Carnea de pui o punem la fiert in apa cu putina sare timp de 30 de minute.
Intre timp tocam marunt ceapa, ardeiul si cateii de usturoi. Ciupercile le spalam si le curatam de coaja, la fel si coditele de la ele si le taiem felii. Dupa ce s-a fiert carnea o scoatem si o lasam sa se...
Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele, rosiile cuburi, mararul, patrunjelul si ardeiul iute le taiem marunt.(eu am folosit marar si patrunjel uscat deoarece verde nu am gasit!).
Pieptul de pui il condimentam cu sare, piper, boia...
Fasolea trebuie pusa la inmuiat cu o seara inainte pentru a fierbe mai repede.Fierbem fasolea, cand este aproape fiarta adaugam foaia de dafin, cimbru si sare si mai lasam sa fiarba. Intr-o tigaie punem putin ulei si calim carnatii, slanina, ceapa tocata marunt si morcovii fierti taiati cubulete....
Cum se prepara reteta de tocanita de ficatei de pui cu ceapa si sos de rosii
Ficateii se spala, ceapa se curata si se taie solzisori si o calim in ulei pana cand aceasta se inmoaie.Peste ceapa adaugam ardeiul taiat fasii si morcovul taiat felii subtiri si le mai calim 5 minute.La sfarsit se...
Ardeiul,ceapa si morcovul le taiem marunt si le punem la calit in ulei.Dupa ce s-au calit adaugam bulionul si lasam putin sa fiarba, apoi adaugam carnea de pui si un pahar de apa si lasam sa fiarba 25-30 de minute.
Intre timp conopida o desfacem buchetele, o spalam si o punem la fiert.
Cand...
Se curata vinetele de coaja, apoi le taiam felii grose de 1 cm. Feliile le-am pus la fiert 10-15 minute pana au devenit moi, apoi le scoatem pe un prosop pentru a se scurge de apa.
Ceapa o taiem marunt si o calim putin in uleiul incins, apoi adaugam carnea tocata si morcovul dat prin masina de...
Carnea de porc o taiem felii groase cam de un deget si fiecare felie o crestam pe margini de jur imprejur, apoi o asezam intr-o tava pentru cuptor.
Curatam cateii de usturoi, ii pisam si apoi ii frecam cu putina sare.Adaugam treptat uleiul, ca la maioneza, fecand tot timpul pana obtinem o...
Punem la incins ulei intr-o tigaie, apoi punem la prajit pulpele de pui.Nu le prajim foarte bine pulpele de pui,doar le rumenim putin.Cand ciocanelele de pui se rumenesc le scoatem din ulei.
Intr- alta cratita incingem 4-5 linguri ulei ,tocam ceapa si o calim cateva minute pana devine...
Chiflele le taiem in doua,ungem si partea de jos si pe cea de sus cu branza topita si punem o felie de salam si bagam chiflele in cuptorul cu microunde timp de 1 minut.
Dupa 1 minut scoatem chiflele din cuptor si punem rosii si castravete taiate felii si ardei murat,la final am pus sos de...
Piureul de cartofi:
Curatam cartofii,ii spalam,ii taiem si apoi punem apa pana trece peste ei intr-o oala si ii fierbem 30-40 minute.
Pana se fierb cartofii taiem marunt 1 ceapa si o calim.
Dupa ce s-au fiert cartofii luam oala de pe foc si scurgem apa de pe cartofi,adaugam ceapa si...
PILAF:
Curatam si spalam ceapa,o taiem marunt si o punem intr-o cratita la calit.Dupa ce este calita adaugam o lingurita de boia dulce si 1 cana de orez si amestecam timp de 2 min.
Punem apa peste in functie de cum vreti sa iasa orezul tare sau moale si il lasam sa fiarba 15 min.
Dupa...
Se pune ulei in tigaie,se taie ceapa marunt si se caleste.
Peste ceapa calita se pune ficatul taiat in bucati impreuna cu 8-10 catei de usturoi taiati marunt,apoi adaugam putina apa si lasam sa fiarba ficatul 30min.Daca scade apa mai daugati pana este fiert ficatul.
Dupa ce ficatul...
Se pune la fiert carnea de pui timp de 30min.Dupa ce este fiarta carnea,o scoatem din apa,o lasam putin sa se raceasca,apoi punem peste ea jumate din usturoi taiat marunt,vegeta,condimente pentru carne.
Cartofii ii curatam,spalam si ii taiem pe lungime in bucati mai groase.Dupa ce ii taiem...
Tocanita picanta cu pui si ciuperci
Carnea de pui o punem la fiert in apa cu putina sare timp de 30 de minute. Intre timp tocam marunt ceapa, ardeiul si cateii de usturoi. Ciupercile le spalam si le curatam de coaja, la fel si coditele de la ele si le taiem felii. Dupa ce s-a fiert carnea o scoatem si o lasam sa se...
Pui picant cu legume
Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele, rosiile cuburi, mararul, patrunjelul si ardeiul iute le taiem marunt.(eu am folosit marar si patrunjel uscat deoarece verde nu am gasit!). Pieptul de pui il condimentam cu sare, piper, boia...
Iahnie de fasole
Fasolea trebuie pusa la inmuiat cu o seara inainte pentru a fierbe mai repede.Fierbem fasolea, cand este aproape fiarta adaugam foaia de dafin, cimbru si sare si mai lasam sa fiarba. Intr-o tigaie punem putin ulei si calim carnatii, slanina, ceapa tocata marunt si morcovii fierti taiati cubulete....
Reteta de tocanita de ficatei de pui cu ceapa si sos de rosii
Cum se prepara reteta de tocanita de ficatei de pui cu ceapa si sos de rosii Ficateii se spala, ceapa se curata si se taie solzisori si o calim in ulei pana cand aceasta se inmoaie.Peste ceapa adaugam ardeiul taiat fasii si morcovul taiat felii subtiri si le mai calim 5 minute.La sfarsit se...
Mancare de pui si conopida
Ardeiul,ceapa si morcovul le taiem marunt si le punem la calit in ulei.Dupa ce s-au calit adaugam bulionul si lasam putin sa fiarba, apoi adaugam carnea de pui si un pahar de apa si lasam sa fiarba 25-30 de minute. Intre timp conopida o desfacem buchetele, o spalam si o punem la fiert. Cand...
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval
Se curata vinetele de coaja, apoi le taiam felii grose de 1 cm. Feliile le-am pus la fiert 10-15 minute pana au devenit moi, apoi le scoatem pe un prosop pentru a se scurge de apa. Ceapa o taiem marunt si o calim putin in uleiul incins, apoi adaugam carnea tocata si morcovul dat prin masina de...
Friptura de porc la cuptor
Carnea de porc o taiem felii groase cam de un deget si fiecare felie o crestam pe margini de jur imprejur, apoi o asezam intr-o tava pentru cuptor. Curatam cateii de usturoi, ii pisam si apoi ii frecam cu putina sare.Adaugam treptat uleiul, ca la maioneza, fecand tot timpul pana obtinem o...
Ciulama de pui
Punem la incins ulei intr-o tigaie, apoi punem la prajit pulpele de pui.Nu le prajim foarte bine pulpele de pui,doar le rumenim putin.Cand ciocanelele de pui se rumenesc le scoatem din ulei. Intr- alta cratita incingem 4-5 linguri ulei ,tocam ceapa si o calim cateva minute pana devine...
Sandwich
Chiflele le taiem in doua,ungem si partea de jos si pe cea de sus cu branza topita si punem o felie de salam si bagam chiflele in cuptorul cu microunde timp de 1 minut. Dupa 1 minut scoatem chiflele din cuptor si punem rosii si castravete taiate felii si ardei murat,la final am pus sos de...
Piure de cartofi si carne de pui
Piureul de cartofi: Curatam cartofii,ii spalam,ii taiem si apoi punem apa pana trece peste ei intr-o oala si ii fierbem 30-40 minute. Pana se fierb cartofii taiem marunt 1 ceapa si o calim. Dupa ce s-au fiert cartofii luam oala de pe foc si scurgem apa de pe cartofi,adaugam ceapa si...
Pilaf de orez cu tocanita de porc
PILAF: Curatam si spalam ceapa,o taiem marunt si o punem intr-o cratita la calit.Dupa ce este calita adaugam o lingurita de boia dulce si 1 cana de orez si amestecam timp de 2 min. Punem apa peste in functie de cum vreti sa iasa orezul tare sau moale si il lasam sa fiarba 15 min. Dupa...
Ficat de pui cu sos de smantana si usturoi
Se pune ulei in tigaie,se taie ceapa marunt si se caleste. Peste ceapa calita se pune ficatul taiat in bucati impreuna cu 8-10 catei de usturoi taiati marunt,apoi adaugam putina apa si lasam sa fiarba ficatul 30min.Daca scade apa mai daugati pana este fiert ficatul. Dupa ce ficatul...
Cartofi cu carne de pui la cuptor
Se pune la fiert carnea de pui timp de 30min.Dupa ce este fiarta carnea,o scoatem din apa,o lasam putin sa se raceasca,apoi punem peste ea jumate din usturoi taiat marunt,vegeta,condimente pentru carne. Cartofii ii curatam,spalam si ii taiem pe lungime in bucati mai groase.Dupa ce ii taiem...