Avocado

Postat de Maria68 in Fructe pe 19 Mar 2012, 18:30

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
Avocado

Avocado cunoscut ca " avocat al sanatatii", este un fruct ciudat: delicios fara sa fie dulce si hranitor fara sa ingrase.

Avocado este un fruct cu totul atipic: contine mi multe grasimi decat zaharuri, e mai curand cremos decat racoritoe, astel ca ajunge sa fie folosit nu atat ca leguma, ci drept substitut de carne!

100g de pulpa de avocado furnizeaza 220 calorii- foarte mult pentru un fruct! Nu mai putin de 30% din avocado este grasime - insa mono-nesaturata, cu efecte pozitive asupra ratei colesterolului. Mai contine potasiu, important pentru sustinerea functiei cardiace si circulatorii, vitamine din grupul B si grupul antioxidantilor (A, C,si E).

Fructele nu se aduc pe piata coapte, deci se cumpara verzi, se impacheteaza in ziare si se tin la temperatura camerei 2-3 zile. Devin bune de mancat atunci cand se pot apasa cu degetul. Daca apar pete de culoare inchisa, fructul e rascopt.

Din samburele de avocado cultivat in ghiveci iese o planta decorativa frumoasa dar periculoasa pentru animalele de casa.

Uleiul de avocado contine, ca si cel de masline, o cantitate mare de acizi grasi multiplu nesaturati, vitamine si minerale.

Comentarii (5)

20.03.2012, 09:13

Maria, sursa articolului? Este?

20.03.2012, 17:06

Este ,Miha. Insa sincer nu am stiut cum sa specific pentru ca sincer, am primit de la vecina(gasite prin pod) o sumedenie de reviste, foi ,articole decupate din ziar de prin anii 2005,2007.... si din pacate articolul despre avocado(pe care nu l-am reprodus in intregime,doar cateva fragmente)era rupt dintr-o revista...dar in blogul meu Ikka is blog, am specificat ca rasfoind prin reviste mai vechi am dat atat de reteta; Tartine cu avocado si branza,,,cat si de articol. Daca trebuia sa specific sau sa precizez ceva, m-as bucara daca m-ai indruma Pupici

20.03.2012, 17:42

Este in regula atunci Maria! Textul mai exista pe net, de asta te intrebam.

Pup!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia