Cum se prajeste corect pestele file

Postat de AlexTeacher in Tehnici pe 28 Apr 2017, 17:52

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Mai intai scoate toate oasele.  Apoi taie pestele in bucati de 100 -120 grame, portia potrivita. 

Fa cate 2 crestaturi pe partea nu pielea, nu foarte adanci. Pielea crocanta a pestelui mai este denumita si “baconul marii”.

Condimenteaza fileurile cu sare si piper.

Tigaia trebuie sa fie foarte bine incinsa, pentru ca pestele sa nu se lipeasca. Toarna putin ulei de masline si pune fileu cu pielea in jos, apasand foarte bine cu o spatula, pentru a nu se strange.

In momentul in care s-a gatit 3 sferturi, intoarce file-ul, stoarce fresh de lamaie deasupra si ia tigaia de pe foc. Lasa pestele sa se gateasca in caldura din tigaie inca 1-2 minute.

 

Scoate pestele pe un servetel, pentru a absorbi din ulei si apoi ai un file perfect prajit. 

Comentarii (5)

28.04.2017, 22:30

02.05.2017, 18:41

Poate parea simplu in aparenta, dar iese mult mai ok pregatit asa!

02.05.2017, 18:42

Sa incercati si voi acasa!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]