Pranzul reprezinta,pentru majoritatea dintre noi,momentul in care servim masa principala a zilei,desi,in functie de cat de aglomerat ne este programul,aceasta poate ajunge sa fie impinsa catre dupa-amiaza sau seara.Nu este insa recomandat ca o masa consistenta sa fie luata prea tarziu,pentru simplu motiv ca digestia este mai lenta seara,cand poate aparea senzatia de balonare sau de disconfort.
- Ciuperile au fost considerate din vechime alimente complete,cu o multime de beneficii.Despre ciuperci se spune ca ar fi cel mai bun substitut al carnii - au calitatile carnii dar le lipseste colesterolul.In plus,sunt mai usor de digerat.Sunt recomandate si diabeticilor si hipertensivilor.
- Orezul are un continut nutritiv ridicat si,datorita fibrelor,este satios,ceea ce inseamna ca te saturi repede mancand putin.Contine putine grasimi,dar este bogat in carbohidrati,fiind o buna sursa de energie.
- Ardeii copti contin substante ce cresc productia organismului de caldura si consumul de oxigen,ceea ce ii recomanda,spre exemplu,in curele de slabire.
- Fasolea reduce riscul de cancer la colon,de diabet de tip II si scade colesterolul ''rau'' din sange.De asemenea,este bogata in nutrienti care furnizeaza energie pentru muschi si pentru creier.
- Rosiile,chiar si atunci cand sunt prelucrate sub forma de bulion,pasta de tomate sau suc,sunt bogate in licopen,un bun antioxidant,care ajuta,printre altele,la prevenirea cancerului de prostata si la ameliorarea boliilor cardiovasculare.