Chimenul

Postat de Irina in Condimente pe 11 Oct 2009, 19:12

Chimenul este picant, aromat si usor iute. Rareori poate fi combinat cu alte condimente.


Este folosit pentru asezonarea mancarurilor cu varza, tocanitelor de miel, porc, gasca si cartofi copti.

Sortimentele de paine picanta, precum painea de ghimbir , sunt de asemenea asezonate cu chimen.


Semintele de chimen pastrate intr-un recipient etans intr-un loc uscat si intunecat isi mentin mai mult timp aroma.

Comentarii (2)

27.04.2010, 11:23

Este un condiment tare aromat.Am gasit pe piara si seminte de chime negru,se foloste tot pentru al presara pe paine,abia astept sa fac paine de casa cu seminte de chimen negru.

26.06.2010, 18:13

e unul din condimentele mele favorite. Insa aici in italia,e importat din siria si nu are acelasi gust ca cel din ro...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia