Margarete din pasta de zahar

Postat de Criss in Tehnici pe 4 Oct 2011, 08:47

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

  Sambata am avut chef sa ma joc si am incercat pasta de zahar a Lissei. Fiind prima incercare pot sa ma declar multumita de rezultat. Am facut o portie mai mica, si asta pentru ca nu aveam de gand sa fac vreun tort ci pur si simplu sa vad daca imi iese si daca pot modela flori din pasta de zahar. Si vroiam sa incerc si decupatoarele facute de sot. Deci am sa scriu exact cum am facut eu pasta de zahar.

-1 lingurita gelatina

-6 lingurite apa

-1 lingurita margarina

-2 lingurite energizant (Arovit)

-zahar pudra cumparat (a intrat aproximativ 350 g)

Toate ingredientele se masoara cu aceeasi lingurita. Gelatina se hidrateaza in apa, apoi dupa ce s-a umflat se pune pe baie de aburi. Dupa ce s-au dizolvat granulele, se adauga margarina si energizantul si se amesteca pana se topesc si totul devine un sirop.  Zaharul pudra l-am rasnit in prealabil si tot n-a fost suficient de fin, cred. Nu am gasit Margaritar si am luat altfel de zahar. Intr-un castron am pus 4 linguri cu varf din zaharul pudra, am adaugat siropul si am inceput sa amestec, dupa care am mai adugat cate o lingura de zahar, iar cand nu l-am mai putut amesteca, am scos totul pe masa de lucru pudrata cu zahar si am inceput sa framant, adaugand pe parcurs cate putin zahar. Am framantat pana cand pasta nu se mai lipea de mana. In final arata asa. (poza nr. 3) Pasta se intinde intre doua folii alimentare, se decupeaza cu formele dorite si se pot face flori sau se poate acoperi un tort. (Asta inca n-am facut-o, dar urmeaza. :) ) Cu toate astea trebuie sa spun ca nu-mi place gustul si prefer torturile acoperite cu frisca sau ciocolata. Parerea mea e ca strica gustul tortului. Dar pentru aspect....merge. Oricum din frisca sau ciocolata nu se pot realiza torturi atat de spectaculoase ca si din pasta de zahar. Acestea sunt o parte din decupatoarele mele facute de sotul meu. (poza 8) Sunt toate facute din tabla zincata. Diferite forme de flori, frunze mai mici si mai mari. Eu sunt foarte multumita de ele, mai ales ca nici nu m-au costat nimic. :)  Cu timpul am sa le incerc pe toate.  Deci, intindem pasta intre doua folii si decupam, de data asta margarete. Netezim fiecare petala, avand grija sa nu subtiem mijlocul margaretei.. Eu n-am un intstrument special pentru asta si m-am folosit de coada unei pensule, iar cu o scobitoare facem niste dungulite pe fiecare petala.  Suprapunem doua margarete, pe care le lipim cu apa. Pe mijloc pensulam cu putina apa apoi le suprapunem. Pe mijloc punem o biluta pe care o lipim tot cu apa. Eu nu am decat coloranti lichizi, si desi am incercat sa colorez o cantitate mica de pasta, aceasta devine sfaramicioasa asa ca am pus tot pasta alba pe care am pictat-o pe urma. Si avem prima margareta. O punem la uscat. Eu m-am folosit de un cofraj de oua, insa nu e cea mai fericita alegere. Nu-i asa ca e frumoasa? Ei, urmatoarele vor fi si mai frumoase. :) De mare folos mi-au fost explicatiile Lissei si ale Vioricai, artiste desavarsite carora le multumesc. Dupa uscare le-am pictat putin dupa cum am vazut si la Viorica. Desigur cu colorantii mei lichizi, rezultatul nu e acelasi insa eu ma declar multumita.  

Ulterior florile au fost puse pe un tort pe care l-ati vazut deja. 

Comentarii (21)

18.10.2011, 09:09

Multumim Elena.

22.10.2011, 19:34

Felicitari de doua ori!!! Si tie si sotului.Ai ceva planse ca model? Poti sa imi trimiti si mie?

23.10.2011, 19:52

Lili, toate plansele le-am luat de pe kuharka, un site de pe care ai realmente multe de invatat.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia