1. Este dovedit științific faptul că, dacă sunt consumate zilnic, întăresc sistemul imunitar.
2. Căpşunile sunt excelenți agenți antiseptici și anti-inflamatorii. Căpşunile împiedică dezvoltarea virusului gripal.
3. Prezenţa iodului în căpşuni compensează lipsa acestuia din produsele alimentare zilnice, dar și din apa potabilă.
4. Căpşunile reduc efectul zahărului și de aceea sunt incluse în dieta diabetului zaharat.
5. Dacă aveţi probleme cu rinichii şi cu tractul urinar este recomandat să consumați căpşuni întregul sezon. Dar nu mai puțin de 400 grame zilnic.
6. Căpşunile sunt un diuretic natural.
7. Acidul salicilic, conținut de aceste fructe unice, ajută la reducerea durerii în articulaţii!
8. Căpșunile pot combate anemia. 200 grame de căpşuni proaspete conțin 60 de calorii, 4,6 grame de fibre, 0 grame grăsimi, 1,2 grame proteine, 14 g carbohidraţi, 28 mg calciu, 0,8 mg fier, 20 mg magneziu, 38 mg de fosfor, potasiu 54 mg, 1,4 mg seleniu, 113.4 mg de vitamina C, 35.4 mcg de acid folic, 54 UI de vitamina A.
9. Maștile de căpşuni bine uscate vindecă acneele și închid porii.
10. Sucul parfumat din căpşuni proaspete este cea mai bună loţiune! Acesta este un leac miraculos care elimină petele maronii de pe ten cauzate de vârstă, dar îndepărtează şi pistruii.