Dovleacul este unul dintre alimentele care insotesc venirea toamnei. Este foarte gustos si hranitor, fie ca il folosesti pentru placinta sau supa, fie ca preferi sa il coci si sa il consumi ca atare.
Beneficiile pe care le aduce sunt multe la numar, dar amintim doar cateva: contine antioxidanti ce iti intaresc imunitatea, protejeaza ochii si te pot chiar feri de cancer; contine o cantitate considerabila de fibre, acestea fiind necesare pentru controlarea glicemiei, scaderea colesterolului si pastrarea unei greutati normale.
Asadar, sa profitam de dovleac! Iata cum il puteti gati dupa 15 retete delicioase:
1. Placinta cu dovleac, mere, morcovi si migdale la slow cooker Crock-Pot
2. Prajitura turnata cu dovleac
4. Supa crema cu dovleac cu linte rosie
5. Placinta cu dovleac cu foi de casa
6. Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"
7. Supa crema de dovleac placintar
9. Dovleac copt asezonat cu seminte de susan
10. Salata de rucola cu dovleac copt
12. Dhal cu dovleac si oua prajite cu curry
Sursa foto: bbcgoodfood.com