Despre oameni şi sclavi

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 2 Noi 2013, 05:43

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Popor alegeţi şefi, nu stăpâni, spunea Nicolae Titulescu!

Acest mare diplomat şi orator a avut contribuţii hotărâtoare la închegarea Micii Antante (Cehoslovacia, Iugoslavia, România) şi a Înţelegerii Balcanice (Iugoslavia, România, Grecia, Turcia).

Poate fi considerat un precursor al ideii unei Europe unite prin introducerea sintagmei” spiritualizarea frontierelor”. Asemenea multora dintre masoni, avea şi el darul” premoniţiei”.

Când porunceşte conştiinţa, oamenii oneşti procedează întotdeauna în acelaşi sens (NicolaeTitulescu). Dar câţi dintre noi sunt în stare să audă vocea conştiinţei şi să o a mai şi asculte?

În calitatea sa de preşedinte al Ligii Naţiunilor a militat contra revizionismului, pentru raporturi de bună vecinătate între ţările mici şi ţările mari cu un succes ce l-a determinat pe Hitler să-l treacă pe lista persoanelor asasinate.

Am avut după un timp un urmaş la fel de strălucit: Nicolae Ceauşescu.

Hai, nu faceţi atac de cord, nu mă mai împroşcaţi cu salivă! E timpul să-i recunoaştem meritele celui ce a dus numele României în toate colţurile lumii, neuitând nici de marile sale greşeli născute din titanica voinţa de a fi unic în istoria noastră. Oamenii trebuie sa fie judecati in contextul epocii in care au trait .Deocamdată, oricât am arunca cu pietre în el, părem nişte pitici ce încearcă să-i zgârie pantalonii.

Aceşti doi străluciţi diplomaţi şi lideri politici romani au militat pentru neamestecul în treburile interne pentru schimburi economice corecte intre marile puteri şi ţările mici, au încheiat tot felul de alianţe şi tratate.

Cu ce rezultat? Titulescu a murit exilat în Elveţia (otrăvit, se pare) iar sfârşitul lui Ceauşescu nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Cum le-a supravieţuit România? Taare prost!

În al doilea război mondial, am intrat nepregătiţi, cu tara ciopartita, am luptat în ambele tabere cu mari pierderi şi am ajuns să fim consideraţi naţiune învinsă plătind uriaşe despăgubiri de război, pentru ca apoi să plătim şi pentru naţionalizarea mijloacelor de producţie aflate în proprietatea cetăţenilor străini.

Revoluţia din decembrie 1989 ne-a arătat adevărata faţă a armatei comuniste, excelent pregătită ideologic dar incapabilă să-şi îndeplinească principala sa sarcina: apărarea intereselor naţionale.

Măreaţa strategie de apărare a patriei cu ajutorul întregului popor prin colaborarea armatei cu gărzile patriotice s-a dovedit o butaforie ce a generat drame în rândul idealiştilor şi a celor prost instruiţi.

După asasinarea Ceausestilor, câştigându-ne libertatea, am oficializat şi chiar legalizat furturile amplificându-le iar ce nu am reuşit noi să furăm am vândut sau concesionat pe nimic şi nu am impus nicio obligaţie serioasă noilor proprietari. De ceva vreme, nemaiavând ce face prin ţară, am ajuns glob-trotteri salariali.

După cum merg treburile eu sper cu disperare că democraţia  asta importata din occident va fi aruncată în lacul cu cianură de la Roşia Montana...

Grigore Moisil spunea că legile ţării nu interzic nimănui să fie imbecil, dar nu ar trebui să se ţină cont de capacitatea noastră de înţelegere, de nivelul cunoştinţelor şi de caracterul pe care îl avem, atunci când votăm?

Orice om (indiferent de nivelul său de inteligenţă, cultura sau de caracterul său) votează în funcţie de propriile interese. Dar dacă nu este în stare să îşi cunoască adevăratele interese? Şi ce ne facem cu cei ale căror interese nu coincid cu interesele ţării? Şi mai ales, ce-i de făcut într-o ţară în care cei mai mulţi acţionează împotriva intereselor naţionale? Şi nu în ultimul rând, cum le punem botniţă celor care strigă în gura mare că sunt în slujba naţiunii şi pentru a lor “munca” cer tot felul de privilegii? Până când o să-i mai suportăm pe cei ce nu pot dormi de grija noastră, “sacrificându-se” şi după pensionare pentru a sluji în folosul nostru pe bani mulţi de multe ori până în ultima clipă a vieţii lor? Basca toata liota de copii si neamuri  ce se imbogatesc pe spinarea noastra.  Şi toată treaba asta fără nicio dare de seamă asupra activităţii lor. Şi toate astea în numele democraţiei?!

Proastă soarta ne-a mai fost dat să avem, nu-i aşa?!

Soarta este scuza celor slabi şi opera celor tari spunea cel tratat cu medicamente naziste (Nicolae Titulescu).

Se spune că cei ce stăpânesc nu sunt niciodată destul de puternici şi pentru a rămâne pentru totdeauna stăpâni transforma forţa în drept şi supunerea în datorie. Dar când mă uit la membrii clasei noastre politice nu văd nicio urmă de forţă sau de legi coerente ci doar lichelism, hoţie, incompetenţă şi trădare de ţară.Şi vreţi să ne supunem lor? Să fim sclavii slugilor, pentru că nu ştiu niciun politician sau afacerist roman care să-mi ofere garanţia că ar fi de capul său şi capabil să-l folosească în interesul naţional?

Cum putem să alegem persoana capabilă să pună şaua pe noi, pentru a ne păzi de noi înşine şi de cei cărora nu ştim să le facem faţă?

Biografiile succint prezentate de mine ne-ar putea ajuta sa intelegem ca socialismul si capitalismul sunt straine de sufletul neamului romanesc .Daca nu ne vom  cunoaste  trecutul, nu vom sti cine suntem si nu putem avea pretentii la un  viitor mai bun.

Toţi nu putem, pentru că suntem un popor de slugi şi nu am fost educaţi să facem alegerile cele mai bune, dar printre noi se găsesc destui în stare să aleagă în cunoştinţă de cauză şi cu gândul la cei mulţi atunci când vor începe această colosală sarcina de reconstrucţie naţională.

Cum se poate face treaba asta?

Dacă aţi citit până acum în speranţa aflării soluţiilor la problemele dumneavoastră, înseamnă că aţi pierdut mult timp cu mine. Păi, nu v-am spus eu, încă de la început, că sunt taaare prost, neîndemânatic şi cu desăvârşire  neînstare de a face singur o treabă cât de mică?

Diferenţa dintre mine şi dumneavoastră o face faptul că sunt conştient de neputinţele mele. Deci aştept soluţii de la cei capabili, să le spună răspicat romanilor că nu toţi suntem în stare să pricepem complicata alchimie a guvernării unei ţări aflată în mijlocul furtunilor şi că ar fi timpul să-i lăsăm să se apuce de treabă, să-i ascultăm şi să ne supunem...

 

 Foto

Comentarii (3)

04.11.2013, 09:13

Din pacate scrisul este iligibil, nu se poate citi!

19.01.2014, 18:30

Imi cer scuze pentru inconvenientul din primele ore ale postarii!

19.01.2014, 18:30

Multumesc mult pentru efortul dumneavoastra!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs