ana

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 06.01.2010

RETETE138
PRIETENI43
Retete / Dulciuri

Lapte condensat

In Dulciuri la 26 Iun 2010

Ingredientele le punem la foc mic ,de la primul clocot dam focul mai mare si lasam sa fiarba amestecand continu 10 minute. Dupa racire eu l-am blenduit putin ca sa capete o consistenta pufoasa. In reteta originala era zahar pudra din comert pentru ca avea continut de amidon,eu am pus zahar...

Tort Amandina

In Torturi la 22 Iun 2010

Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce...

Prajitura rapida

In Prajituri la 21 Iun 2010

Pregatim blatul: Batem spuma albusurile ,apoi adaugam zaharul putin cate putin,adaugam  galbenusurile,faina si praful de copt stins in otet. Coacem intr-o tava micuta la foc mediu. Intre timp pregatim siropul : Intr-o craticioara la foc mic punem laptele condensat,untul ,cacao...

Tort Barbie

In Torturi la 20 Iun 2010

Preparam pudingul de vanilie urmand pasii de pe plic si o lasam sa se raceasca. Dizolvam gelatina si incorporam in pudingul caldut.Frisca o batem spuma, o incorporam in pudingul rece ,adaugam vanilia.Compozitia am impartit-o in 2 si intr-una am pus zmeura pasata,iar in cealalta piersici pasate...

Tort cu mere -pentru concurs dr .Otker

In Torturi la 16 Iun 2010

Curatam merele de coaja,le taiem felii si le stropim cu zeama de lamaie si presaram coaja de lamaie.Mixul pentru 9 torturi ,untul,ouale,si laptele se amesteca cu mixerul cateva secunde pe treapta 1 apoi 3 minute pe ultima trapta pana obtinem o pasta densa si omogena.aluatul obtinut il turnam...

Prajitura Milch Schnitte

In Prajituri la 16 Iun 2010

Galbenusurile le frecam cu zahar pana se albesc ,apoi incorporam ,faina,grisul,cacao,laptele,uleiul,praful de copt si la sfarsit cu o lingura incorporam albusurile batute spuma. Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si intindem compozitia.O coacem la foc mic spre mediu pe treapta de...

Placinta cu visine

In Prajituri la 16 Iun 2010

Framantam aluatul si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.Intre timp spalam visinile ,le scoatem samburii si le amestacam cu zaharul pentru a-si lasa zeama,le scurgem apoi amestecam cu gris. Cand aluatul e gata il impartim in 2 ,intindem 2 foi potrivite si presaram fructele apoi rulam....

Prajitura cu cirese

In Prajituri la 10 Iun 2010

Batem spuma untul impreuna cu zaharul ,apoi adaugam cate un galbenus amestecand energic dupa fiecare ,incorporam crema de branza (sa fie mai lichida ,eu am pus un strop de lapte in ea ) apoi praful de copt, faina ,albusurile batute spuma si esenta de rom. Intr-o tava medie tapetata ...

Tarta cu cirese si capsuni

In Dulciuri la 9 Iun 2010

Pregatim blatul astfel:batem albusurile spuma ,incorporam zaharul ,galbenusurile apoi faina si praful de copt stins in otet . Aluatul obtinut il turnam in tava de aragaz unsa cu ulei si coacem la foc mediu. Pregatim glazura: Topim untul la foc mic ,adaugam zaharul si il lasam sa se...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 7 Iun 2010

Laptele il punem la fiert cu 200 de gr zahar.Intr-o cratita punem restul de zahar la topit ,amestecand continu, cand s-a topit detot stingem focul si prin miscari circulare imbracam peretii craticioarei cu zaharul topit.Rotim pana zaharul incepe sa se intareasca . Batem albusurile pe care le...

Dulceata de capsuni reteta by J.Oliver

In Dulceata / Gem la 3 Iun 2010

Dulceata de capsuni reteta Curatam coditele capsunilor si le strivim cu mana pana devin o pasta ,adaugam zaharul si fierbem pana incepe sa se lege. Eu am pus si conservant gandind ca nu rezista avand asa putin zahar.Am pastrat un borcan fara conservant, sa vad rezultatul. Imi place...

Bezele

In Dulciuri la 2 Iun 2010

Batem albusurile spuma ,adaugam sarea si zeama de lamaie,apoi treptat  zaharul pana se topeste. Cu posh-ul formam gramajoare si le coacem la foc mic de tot ,pe treapta de sus a cuptorului cu usa  intredeschisa.La mine a durat mai bine de 60 de minute . sursa

Tort 1 iunie

In Torturi la 2 Iun 2010

Blatul : Batem albusurile spuma ,incorporam treptat zaharul,galbenusurile,faina ,cacao si uleiul.Coacem la foc potrivit. Crema 1 :Pasam capsunile cu ce avem la indemana ,adaugam zaharul si gelatina inmuiata in prealabil in apa si incalzita usor pana se dizolva granulele.O tinem la rece pana...

Inghetata - Gelato

In Dulciuri la 1 Iun 2010

Laptele se aduce la punctul de fierbere ,timp in care frecam galbenusurile cu zaharul pana devin albicioase.Treptat incorporam laptele fierbinte in galbenusuri ,apoi le fierbem la bain marie pana capata consitenta unei smantani. O congelam pentru 3 ore.

Spuma de capsuni

In Dulciuri la 28 Mai 2010

Pasam capsunile cu zaharul. Batem spuma albusurile si frisca. Incorporam capsunile in albusuri ,apoi frisca si le dam la congelat cam 1 ora ,sa nu inghete complet.  

Socata reteta bunicii

In Sirop / Compot la 27 Mai 2010

Socata reteta bunicii Spalam la jet de apa florile de soc .Intr-un bidon de 6 l punem 5 l apa ,florile de soc,zaharul,sucul de la lamii si coaja de la lamile stoarse (le taiem in sferturi) Il lasam la loc calduros cam 3-4 zile(pana incepe sa se aciduleze) .Strecuram ,punem la sticle si il...

Prajitura cu cirese

In Prajituri la 27 Mai 2010

Pregatim blatul : Albusurile le batem spuma ,adaugam putin cate putin zaharul ,incorporam galbenusurile ,faina si la sfarsit uleiul.Cocem la foc mediu.La 5 minute dupa ce am pus in cuptor am presarat o mana de cirese . Crema:Pregatim pudingul si il dam la rece.Batem frisca si incorporam...

Tort cu crema de capsuni

In Torturi la 20 Mai 2010

Preparam blatul: Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina ,cacao si la sfarsit uleiul cum mi-a spus gabitzu . Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine). Crema:...

Placinta cu branza

In Prajituri la 14 Mai 2010

Framantam aluatul si-l lasam sa-si dubleze volumul.Intre timp dam pe razatoare branza sau o framantam ,amestecam cu ouale ,zaharul si mirodeniile .(Daca crema e prea moale adaugati 2 linguri de gris) Tapetam o tava cu hartie de copt ,intindem jumatate din aluat ,apoi turnam branza si acoperim...

Tiramisu reţeta cu fructe

In Torturi la 14 Mai 2010

  Tiramisu reţeta cu fructe Incingeti cuptorul la 200 grade C. Bateti ouale si zaharul spuma. Incorporati faina, praful de copt si migdalele. Puneti amestecul rezultat intr-o forma de sufleu (diametrul 24 cm), coaceti-l cca. 15 minute, apoi lasati-l sa se raceasca.  Inmuiati...

Tort Minge

In Torturi la 5 Mai 2010

Am folosit 2 tipuri de tort: Diplomat pentru minge  Amandina pentru "teren" Diplomatul il pregatim dupa aceasta reteta  . Pregatim blatul pentru amandina:   Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana...

Inghetata

In Dulciuri la 28 Apr 2010

Se pun cate 3 galbenusuri in cate-un castron ,apoi batem spuma albusurile si batem bine si frisca. Repartizam in proportii egale in fiecare castron .alnusuri si frisca apoi intr-un castron punem esenta de vanilie ,amestecand usor ,in altul cacao si rom si in ultimul nessul . Intr-o tava...

Briose cu fulgi de ciocolata

In Dulciuri la 12 Apr 2010

Batem untul spuma ,apoi adaugam galbenusurile, zaharul, albusurile batute spuma ,praful de copt . Incorporam usor faina, amestecam cu o ligura de jos in sus apoi adaugam fulgii de ciocolata.Punem in forme si coacem la foc mediu.

Bust diplomat

In Torturi la 12 Apr 2010

Pregatim puddingul cum indica pe plic ,intre timp punem la inmuiat gelatina .Pudingul il punem la racit si cand e caldut( un picut fierbinte ) punem gelatina si amestecam bine pana se dizolva si o lasam sa se raceasca de tot , amestecand din cand in cand. Batem frisca punem esentele de vanilie...

Tarta cu banane si caramel

In Dulciuri la 9 Apr 2010

De preferat e sa pregatiti caramelul mai devreme pentru ca trebuie lasat 3 ore la racit (ceea ce eu nu am facut si nu s-a intarit foarte bine_) Pregatiti aluatul amestecand toate ingredientele si il coaceti intr-o tava de tarta sau de care aveti.Sa nu creasca prea mult puneti o folie de...

Cozonac

In Dulciuri la 2 Apr 2010

Se clocoteste laptele cu zaharul si se lasa cam 5 minute sa se odihneasca .Intre timp intr-o canita punem 3-4 linguri de lapte caldut cat sa dizolvam drojdia ,1 lingurita de zahar si presaram putina faina deasupra (o lasam la crescut) .Laptele fierbinte il turnam peste faina si dam drumu la...

Casuta Iepurasului

In Dulciuri la 31 Mar 2010

Untul se bate cu zaharul ,apoi se incorporeaza mierea,ou l,sarea ,bicarbonatul,scortisoara,praful de cuisoare ,se amesteca continu. Se incorporeaza jumatate din faina (se amesteca cu mixerul)apoi treptat si cealalta jumatate ,daca mixerul nu face fata framantati cu mana .aluatul obtinut se...

Bomboane marshmallow

In Dulciuri la 5 Mar 2010

Batem albusurile circa 8 minute ,inainte de a va apuca de batut albusurile puneti 80 ml de apa la fiert cu zaharul si fierbeti cam 6-8 minute ,trebuie sa iasa un sirop lipicios cand dati cu degetul pe fundul lingurii sa ramana curat . Cu mixerul mergand adaugati sarea ,gelatina dizolvata in...

Tiramisu reţetă cu blat

In Torturi la 5 Mar 2010

Tiramisu reţetă cu blat Blatul il facem ca pe pandispan,batem albusurile apoi incorporam zaharul ,apa,galbenusurile ,uleiul,faina.Coacem la foc potrivit . Crema: batem frisca ,incorporam crema de branza ,iaurtul si aromam cu rom. Taiem 3 discuri pe care le insiropam cu cafea cu rom...

Raffaelo

In Dulciuri la 24 Feb 2010

Laptele condensat se amesteca cu untul la temperatura camerei si laptele praf. Adaugam nuca de cocos se amesteca bine si se da la frigider pentru 30 de minute Din amestecul obtinut formam bile de marimiea unei bomboane raffaelo punand cate o migdala in mijloc.Tavalim bomboanele prin fulgii...

Afisate 31 - 60 din 64 retete    

Postari recente

publicat la 28.06.2012

Tort bezea cu crema de ciocolata

publicat la 28.06.2012

Tort cu crema de visine

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]