Care este alimentul care se vinde in toate supermarketurile si care ne distruge sanatatea

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 31 Mar 2016 | 7716 vizualizari

Comentarii (5)

31.03.2016, 13:33

Bine de stiut!

31.03.2016, 13:38

31.03.2016, 14:21

Pui cu hormoni, fructe si legume tratate si injectate, apa cu cianuri.....mai avem ceva sigur?

26.02.2017, 06:42

Si acum Somonul...
"In Norvegia, situatia privind cultivarea
> pestelui este catastrofala. La o ferma atat de
> mica creste un numar atat de mare de peste, 2
> milioane de unitati de somon. Pestele se
> imbolnaveste, e vorba de aproape o pandemie:
> necroza pancreatica si anemia infectioasa a
> somonului a capturat toata Norvegia. Insa, acest
> lucru este tainuit de consumatori", spune Kurt.
> Activistul are colectate probe, inregistrari
> video, care arata cum muncitorii de la
> crescatorii toarna in apa un pesticid puternic cu efecte
> neurotoxice.
>
> "Ei insisi trebuie sa poarte masti si costume de
> protectie, ca sa nu fie afectati de substantele
> chimice destinate curatarii rezervoarelor de apa
> de paraziti. Astfel, somonul se imbiba cu aceste
> produse chimice, ceea ce ar putea ameninta
> sanatatea consumatorului. Somonul norvegian este
> cel mai toxic aliment din lume, si asta in
> conditiile in care industria pescuitului ocupa al
> doilea loc dupa venituri in Norvegia''.
>
> Pe fundul lacurilor pline cu apa de ploaie se
> gaseste un reziduu de 15 m incarcat cu bacterii,
> resturi de furaje putrede si substante chimice
> care sa distruga parazitii. Nivelul de
> contaminare este foarte inalt. Substante toxice,
> excremente de peste... Fundul marii este complet
> distrus, e ca o fabrica de gaz. Bule de metan si
> pesticide identice unor atacuri cu gaze'',
> relateaza Kurth dupa ce a folosit camere subacvatice spion
> pentru a filma.
> O alta problema a pescarilor norvegieni este asa
> numitul paduche de peste, ce paraziteaza pe corpul pestelui
> si il ucide.
>
> "Paduchele intre timp devine rezistent la
> chimicale asa incat pescarii sunt nevoiti sa
> folloseasca pesticide tot mai puternice, iar
> acest lucru se reflecta negativ asupra pestilor.
> 50% din puietul de cod de la ferme se naste cu
> mutatii genetice. Pestii nu pot sa inchida gura.
> Aceasta mutatie genetica nu dispare timp de opt
> generatii. Consumatorul cand vede un peste ca
> acesta, nu doreste sa-l manance, daca insa i se
> taie capul, nimeni nu observa", mai spune el.
>
> Somonul mutant are si carnea friabila.
>
> "Acest lucru nu ar trebui sa existe, carnea
> somunului are consistenta elastica. Dupa cum
> stiti, somonul salbatic are 5-7% grasime, iar cel
> crescut artificial tocmai 15-34% grasime. Si
> toate toxinele se acumuleaza in tesutul adipos.
> In consecinta, acest peste devine cel mai toxic
> din lume", subliniaza ecologistul.
>
> La randul sau, toxicologul francez Jerome Ryuzzen
> confirma declaratiile ecologistului.
>
> „Intr-adevar, gradul de contaminare a somonului a
> crescut foartte mult. Este de 5 ori mai nociv si
> toxic decat orice alte produse. Aceste toxine ar
> trebui sa fie evitate in consum, pentru a reduce
> riscul de expunere a organismului'', a subliniat
> toxicologul.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia