Ghebe

Postat de andreea_angelo in Alimente pe 21 Noi 2012, 17:49

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Astazi am fost la bureti in padure si iata ce am observat:

In padurile noastre fac parte 2 categorii de ciuperci:comestibile si toxice.

Din categoria de comestibile fac parte si ghebele,cele pe care le-am gasit eu astazi.

De regula nu sunt prea usor de gasit,cresc pe copaci,la radacina lor,pe langa ei,pe lemnul viu,mort sau putrezit.De regula apar in tufe bogate.

Ghebele care cresc pe speciile de conifere pot fi amare,cele bune cresc pe buturugile sau arborii de foiaoase.

Ele au nevoie de ''tratament'' special de temperatura si umezeala pentru ca nu se ivesc inainte de aparitia ploilor abundente,niciodata pe seceta!!

Sunt de culoare maro deschis aproape alb.

Ghebele sunt toxice in stare cruda,dar din fericire aceste toxine dispar dupa cel putin 20 minunte de fierbere.Nu recomand congelarea,mai bine in borcane cu sare.

Comentarii (6)

21.11.2012, 19:08

daa,scz. ,chiar doua ajutoare am avut!!!

21.11.2012, 19:39

Aaaa,deci nu le-ai cules singura!

21.11.2012, 20:26

eheee

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]