Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI180
Retete

Aperitiv carnaciori in aluat de pizza

In Pizza la 13 Iun 2018

    Se amestecă mai întâi drojdia uscată cu puţină făină, se adaugă apa, sarea, uleiul, apoi făină câtă cere aluatul. Se frământă până se obţine un aluat consistent, dar elastic, nu vârtos. Se întinde aluatul în...

Desert rulada cu crema de vanilie, cirese si glazura de ciocolata

In Prajituri la 10 Iun 2018

  Pentru foaie: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri de zahăr. Separat, se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr. Apoi se toarnă gălbenuşurile peste spuma de albuşuri, încorporându-le treptat. Se adaugă uleiul, coaja de lămâie,...

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 7 Iun 2018

    Se spală fructele şi se scot sâmburii. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, se amestecă uşor la început, ca să nu se lipească, apoi se lasă să fiarbă.  Când începe să se formeze siropul, se adaugă...

Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor

In la 7 Iun 2018

  Se curata si se spala cartofii, apoi se taie pe lungime. Se spala carnea de porc, se portioneaza si se asaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de ulei. Se asaza printre feliile de carne si cartofii. Se pot pune si rondele de morcov pentru o aroma dulce. Se presara...

Paine de casa, umpluta

In Piine la 31 Mai 2018

    Mai întâi se pregăteşte o pâine rotundă ţărănească: se amestecă drojdia uscată cu puţină făină, se adaugă apa caldă, sarea, cimbru şi oregano, puţin ulei şi făină cât cuprinde, amestecând bine şi frământând...

Placinta cu carne si aluat fraged

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2018

  Pentru aluat: se amestecă margarina rece cu puţină făină, fărâmiţând cu degetele, se adaugă drojdia dizolvată în puţină apă caldă, apoi restul de apă, smântâna, sarea şi făină cât cuprinde, amestecând bine şi...

Desert friganele

In Dulciuri la 30 Mai 2018

  Intr-un castron mai inalt, se bat cu un tel ouale cu laptele si un praf de sare. Se feliaza o paine mai veche (de o zi sau doua), apoi se scufunda fiecare felie in amestecul de oua cu lapte si se scoate repede pe o farfurie. Cand eram mici, tata prajea friganelele intr-un tuci cu...

Desert tort de ciocolata

In Torturi la 27 Mai 2018

    Pentru literele folosite la decor: se topeşte Puţină ciocolată amăruie pe baie de abur, se umplu şabloanele pentru litere (eu le-am avut cumpărat mai demult din Lidl şi le-am păstrat pentru a-mi face mai departe litere albe sau colorate) şi se dă la congelator....

Desert orez cu lapte

In Dulciuri la 27 Mai 2018

  Se pune laptele la fiert, cu sarea, la foc potrivit. Când începe să fiarbă, se adaugă orezul spălat bine în apă rece şi se dă focul mic. Se amestecă mai des, ca să nu se lipească şi să nu dea de pe foc, pentru că are tendinţa să se umfle. Când...

Rulada din cotlet de porc

In Porc la 21 Mai 2018

  Se taie cotletul de porc şi se desface cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele. Se taie în două părţi. Se umple cu şunca ţărănească tăiată felii, cârnaţii cabanos tăiaţi în jumătăţi. Se pune din loc...

Desert tort Imparatesc

In Torturi la 21 Mai 2018

  Pentru foile de ecler: se pun la fiert apa, uleiul şi un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă făina în ploaie, amestecând bine. Se dă de pe foc şi se lasă la răcit. Se încorporează ouăle, unul câte unul, amestecând bine....

Pui intreg cu legume la cuptor

In Pui la 21 Mai 2018

    Se pârleşte puiul, se spală, se introduce pe sub piele untul şi se masează. Se pune pe suportul special pentru cuptor. Se unge pielea cu ulei, vinul şi apoi se freacă cu mirodenii. Se mai adaugă în tavă cartofii noi în coajă, spălaţi şi...

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

In Prajituri la 21 Mai 2018

  Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se transfera intr-o tava cu hartie de copt, se coace la foc mediu aprox 20 de minute sau pana devine auriu. Se lasa la racit.  Se prepara siropul din...

Desert inghetata de cafea si ciocolata

In Dulciuri la 21 Mai 2018

  Într-un vas înalt se bate cu mixerul frişca lichidă cu laptele condensat, când devine pufoasă, se adaugă zahărul (mai mult sau mai puţin după gust), zahărul vanilat Bourbon, cafeaua măcinată, cafeaua solubilă şi se mai bate un pic până devine...

Prajitura din foietaj cu branza dulce si jeleu de capsuni

In Prajituri la 18 Mai 2018

  Se aduce aluatul de foietaj la temperatura camerei. Se taie în dreptunghiuri şi se coc la foc mediu până se rumenesc. Se lasă la răcit.  Pentru jeleu: se pune gelatina la hidratat în 100 ml apă rece, maxim 10 minute. Între timp, se pun pe foc mic,...

Desert tort cu crema de alune de padure, frisca si fructe

In Torturi la 17 Mai 2018

  Înainte de a prepara tortul, se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Eu am dat căpşunile prin puţină ciocolată albă topită, apoi le-am dat la frigider, să se întărească ciocolata.  Blatul: Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi un...

Ciuperci cu unt, verdeata si cascaval

In Mancaruri de legume la 9 Mai 2018

    Se spală delicat ciupercile şi se curăţă de pieliţe. Se taie codiţele, pe care le tocăm cubuleţe. Se spală ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul şi se toacă mărunt. Într-o tigaie teflonată se încinge un pic de ulei, în care se călesc...

Desert clatite cu dulceata de trandafiri

In Dulciuri la 5 Mai 2018

    Se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă laptele, apa minerală, praful de copt şi făina, amestecând şi bătând uşor cu telul, se obţine o compoziţie moale, aerată.  Se toarnă câte un polonic din compoziţie într-o tigaie teflonată...

Desert tort cu alune de padure, ciocolata alba si trandafiri

In Torturi la 5 Mai 2018

    Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă sau o cratiţă pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic 30-35 de minute...

Desert prajitura cu crema caramel

In Prajituri la 28 Apr 2018

  Pentru blat, se bat ouăle întregi cu mixerul până îşi dublează volumul şi devin pufoase. Se adaugă treptat untul la temperatura camerei, sare, zahăr, laptele şi făina. Se obţine o compoziţie uşor moale, care se toarnă într-o tavă pregătită cu...

Aperitiv carnati cabanos in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2018

  Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei.  Se taie aluatul în dreptunghiuri, se crestează uşor cu un cuţit pentru a crea un model, după plac, se adaugă câte un cârnat pe fiecare bucată de aluat şi se rulează. Se ung cu oul bătut, se...

Lasagna

In Lasagna la 26 Apr 2018

  Pentru sosul Bolognese: se spală şi se curăţă legumele. Se toacă mărunt ceapa şi ardeiul, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se căleşte ceapa într-o tigaie cu puţin ulei încins, până devine aurie, se adaugă morcovul şi ardeiul şi se mai călesc...

Budinca de paste cu branza

In Spaghete la 26 Apr 2018

  Se pun la fiert spaghetele în apă clocotită cu un praf de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc. Într-un vas se amestecă brânza rasă cu smântâna, ouăle, laptele şi zahărul. Se scurg spaghetele de apă, apoi se toarnă...

Desert tort cu lalele

In Torturi la 13 Apr 2018

Blat : se bat spumă cu mixerul albuşurile cu zeama de lămâie şi un praf de sare, iar când se formează spuma, se adaugă zahărul. Când spuma devine consistentă, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă într-o...

Desert cozonaci Pascali

In Dulciuri la 11 Apr 2018

  Se fărâma drojdia şi se dizolvă în puţin lapte cald. Se adaugă zahărul, ouăle, restul de lapte, apa, şi sarea, încorporând făina treptat. Se frământă, adăugând la nevoie ulei, câte puţin, până devine consistent, bine legat,...

Aperitiv morcovi pascali

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2018

    Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă unse cu grăsime. Se aşază într-o tavă cu foaie de copt, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu, aprox 10 minute...

Desert pasca impletita

In Dulciuri la 9 Apr 2018

   Mod de preparare: Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ, se amestecă apoi cu ouăle, zahărul, restul de lapte, apa şi sare. Se amestecă adăugând făina până când aluatul devine consistent. Eu l-am mutat apoi...

Aperitiv oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2018

  Cum procedam: Se scot ouăle din frigider pentru a le aduce la temperatura camerei. Se spală şi se freacă uşor cu un bureţel curat pentru a îndepărta marcajul. Eu am pregătit 8 ouă roşii, 3 galbene, 2 albastre şi 3 verzi, de aceea pentru ouăle roşii am avut...

Desert tort Iepuras

In Torturi la 1 Apr 2018

  Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în două forme de tort rotunde (sau două crăticioare, ale mele au avut 17 cm...

Desert briose-lalele

In Prajituri la 25 Mar 2018

Pentru brioşe : se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt. Se obţine o compoziţie moale, pufoasa care se toarnă în diferite tăvi pentru brioşe. Eu am avut mai multe...

Afisate 361 - 390 din 714 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te-ai trezit fara chef si ti-ai zis ca azi nu faci nimic. Problema e ca n-o sa stii cand ai terminat.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]