Lasatu secului la catolici

Postat de gaby_gabytza in Cu de toate pe 13 Feb 2013, 16:12

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Lasatu secului la catolici

Eu va spun cum e la catolici dar stiu ca exista acest obicei si la ortodocsi.Eu am deprins acest obicei de la mama mea si ea de la bunica si tot asa a mers traditia.

Inainte de a tine post este obiceiul de a se taia o pasare de curte si de a o pregati ca semn ca intram in post si nu mai putem manca carne macar vinerile,dar normal e o luna fara carne,cam asta ar insemna in general lasatul secului.Dupa ce taiem si terminam de mancat pasarea urmeaza singura zi de miercuri pe an in care tinem post si abstinenta de la mancare cu toate ca sa cam pierdut din obicei.In aceasta zi se mananca de 3 ori dar doar o data pe saturate.De asta e bine sa mancam bine de lasatu secului k sa fim satui si rezistenti miercuri.

Multora li se pare mult o luna fara carne dar tocmai asta e farmecul postului sa ne curatam de pacate. Este o vorba ca daca esti lacom si nu tai o pasare cu toate ca ai trei pasari a 2 a zi iti moare una,nu stiu cat de multi credem asta dar niciodata nu se stie.

Ziua de miercuri la noi se mai numeste Miercurea Cenusii in care noi mergem la biserica sa ni se puna cenusa pe frunte ca semn de incepere a Postului Mare si desi nu se mentioneaza explicit aceasta formula aminteste de promisiunile facute la Botez, de a respinge pacatul si de a ne marturisi credinta.

Comentarii (4)

Lau

Lau
13.02.2013, 17:52

13.02.2013, 20:01

14.02.2013, 07:07

Exact! Ieri am fost, am primit o cruce de cenusa pe frunte. Ca sent ca din pamant ai venit, in pamant te vei intoarce.
Am intrat astfel in postul de 40 de zile .
Frumos, Gabitza! Bnbn

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]