Cateva lucruri mai putin cunoscute despre bacon

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 11 Noi 2011, 13:24

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Cateva lucruri mai putin cunoscute despre bacon

Marii bucatari ai lumii au mai numit baconul ca fiind "acadeaua oferita de natura". Nu conteaza cum o tai, deoarece este intotdeauna delicios. Chiar si vegetarienii au probleme cand vine vorba de mirosul acestui preparat.

Stiai ca un american consuma anual circa 7 kilograme de bacon? Iata 10 lucruri pe care nu le stiai despre bacon, bucatica cea mai buna pe care a putut sa ne-o ofere porcul vreodata.

1. Baconul este carne cu grasime afumata, obtinuta din burta porcului. Insa mai multe populatii ale lumii il obtin din parti diferite. De exemplu, Marea Britanie din umeri si canadienii de pe spate.

2. Sanwich-urile BSR (Bacon, Salata si Rosii) sunt cele mai populare preparate care contin bacon. Acestea au devenit populare dupa cel de-al doilea razboi mondial.

3. Bacon-ul are o traditie indelungata. Chinezii foloseau carnea de pe burta porcului si o mancau afumata si sarata. Acest lucru se intampla in 1500 i.H. Grecii si romanii au continuat traditia, bucurandu-se, de asemenea, de carnea de porc sarata.

4. Exista varietati de bere, vodka si bourbon, care au aroma de bacon. Bacon Bloody Mary si Bacotini sunt doua din aceste exemple.

5. Un studiu, realizat de Maple Leaf, a dovedit ca:

- 43% din cei intervievati prefera bacon-ul in loc de sex;
- 23% dintre barbati au afirmat ca mirosul de bacon este preferatul lor
- iar 23% s-au intrebat "pe cine preferi mai mult, pe mine sau bacon-ul?"

6. 1924 este anul in care Oscar Mayer a pus in vanzare primele felii de bacon, impachetate.

7. 3 feliute din deliciosul preparate contin urmatoarele valori nutritionale: 100 de calorii, 9 grame de grasime si 440 miligrame de sodiu.

8. 11% dintr-un porc este bacon.

9. Danemarca este cel mai mare consumator de porc din lume si, implicit, de bacon.

10. Colina, un micro-nutrient continut in carnea de porc, poate sa creasca nivelul de inteligenta.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

11.11.2011, 15:33

bun este intradevar

11.11.2011, 18:37

da bun rau si interesant articolul

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia