alinutzika

1

Bucataras
incepator

Galgau

Bucataras din 26.02.2011

RETETE241
PRIETENI91
Retete / Dulciuri

Pancove

In Dulciuri la 16 Dec 2011

Se framanta cu mana sau cu masina un aluat, care sa nu fie prea moale, dar nici prea tare. Conteaza mult partea cu framantatul asa ca inarmati-va cu rabdare si framantati bine vreo 20 de minute. Daca e nevoie, mai adaugati lapte sau faina, dupa caz. Lasati la dospit 1-2 ore (depinde cat e de...

Biscuiti marmorati

In Prajituri la 14 Dec 2011

Se amesteca la robot untul cu zaharul pudra. Se adauga oul, vanilia, coaja de portocala si lamaie si praful de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi faina si se amesteca cu mana. Eu am impartit aluatul in 2: o parte am lasat-o alba, simpla, iar in alta am pus cacao. Am amestecat usor cele doua...

Tort pentru parintii mei

In Torturi la 22 Noi 2011

Intr-o tava ale carei margini se pot scoate se asaza un rand de piscoturi, care se insiropeaza cu compot. Se bate frisca si apoi se amesteca cu iaurtul. Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se amesteca cu frisca si iaurtul. Se pune jumatate din compozitie peste piscoturi. Se...

Iaurt cu fructe tropicale, struguri si clementine

In Dulciuri la 20 Noi 2011

Se amesteca iaurtul cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga fructele si esenta de vanilie. Se serveste cu multa pofta!

Chec cu dovleac (ludau) copt

In Prajituri la 20 Noi 2011

Se coace dovleacul la cuptor, iar dupa ce e copt,  se scoate miezul si se mixeaza ca un piure. Se amesteca bine toate ingredientele. Se pune compozitia  in tavile de chec si se presara deasupra nuca. Se da la cuptor si se coace la foc mic aproximativ 50 de minute. Rece, se...

Tort senzational

In Torturi la 29 Oct 2011

Se face blatul si se coace. Rece, se taie in 3 parti orizontale egale. Daca vreti, puteti sa-l taiati in forma dorita, cifra 1 am facut eu (l-am copt in 2 tavi de cozonac). Crema de vanilie: Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa fierbinte. Galbenusurile se pun impreuna cu zaharul+ 4...

Tort cu nuci si ciocolata

In Torturi la 18 Oct 2011

Se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga nucile, faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia de mai sus. Topim ciocolata la bain-marie sau microunde si o adaugam si pe ea langa celelalte ingrediente. Dam la copt, pt aproximativ 40...

Clatite cu branza dulce si scortisoara

In Dulciuri la 15 Oct 2011

Se amesteca toate ingredientele pt aluat. Se amesteca bine si cele pt umplutura. Se coc clatitele in tigaie teflonata, pe o parte. Se intorc pe cealalata parte si pe jumatate clatita se pune branza dulce, apoi se trece cealalta jumatate peste umplutura si se mai lasa la copt.

Pavlova cu budinca si fructe

In Torturi la 11 Oct 2011

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul adaugat treptat + otet. Eu l-am facut in forma rotunda, dar nu va recomand, pt ca e greu de dezlipit dupa ce e copt. Asa ca, mai bine trasati un cerc cat de mare doriti pe foaia de copt si umpleti-l de albus, sub forma dorita. Se da la copt la...

Biscuiti deliciosi cu musli

In Dulciuri la 6 Oct 2011

Untul se mixeaza cu zaharul. Se adauga praful de copt, bicarbonatul, oul, laptele, vanilia si se mixeaza bine. Se adauga treptat faina si taratele, apoi, amestecand incet cu o lingura, stafidele, alunele si cerealele. Se pun cu lingurita in tava, sau pt un aspect mai frumos se modeleaza cu...

Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!

In Torturi la 30 Sep 2011

Se face blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul, se dauga galbenusurile frecate cu ulei si apoi, praful de copt, cacaoa si faina, amestecand incet. Se pune in tava mare la copt. Intre timp, se curata si se taie fructele bucatele, oprindu-se din ele si pt ornat. Blatul copt, se...

Pancakes cu ciocolata

In Dulciuri la 24 Sep 2011

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se  freaca cu zaharul , vanilia si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt. Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile. Topim pe baie de aburi sau la microunde ciocolata si o adaugam...

Iaurt cu bucati mari de banane si struguri

In Dulciuri la 9 Sep 2011

Se spala fructele. Iaurtul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga banana rondele si strugurii boabe intregi.

Gem de piersici

In Dulceata / Gem la 8 Sep 2011

Se spala fructele, se curata de coaja si se scoate samburele. Se pun la fiert cu jumatate cantitatea de zahar si gelfixul, la foc mare, amestecand des. Dupa ce a dat cateva clocote, se ia de pe foc, se adauga restul de zahar si se lasa pana incepe sa fiarba din nou. Se opreste focul si se...

Clatite americane cu aroma de banane

In Dulciuri la 8 Sep 2011

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se  freaca cu zaharul , vanilia si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile.La urma, adaugam bananele mixate bine. Trebuie sa rezulte un fel de aluat...

Inghetata de banane

In Dulciuri la 31 Aug 2011

Mixerul meu de bucatarie isi face singur treaba, asa ca eu doar am separat albusurile si le-am pus in castronul de la mixer. Cand s-a intarirt putin am adaugat 2 linguri zahar, pe rand. Intre timp, am frecat putin galbenusurile cu celelate 2 linguri de zahar si cu vanilia, apoi le-am adaugat...

Dulceata de rosii galbene

In Dulceata / Gem la 31 Aug 2011

Se spala rosiile, se taie partea de la codita, se taie bucatele mai mari si se pun intr-o oala la foc iute, cu jumatatea de cantitate de zahar si gelfixul.. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se ia de pe foc si se adauga restul de zahar. Se mai lasa pe foc exact un minut! Se ia fierbinte si...

Savarine

In Prajituri la 31 Aug 2011

Se bat albusurile cu jumatate cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas, uleiul si praful de copt. Se adauga peste albusurile spuma si apoi se incorporeaza pesmetul, amestecand usor. Compozitia se toarna in forme si se da la copt. Intre timp se prepara siropul: se...

Briose cu mere

In Prajituri la 30 Aug 2011

Se mixeaza ouale cu zahar, se adauga iaurtul, apoi treptat uleiul,esenta de vanilie, praful de copt si apoi faina, amestecand incet. Compozitia rezultata se toarna in forme, dar nu chiar pana sus. Deasupra compozitiei din forme se pun cubuletele de mar. Se da la cuptor, pana se rumenesc. Se...

Clatite din faina integrala : bune si sanatoase

In Dulciuri la 22 Aug 2011

Din ingredientele de mai sus se face un aluat mai subtire. Se coc in tigaie teflonata, fara ulei, pentru ca au ulei in compozitie. Se servesc simple (daca tineti la silueta) sau cu dulceata, finetti , cascaval, budinca de vanilie, etc.

Spuma de mure

In Dulciuri la 19 Aug 2011

Preparare spuma de mure: Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intaresc, apoi se adauga galbenusurile. Se zdrobesc bine murele, impreuna cu restul de zahar, apoi se toarna incet peste spuma de oua. Se amesteca cu grija si se serveste repede, pentru ca altfel se...

Clatite integrale simple, cu dulceata sau cu cascaval

In Dulciuri la 12 Aug 2011

Preparare clatite integrale simple, cu dulceata sau cu cascaval Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se  freaca cu zaharul si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile. Trebuie sa...

Iaurt de casa cu mure, banane si caise

In Dulciuri la 11 Aug 2011

Fructele se spala bine. Caise le se taie marunt si banana se taie rondele. Se adauga cu grija i aurt ul, amestecat cu zaharul. Iaurtul de casa cu mure, banane si caise se serveste rece.

Dulceata din fructe de soc

In Dulceata / Gem la 11 Aug 2011

Mod de preparare pentru dulceata din fructe de soc Se iau cu multa multa rabdare si grija fructele de soc (va avertizez ca nu e usor deloc), se spala bine si se pun la fiert cu zaharul, amestecand din cand in cand. Cand a inceput sa fiarba, se adauga gelfixul si se mai lasa un minut,...

Inghetata de fructe

In Dulciuri la 2 Aug 2011

Am batut bine albusurile cu zaharul si apoi am pus frisca lichida si am mixat cu mixerul pana s-a intarit  -puteti face de la inceput cu mixerul, dar eu am uitat :)) Adaugati esenta de vanilie, apoi fructele taiate bucatele, in ce cantitate doriti, cafeaua si amestecati bine. Dati la...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 31 Iul 2011

Se fierbe laptele. In timp ce fierbe, se bat albusurile foarte bine cu 4 linguri de zahar, adaugate treptat, pana albusurile stau pe tel fara sa curga deloc. Cand laptele fierbe se iau cu o lingura mare bulgarasi de albus si se pun cu grija in lapte, se lasa 2-3 minute si se intorc pe...

Prajitura delicioasa cu visine

In Prajituri la 28 Iul 2011

Se separa galbenusurile si se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, laptele, praful de copt si faina. Compozitia rezultata se pune in tava,deasupra se presara grisul, apoi se pun visinele fara samburi, fara a le apasa. Se da la cuptor, la foc mediu. Dupa vreo 5 minute,...

Clatite americane

In Dulciuri la 27 Iul 2011

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se  freaca cu zaharul , vanilia si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile. Trebuie sa rezulte un fel de aluat de tort, ca si consistenta. Se...

Compot din pere intregi fara conservant

In Sirop / Compot la 25 Iul 2011

Se spala perele si se taie cu cutitul partea de la codita si de la varf. Se pun in borcane curate cate intra, se adauga zahar, cate 4 linguri la un borcan de 800g si 1/2 vanilie la un borcan. Se umplu borcanele cu apa si se agita putin ca  sa se topeasca zaharul de pe fund. Se capseaza...

Iaurt cu cereale si banana

In Dulciuri la 23 Iul 2011

Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se lasa aprox. 15 minute, ca sa se imbine gusturile si sa se inmoaie putin cerealele. Mie imi place foarte mult.

Afisate 31 - 60 din 63 retete    

Postari recente

publicat la 02.02.2013

O noua sansa

publicat la 07.12.2012

Carnati de casa

publicat la 28.10.2012

Omleta-sandvis

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]