Avocado este singurul fruct care contine grasimi si mai ales “ grasimi bune” - grasimi mononesaturate. Daca il folosesti in salate, in sosuri sau chiar ca baza pentru prajituri, te ajuta si in curele de slabire. Avocado este foarte satios si o sa iti tina de foame timp indelungat.
Este important sa stii sa alegi un avocado copt si sa il cureti rapid. Iti dai seama ca un avocado este copt daca atunci cand il apesi este moale si cand ii indepartezi codita de la cotor, vezi ca avocado are culoarea verde deschis.
Daca avocado-ul este tare, atunci evident este mult prea crud. Il poti pune intr-o punga de hartie impreuna cu un mar, pentru a se coace mai repede.
Pentru a curata avocado, ai nevoie de un cutit bine ascutit. Mai intai plimbi cutitul de jur imprejurul avocado-ului, pe sambure. Apoi rotesti cele 2 bucati in sens invers si o sa ai o jumatate cu sambure si una fara. Infigi apoi lama cutitului in sambure si il scoti printr-o usoara rasucire de cutit.
Ca sa scoti pulpa, introdu o lingura pe langa coaja fructului si scobeste miezul cu totul.
Pentru a nu oxida, stropeste pulpa cu putina lamaie pe ambele parti.
O alta metoda de a scoate miezul este cu un pahar, pe care il introduci intre coaja si pulpa si impingi usor.
Oricare dintre metode va e la indemana, avocado este foarte bun.
Puteti adauga peste el ulei de masline, lime, ceapa rosie, ardei iute, rosii, sare, piper, patrunjel sau coriandru si chimion si aveti un guacamole perfect. Gasiti mai multe retete pe bucataras.ro