Ce nu stiai despre Banane

Postat de ReteteDePoveste in Fructe pe 9 Sep 2013, 19:31

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
  • Tinute la frigider, bananele se innegresc repede si se inmoaie. Cea mai buna conservare a lor este intr-un cos cu nuiele, intr-un loc bine aerisit
  • Bananele foarte coapte pot fi pastrate la congelator. Curatati-le cojile, bagati miezul in mixer iar pasta obtinuta turnati-o intr-un castron sau in formele pentru cuburi de gheata. Pot fi scoase pentru torturi, inghetate, creme sau alte umpluturi.
  • Bananele patate nu sunt stricate. Au un gust mai dulce si mai parfumat decat cele mai verzi.
  • Bananele sunt un inlocuitor perfect si sanatos al energizantelor.
  • Sunt un remediu ideal pentru mahmureala datorita continutului ridicat de potasiu. Mananca o banana inainte de culcare sau dimineata dupa ce te-ai trezit, si vei scapa de simptomele neplacute de dupa bautura.
  • Bananele ajuta la calmarea muscaturilor de tantari. Masati-va pielea cu partea interioara a cojii de banana si atat senzatia de mancarime cat si intepatura vor fi considerabil reduse

Comentarii (7)

11.09.2013, 15:49

Dacă aveţi posibilitatea să consumaţi banane direct de la sursă profitaţi!
Se spune că gustul bananelor este cu totul altul atunci când sunt lăsate să se coacă direct pe plantă, spre deosebire de cele care se găsesc la noi şi cărora coacerea le este accelerată şi controlată cu ajutorul unui gaz.
Deasemenea, pentru că presiunea magazinelor de a prezenta la raft fructe care arată impecabil este foarte mare, producătorii folosesc un fungicid, care are un grad de toxicitate moderat .

12.09.2013, 07:56

17.10.2013, 15:17

Interesant...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia