Adevarul dulce-amarui despre ciocolata

Postat de Alinutza80 in Alimente pe 14 Oct 2012, 17:45

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Adevarul dulce-amarui despre ciocolata

Exista 800 de ingrediente si arome ce ajuta la fabricarea tuturor sortimentelor de ciocolata din lume, dar si o drama de care cel mai iubit desert se face vinovat: ingrasa. Totusi, in multe feluri, ciocolata are grija de sanatatea ta.

In ultimul timp, am tot auzit de diverse studii despre cat de buna e ciocolata pentru sanatate si frumusete, parca aparute la fix sa-mi calmeze sentimentul de vinovatie incercat cu fiecare patratica savurata. Asa ca am inceput operatiunea de cercetare a problemei si inventariere a avantajelor si dezavantajelor celui mai daruit cadou de Valentine's Dayciocolata.

Intareste imunitatea si protejeaza dantura

Vorbim aici de ciocolata neagra, cu cel putin 70% cacao. Aceasta pudra aromata contine flavonoizi (vitamina P), niste compusi datorita carora vinul rosu, ceaiul verde si afinele sunt laudate. De ce n-ar fi si ciocolata la fel? Acesti flavonoizi stimuleaza secretia unor enzime care intaresc imunitatea organismului si chiar protejeaza dantura, atat de amenintata de consumul de…dulciuri! Pentru ca zaharul, in general, este inamicul dintilor, nu ciocolata, in particular. Flavonoizii scad presiunea sangelui, reduc colesterolul rau si diminueaza cheagurile de sange mai ceva ca aspirina. Dar toate acestea se intampla daca savurezi maximum doua patratele de ciocolata pe zi.

Laptele strica ciocolata Unii parinti spun: "Macar din ciocolata cu lapte sa-si ia asta micu' portia de calciu pe ziua de azi". Ciocolata impiedica absorbtia calciului din lapte in sange, iar laptele din ciocolata, la randul lui, se pune de-a curmezisul absorbtiei flavonoizilor in organism. Asadar, ciocolata cu lapte nu-i nici o afacere, doar imblanzeste, printr-o cantitate ridicata de zahar, gustul amarui al extractului de cacao. 

Comentarii (2)

14.10.2012, 20:06

o urasc

22.10.2012, 13:22

da...din toate sotimentele asa stiam si eu.ca doar ciocolata neagra este inofensiva sau mai mult ...ajuta.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia