la unul din putinele restaurante licentiate in prepararea lui si la unul din putinii bucatari acreditati sa-l curate. Scoala de bucatari Fugu dureaza 3 ani si nu multi o absolva. Ca sa ajungi la exceptionala carne a pestelui trebuie indepartate organele interne, pline de otrava numita tetrodotoxina, substanta de 160.000 de ori mai puternica decat cocaina. Portia de fugu e 200$ si chiar si pregatit in cele mai bune conditii poate sa iti afecteze sistemul nervos si sa iti aduca o coma profunda. Majoritatea celor care incearca preparate din acest peste Fugu spun ca o fac pentru senzatiile tari oferite in timp ce mananca (gura si fata incep usor sa amorteasca).

Otrava actioneaza asupra muschilor care sunt paralizati in timp ce victima este constienta, moartea survine in urma asfixierii. Din pacate nu exista un antidot in fata acestei toxine.

Mai nou cercetatorii niponi au inventat fugu de ferma, complet netoxic (otrava vine din dieta vietatii in salbaticie). Japonezii gurmanzi nu se inghesuie la el. Farmecul lui fugu, spun ei, e sa-l savurezi de fiecare data ca si cum ar fi ultima zi.


Comentarii (5)

01.04.2012, 16:23

de obicei imi place sa probez cam orice se mananca,dar asta chiar nu l-as proba

02.04.2012, 22:33

hmmm ciudatel Fugu asta, mersi de articol

18.04.2012, 09:35

bune informatii referitor la acest peste dar ca aliment,desi imi plac curiozitatile nu as incerca stiind ca este otravitor

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia