Micul dejun este considerat,pe buna dreptate,cea mai importanta masa a zilei,pentru ca asigura ''combustibilul''necesar pentru a trece cu bine de toate provocarile zilei.De aceea,trebuie sa ii alocam suficient timp si sa incercam sa nu sarim peste el.Iata cateva informatii despre ingrediente mai vechi sau mai noi care alcatuiesc mic dejunurile noastre tipice - si care sunt bune si in post.
- Fulgii de porumb,in combinatie cu lapte(de vaca sau de soia),nuci si fructe,sunt considerati drept una dintre cele mai sanatoase si hranitoare variante de mic dejun.Ei contin numeroase vitamine si minerale,printre care si fierul,responsabil pentru producerea de celule rosii si pentru buna functiune a creierului.
- Musli a fost inventat la inceputul secolului trecut de catre un medic elvetian pentru pacientii sai;este un amestec de cereale,fructe uscate,nuci,alune migdale si seminte(in diverse variatii),bogat in fibre,esentiale pentru o buna digestie.Cuvantul musli este un diminutiv de la germanul ''mues'',care inseamna piure sau pasta.
- Laptele de soia are un continut de calciu asemanator cu cel al laptelui de origine animala,insa nu contine cazeina,grasimi animale sau lactoza,fiind recomandat,asadar,si celor cu asemenea intolerante.Laptele de soia contine o proteina recomandata in prevenirea maladiilor cardiovasculare.