Detoxifiere dupa Paste

Postat de SanatateAcasa in Bucataras eFeminin pe 10 Apr 2012, 19:40

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Detoxifiere dupa Paste

Fructe si legume din abundenta

Consumati multe fructe si legume proaspete. In starea asta, fructele si legumele sunt cele mai recomandate, deoarece contin multi nutrienti. In plus, fara a le gati, le mentineti si nivelul de apa din compozitie, care va ajuta la detoxifierea sangelui, il curata de toxine, ajuta ficatul sa il curete mai usor, hidrateaza organismul, echilibrand balanta de fluide.

Apa pastreaza elasticitatea pielii, parul, pielea vor arata mult mai bine in urma acestei diete de detoxifiere.

Fibrele din fructe si legume ajuta digestia in urma marelui ospat ce a periclitat-o un pic. Regleaza tranzitul si va va ajuta sa controlati mai usor senzatia de foame, fara a manca pana la refuz.

Vegetale, salate

Consumati multe salate, vegetale cufrunzeverzi. Au multi antioxidanti, apa, minerale importante, mai ales primavara. Alegeti: broccoli, spanac, urzici, loboda, stevie, rucola, salata verde, salata creata etc.

Gati-le intr-o maniera corecta, cat mai putin la temperaturi mari, veti vedea cum nutrientii din ele lucreaza in organismul vostru. Se vor mobiliza sa spele toate toxinele acumulate de pe urma excesului culinar de dulciuri, grasimi si bauturi.

De asemenea, o sursa buna de vitamine, minerale si antioxidanti sunt mirodeniile pe care le adaugam la mancare, ori le folosim pentru decor. Consumati deci: marar, patrunjel proaspat, busuioc, menta, salvie, rozmarin.

Le puteti adauga in salata, de exemplu, puteti pregati salata de rosii proaspete, cu busuioc, sare si piper.

Din marar puteti pregati tot felul de sosuri racoritoare si remineralizante. Patrunjelul il puteti adauga in supe, salate, dar, proaspat.

Multe lichide

O alta metoda de a scapa de toxine o reprezinta consumul de lichide. Alegeti doar: apa minerala, apa plata, ceaiuri naturale si nicidecum sucuri dulci, carbogazoase.

De asemenea, evitati pentru o perioada sa serviti din preparatele ramase pentru Paste. Adoptati o alimentatie sanatoasa. Nu consumati zahar, sare in exces ( folositi in schimb mirodenii, ierburi proaspete), cafea, semipreparate, produse de tip fast-food, conserve etc.

 

sursa foto:http://www.sxc.hu/

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia