Celebrul Jamie Oliver adoră Farfallele cu gorgonzola și pere

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 28 Iun 2024, 19:24

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Jamie Oliver este un bucătar celebru și personalitate de televiziune britanică, cunoscut pentru abordarea sa accesibilă și inovatoare în gătit. Născut pe 27 mai 1975 în Clavering, Essex, Oliver a început să gătească la o vârstă fragedă în restaurantul părinților săi, The Cricketers. Și-a câștigat faima la sfârșitul anilor 1990 cu emisiunea „The Naked Chef”, care a promovat gătitul simplu și sănătos. Oliver este un avocat pasionat al alimentației sănătoase, desfășurând campanii pentru îmbunătățirea standardelor alimentare în școli și promovând mâncarea sănătoasă prin inițiative precum „Feed Me Better” și „Food Revolution”. A publicat numeroase cărți de bucate best-seller și a deschis mai multe restaurante, inclusiv lanțul Jamie's Italian.

Pe lângă activitatea sa culinară, Jamie Oliver este cunoscut pentru eforturile sale filantropice, sprijinind diverse cauze legate de nutriție și educație alimentară. În ciuda succesului său comercial, Oliver rămâne dedicat misiunii sale de a inspira oamenii să gătească acasă și să adopte obiceiuri alimentare mai sănătoase.

Printre ingredientele sale preferate se numără și brânza gorgonzola. Iată una dintre rețetele propuse de Jamie pe rețelele sale de socializare: Farfalle cu gorgonzola și pere

Ingrediente:
150 g farfalle
75 g brânză Gorgonzola
½ radicchio
2 pere foarte coapte
30 g jumătăți de nucă decojite și nesărate

Pastele se gătesc într-o oală medie cu apă sărată clocotită, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg și păstrăm o cană din apa în care au fiert.

Punem brânza gorgonzola într-un bol rezistent la căldură deasupra vasului unde am scos pastele fierbinti și o lăsăm să devină cremoasă la temperatura aburului.

Între timp, tăiați radicchio în felii de 1 cm grosime. Puneți-l într-o tigaie mare, uscată și antiaderentă, pe foc iute, timp de 5 minute, întorcându-l la jumătatea timpului.

Curățați perele cu un curățător rapid, apoi tăiați-le în sferturi, scoateți-le cotorul și feliați-le fin pe lungime. Adăugați-le în tigaie, sfărâmați majoritatea nucilor deasupra și adăugați puțin din apa în care am gătit pastele.

Reduceți focul la mediu și puneți capacul, lăsând să se caramelizeze ușor. Amestecați pastele, după ce le scurgeși bine, și Gorgonzola, care a devenit cremoasă, în tigaia cu perele, adăugând un strop de oțet de vin roșu și, din nou, puțină apă în care am gătit pastele, dacă este necesar.

Gustați, asezonați după preferință cu sare de mare și piper negru, sfărâmați restul de nuci deasupra și stropiți cu o linguriță de ulei de măsline extravirgin.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia