Pestele Fugu

Postat de oana_pisicutza16 in Alimente pe 1 Apr 2012, 13:08

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Ca sa degusti delicatesa aceasta de peste balon (cel mai otravitor din lume), trebuie sa ajungi in Japonia la unul din putinele restaurante licentiate in prepararea lui si la unul din putinii bucatari acreditati sa-l curate. Scoala de bucatari Fugu dureaza 3 ani si nu multi o absolva. Ca sa ajungi la exceptionala carne a pestelui trebuie indepartate organele interne, pline de otrava numita tetrodotoxina, substanta de 160.000 de ori mai puternica decat cocaina. Portia de fugu e 200$ si chiar si pregatit in cele mai bune conditii poate sa iti afecteze sistemul nervos si sa iti aduca o coma profunda. Majoritatea celor care incearca preparate din acest peste Fugu spun ca o fac pentru senzatiile tari oferite in timp ce mananca (gura si fata incep usor sa amorteasca).

Otrava actioneaza asupra muschilor care sunt paralizati in timp ce victima este constienta, moartea survine in urma asfixierii. Din pacate nu exista un antidot in fata acestei toxine.

Mai nou cercetatorii niponi au inventat fugu de ferma, complet netoxic (otrava vine din dieta vietatii in salbaticie). Japonezii gurmanzi nu se inghesuie la el. Farmecul lui fugu, spun ei, e sa-l savurezi de fiecare data ca si cum ar fi ultima zi.


Comentarii (5)

01.04.2012, 16:23

de obicei imi place sa probez cam orice se mananca,dar asta chiar nu l-as proba

02.04.2012, 22:33

hmmm ciudatel Fugu asta, mersi de articol

18.04.2012, 09:35

bune informatii referitor la acest peste dar ca aliment,desi imi plac curiozitatile nu as incerca stiind ca este otravitor

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs