Gust si mireasma de Sarbatori

Postat de Rocsi in Condimente pe 14 Dec 2010, 12:35

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Condimetele sunt folosite de mii de ani pentru a da aroma mancarurilor,dar si pentru proprietatile lor curative.Iata in ce mancaruri le poti adauga de Craciun ,pentru un plus de savoare.

CIMBRU

Este folosit la branzeturi,prepararea pestelui ,pui,vita ,cartofi.

La noi se foloseste indeosebi pentru aromarea sarmalelor.

Francezii au o vorba:daca nu stii ce condiment se potriveste unui preparat,alege cimbrul si nu vei gresi.Pentru ca aroma lui nu rezista la fierbere sau la prajire,se adauga in mancare la sfarsit.

 

NUCSOARA

Coaja de nucsoara este foarte aromata ,rasinoasa,cu un gust un pic dulce si iute.

Pentru ca isi pierde repede aroma,foloseste-o imediat dupa ce ai macinat-o.

Nucsoara se pastreaza in cutii,ferita de lumina.

Este folosita la prepararea sosului bechamel,dar si la preparatele din carne ,la supe sau la prajituri.

 

ANASON

Acest condiment are gust dulce,aromat  si usor picant.

Semintele isi pierd rapid aroma,asa ca trebuie macinate inainte de a le folosi.

Anasonul este folosit pentru asezonarea dulciurilor de Craciun si a painii.Se mai poate folosi in amestecurile de condimente pentru carnati.

 

IENIBAHAR

Ienibaharul se gaseste intreg sau pisat.

Aroma este puternica ,o combinatie intre nucsoara ,cuisoare,ghimbir si scortisoara,iar gustul este intens si dulceag.

Se foloseste la prepararea carnatilor,a sosurilor marinate ori a tocanitelor si la parfumarea legumelor murate.

 

CUISOARE

Cuisoarele merg de minune in sosurile picante si drept condiment la muraturi sau la vin fiert,dar si in produsele dulci:biscuiti,tarte,placinte sau budinca,carora le da un gust usor picant ,iute.

Iarna sunt frecvent asociate cu merele ,fie coapte ,fie in deserturi cu aluat.

 

SCORTISOARA

Sub forma de pulbere sau betisoare,se foloseste indeosebi la prepararea dulciurilor,dar si la carnea de miel,la orez,la tocanite sau ca ingredient in prepararea vinului fiert.

Scortisoara se adauga cu putin timp inainte de a fi servita,deoarece prin fierbere devine amara.

Comentarii (20)

15.04.2011, 18:08

17.04.2011, 14:17

elena,cris

24.01.2012, 11:17

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]