alilianaa

4

Bucataras
grozav

Bucataras din 14.12.2012

RETETE404
PRIETENI188
Retete / Aperitive / Garnituri

Omleta cu fulgi de ovaz

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2013

Se amesteca totul bine, inclusiv uleiul. Se pune o tigaie antiaderenta la incins, si cand este gata dam drumul compozitiei. Se lasa cateva minute pe o parte, cateva pe cealalta si ...gata! E o gustare calda, foarte satioasa. 

Cartofi cu sos de smantana

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2013

Cartofii se curata, se spala se taie pai. Se scurg bine si se pun la prajit in uleiul incins. Cand sunt gata se scot pe servetele absorbante, intr-o farfurie. Sosul se prepara din smantana, ulei de masline, sare, piper, marar, usturoi.  Pernite-omleta: oul, apa minerala se bat bine....

Bruschette cu rosii

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2013

Rosiile ( din productia proprie 2013) se spala, se curata de nervuri, se taie cuburi. Se dau cu sare, piper, menta, un graunte usturoi tocat foarte marunt, ulei de masline. Feliile de paine se freaca cu un graunte de usturoi, se ung cu ulei. Peste acestea se pune branza in bucati subtiri, se...

Rulada cu carne

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2013

Aluatul: intr-un bol am pus faina, drojdia, sarea, faina de secara. Le-am amestecat. Am pus peste acestea laptele caldut si am framantat un aluat mai moale. La final am adaugat uleiul de masline pe care l-am incorporat aluatului.  Umplutura In 30 ml ulei incins am pus ceapa,...

Salata de primavara

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2013

Salata se spala, scurge, se rupe in bucati. Ceapa se curata,se spala si se toaca. Branza de oaie, capra se toaca cubulete. Ouale se taie in sferturi. Salata impreuna cu ceapa tocata se pune intr-un bol, se adauga branza, ouale, parmezanul, sare (daca mai e nevoie), mararul rocat, ulei, zeama de...

Drob de pasare

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2013

Organele se spala si se pune la fiert cu sare. Se ia spuma din cand in cand pana ce apa in care fierbe devine mai limpede.  Paralel, am curatat verdeturile, le-am spalat, tocat marunt.  Dupa ce pipotele si ficatul au fiert, le-am dat sub jet de apa, le-am pus la scurs. Le-am pus...

Ciuperci umplute cu bacon si gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2013

Ciupercile se curata, se spala. Ceapa se curata si se toaca marunt. Piciorusele ciupercilor se curata, se spala, se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul.  Se pune la calit usor, ceapa, piciorusele de ciuperci tocate, condimentele, baconul si verdeata. Se lasa sa scada...

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2013

Cartofii se curata, se spala, se portioneaza si se pun la fiert in apa cu sare.  Pana fierb cartofii, intr-o tigaie punem in 30 ml ulei (pe care l-am lasat la incins inainte) ceapa taiata mai mare la calit cu condimentele.  Dupa ce  cartofii s-au fiert, se scurg si se pun...

Spanac la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2013

Spanacul congelat se pune intr-un blender impreuna cu ceapa, usturoiul pisat, cele 4 oua, cascavalul si parmezanul ras, sare si piper. Se omogenizeaza bine. Pe parcurs se adauga laptele dulce, uleiul si smantana. Se mai mesteca la blender. Se pune la final pesmetul.  Compozitia se pune...

Friganele

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2013

Se face un amestec din lapte, oua, sare , piper. Feliile de paine se trec prin compozitia formata mai sus. Se lasa putin la inmuiat pe o parte si pe alta si pe pun in tigaia unde uleiul este pus la incins. Se intorc pe ambele parti.  Se servesc calde.  Pofta buna!

Paine cu branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2013

Aluatul : faina se pune intr-un vas, se amesteca cu drojdia si sarea. Peste aceasta se pune apa (300ml) calduta. Se framanta impreuna cu uleiul un aluat suficient de maleabil ca sa fie intins cu sucitorul. Se pune la dospit.  Branza: se da prin razatoare mica, se adauga smantana,...

Afisate 31 - 41 din 41 retete    

Postari recente

publicat la 05.01.2019

Sos picant pentru cartofi prajiti

publicat la 02.01.2019

Desert tort in doua culori

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]