Desi pare o operatiune banala, gatirea termica a legumelor nu este usoara: timpii de pregatire sunt diferiti in functie de legume, textura este diferita, marimea bucatilor care se pun la preparat conteaza foarte mult.
Mai mult, totul depinde si de cum doreste fiecare om sa consume vegetalele: mai tari sai mai moi. Iar daca aveti pofta de o garnitura de legume facuta la cuptor, asadar un amestec de mai multe ingrediente, temperatura optima de coacere este de 190 de grade. Aceeasi temperatura este valabila si pentru metoda termica "la cuptor" din tabelul de mai jos.
Pentru fierbere, legumele trebuie introduse in momentul in care apa este clocotita.
LEGUMA FIERBERE (minute) ABURI CUPTOR
Sparanghel 3-5 3-5 -
Sfecla (intreaga) 45 45 45
Broccoli 5-8 12-15 -
Varza de Bruxelles 7 10 -
Varza (rasa) 5 8 -
Morcovi (taiati rondele) 7-8 10 50-55
Conopida 4-5 10-12 -
Telina (radacina) 10 10 -
Praz 7 12 -
Ciuperci - - 20
Pastarnac (bucati) 10 15 45
Mazare 4-5 8-10 -
Cartofi 20-25 30 90
Spanac 2 4 -
Fasole verde 2-3 7-8 -
Cartofi dulci 25-30 40-45 60
Articol in parteneriat cu euforia.tv