Cum sa facem germeni de legume in casa...

Postat de lilik in Cu de toate pe 21 Mai 2011, 01:16

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Am primit acum ceva timp niste brosuri prin posta si initial am vrut sa le arunc,dar fetita mea le-a vrut sa se joace cu ele si asa le-am rasfoit si eu nitel si am gasit un articol despre germeni si cum ii putem face acasa,asa ca m-am apucat de treaba....sa va spun cum am procedat:

Avem nevoie de seminte de soia,floarea soarelui,fasole,linte,naut,etc (ceea ce doriti,dar de un singur soi),2 farfurii adanci,servetele,apa.

Pentru inceput spalam semintele si le punem in farfurie,punem apa cat sa le acopere de 2 degete si acoperim cu cealalta farfurie.lasam asa 8-12 ore depinde de marimea semintelor;(eu am folosit linte si am lasat 10 ore)

Dupa 10 ore am vazut ca pielita lintei s-a crapat.

Am clatit-o in cateva ape si apoi am pus-o din nou in farfurie,de aceasta data fara apa,acoperita cu un servetel umed si cu cealalta farfurie deasupra.

Eu clateam intr-un vas mai mare apoi puneam intr-o mica strecuratoare pt a fii sigura ca nu ramane multa apa.

Se procedeaza in acest fel timp de 5-6 zile.Dupa 2 zile deja se observa cum incoltesc.

Clatim de 2 ori pe zi si punem in farfurie fara apa,doar cu servetelul umed si cealalta farfurie deasupra.

Trascurse 6 zile germenii ar trebui sa fie de 2-3 cm,deci gata de consum,ii clatim in cateva ape si ii putem servi dupa plac.

NU UITATI sa clatiti semintele de 2 ori pe zi.

Comentarii (4)

26.05.2011, 19:54

Lilik interesant

09.12.2011, 12:51

Minunat , cum de nu citim noi tot ce trebuie ?
Sunt asa de sanatos si deliciosi i in salate
Multumesc de sfaturi
Noroc cu fetita ta

28.09.2012, 18:17

foarte frumos explicat si multa munca,ai avut rabdare mare,te felicit

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia