Bruschettele sunt niste preparate delicioase din aria mediteraneana. Va prezentam o reteta gustoasa de bruschette cu rosii.
Bruschetta este un aperitiv de origine italiana, detinand o traditie impresionanta.
Alaturi de majoritatea mancarurilor italienesti precum pastele sau pizza si bruschettele sunt extrem de populare. Bruschetta con pomodoro (bruschetta cu rosii) reprezinta cel mai popular tip de bruschette, dar si cel mai simplu de gatit.
Practic, bruschettele sunt gustari pe paine prajita in combinatii nesfarsite. Din compozitia acestora nu trebuie sa lipseasca sub nici o forma usturoiul si uleiul de masline.
Iata delicioasa reteta de bruschette cu rosii:
Ingrediente:
4 felii paine
2 rosii
1 catel de usturoi
busuioc
4 felii paine
2 linguri de ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
Painea se prajeste in cuptor sau pe plita, ori in toaster. Aceasta trebuie prajita pana devine aurie si crocanta.
Se freaca feliile de paine prajita cu un catel de usturoi, acesta trebuind zdrobit in prealabil cu un cutit pentru a-si elibera mai bine aroma.
Rosiile se taie in jumatate, dupa care se scoate miezul si se toaca rosia in cubulete mici.
Se ung feliile cu ulei de masline din belsug.
Rosiile cubulete se aseaza peste felii alaturi de busuiocul tocat marunt. Se asezoneaza totul cu sare si piper.
Bruschettele se servesc calde, deoarece painea trebuie sa ramana crocanta si sa nu se inmoaie din cauza rosiilor.
Pe bruschette se pot pune cateva bucatele de mozzarella, dupa care se mai lasa la cuptor vreo 5 minute, pana cand branza se topeste.
Iubitorii de comenzi de mancare la domiciliu nu trebuie sub nici o forma sa rateze localurile care au o multitudine de sortimente de bruschette la dispozitie.