aalliinnaa07

1

Bucataras
incepator

Hunedoara

Bucataras din 31.03.2012

RETETE141
PRIETENI309
Retete / Dulciuri

Tarta fara coacere cu fructe

In Dulciuri la 11 Apr 2016

Blatul: Biscuitii ii zdrobim bine, apoi peste ei adaugam untul topit si amestecam bine. Punem biscuitii intr-o tava rotunda detasabila si o punem la frigider timp de 20 de minute. Intre timp se taie mango in bucati mici, iar capsunii in patru. Amestecam fructele si le adaugam in tava peste...

Tarta tatin

In Dulciuri la 19 Mar 2016

Masa: Intr-un bol punem faina, construim un "vulcan", iar in mijloc adaugam untul in bucati (untul sa fie la temperatura camerei), oul, apa si sarea. Amestecam ingredientele pana cand obtinem un aluat. Daca aluatul e prea tare, mai adaugam putina apa. Aluatul il invelim in folie de...

Chec 3 culori

In Dulciuri la 23 Oct 2015

punem intr-un bol ouale, iaurtul, uleiul, zaharul, faina si praful de copt. Amestecam toate ingredientele, apoi impartim compozitia in 3 parti egale, in care intr-una punem 2 lingurite de cacao, in cealalta coaja rasa de la o jumatate de portocala, si in cealalta parte vanilie dupa gust. Se...

Prajitura Snickers

In Prajituri la 17 Iun 2014

Foile le-am cumparat (sunt foi piscot pentru prajitura), deoarece cuptorul meu este stricat, dar am scris ingredientele blatului si o sa scriu si cum se prepara acesta. Blat: Albusurile se bat spuma cu putina sare, apoi se adauga zaharul treptat si zeama de lamaie. Dupa ce s-au intarit...

Cheesecake cu ciocolata

In Dulciuri la 16 Iun 2014

Blatul: Biscuitii ii maruntim la robot. Ciocolata o topim la baie de aburi impreuna cu frisca lichida si untul amestecand cu telul pana cand ciocolata se topeste si ingredientele se omogenizeaza bine. Ciocolata topita se pune peste biscuitii maruntiti si se amesteca...

Gogosi aromate cu portocala

In Dulciuri la 3 Mar 2014

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt. In alt bol frecam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam laptele si amestecam pana cand zaharul se topeste. Amestecul de lapte il adaugam treptat peste faina amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase, la...

Tort cu iaurt si afine

In Torturi la 2 Mar 2014

Blat: Ouale le amestecam cu zaharul, apoi le punem la bain-marie si le incalzim putin. Dupa ce s-au incalzit le luam de pe bain-marie si le mixam pana cand amestecul se raceste si isi dubleaza volumul. Apoi adaugam faina si praful de copt si amestecam bine cu o lingura de lemn. Compozitia...

Prajitura cu crema de lapte si cocos

In Dulciuri la 24 Feb 2014

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, , faina si praful de copt. Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il punem la...

Clatite caramelizate cu portocale

In Dulciuri la 2 Feb 2014

Aluatul de clatite il preparam astfel: se bat ouale putin cu telul, apoi adaugam laptele, uleiul, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, putina sare si la sfarsit adaugam pe rand faina amestecand incontinuu cu telul, pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani fluide. In tigaie se pune...

Prajitura marmorata

In Dulciuri la 25 Ian 2014

Albusurile le separam de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana devin o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul pudra mixand in continuare.  Apoi mestecand cu o lingura de jos in sus adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, praful de copt si faina. Impartim aluatul in doua,...

Desert prajitura Cocosana

In Prajituri la 20 Ian 2014

Blatul:  Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, cacaua, faina si praful de copt. Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il...

Prajitura cu foaie sfaramata si rom

In Prajituri la 19 Ian 2014

Foile: pentru foi amestecam toate ingredientele pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.  Aluatul obtinut il punem la frigider timp de 1 ora , apoi il impartim in 3 parti egale. Ungem dosul unei tavi cu ulei , intindem pe rand cele 3 foi si le coacem pe fiecare cate 10-15 minute...

Prajitura cu mac

In Prajituri la 19 Ian 2014

Blat: Albusurile se bat spuma tare si se pune pe rand zaharul. Apoi adaugam macul, nuca de cocos si faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se omogenizeaza toate. Punem blatul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si introducem...

Tort cu fructe si mascarpone

In Dulciuri la 3 Ian 2014

Frecam spuma zaharul cu galbenusurile, adaugam crema mascarpone, esenta de vanilie si omogenizam amestecul. Separat amestecam frisca cu mixerul pana devine tare, apoi adaugam pe rand frisca in crema de mascarpone mixand in continuare. Intr-o tava de tort am pus un rand de piscoturi pe care...

Negresa de post cu visine

In Dulciuri la 15 Dec 2013

Intr-o oala punem apa si zaharul si amestecam pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit luam oala de pe foc si punem apa cu zaharul topit intr-un bol mare, apoi adaugam uleiul, 3 linguri cacao, praful de copt, coaja rasa de la o portocala si esenta de vanilie, le amestecam bine pe...

Turta dulce

In Dulciuri la 14 Dec 2013

Intr-un bol punem ouale, zaharul si mierea si le mixam pe toate pana se omogenizeaza. Apoi adaugam bicarbonatul stins cu otet, scortisoara si esenta de rom si mixam in continuare. La sfarsit adaugam faina cat cuprinde pana obtinem un aluat pe care putem sa il modelam. Pe masa de lucru presaram...

Chec cu portocale si nuci

In Prajituri la 25 Noi 2013

Untul si galbenusurile le frecam cu zaharul. Separat batem albusurile spuna tare.. Peste galbenusuri adaugam treptat albusurile amestecand cu o lingura de lemn, apoi adaugam coaja zasa fin de la o portocala si zeama de la o portocala, mierea si o lingura de faina si le amestecam pe...

Prajitura aromata

In Prajituri la 24 Noi 2013

Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand faina amestecata cu drojdia in compozitia de galbenusuri, apoi adaugam iaurtul ,coaja si zeama de lamaie si amestecam . In alt bol , batem albusurile cu un praf de sare ,pana se intaresc, apoi adaugam...

Prajitura Cittrone

In Dulciuri la 23 Noi 2013

Albusurile se bat spuma, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie si zeama de la o portocala. Spre sfarsit adaugam esenta de rom si  foile de placinta taiate fasii si amestecam totul bine. Prajitura o punem intr-o tava...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 10 Noi 2013

Tiramisu reţetă originală Frecam spuma zaharul cu galbenusurile, adaugam crema mascarpone si omogenizam amestecul. Separat amestecam frisca cu mixerul pana devine tare, apoi adaugam pe rand frisca in crema de mascarpone mixand in continuare. Piscoturile se inmoaie in cafea, se aseaza...

Desert cu piersici (reteta nr. 100)

In Dulciuri la 3 Noi 2013

Piersicile le punem la scurs, dupa ce s-au scurs le presaram cu scortisoara. Foaia de aluat se taie in dreptunghiuri egale.(eu am gasit aluat gata taiat) Crestam aluatul in interior la 1 cm de margine. Gemul de caise il amestecam cu o lingurita de apa calduta, ungem chenarul interior cu...

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

In Dulciuri la 20 Oct 2013

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am obtinut se aseaza intr-o tava si se pune la frigider. Cu mixerul amestecam crema de branza, zaharul si laptele. Crema de branza se aseaza peste amestecul de biscuti, apoi se aseaza bananele taiate...

Prajitura "Ducesa"

In Prajituri la 7 Iul 2013

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in crema de unt adaugam ouale pe rand, iar la sfarsit punem cacaua impreuna cu faina cernuta. Compozitia o turnam intr-o tava mica pe care o tapetam cu hartie de copt, o bagam la cuptor la foc...

Tarta cu cirese

In Prajituri la 11 Iun 2013

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina si framantam pana cand compozitia devine nisipoasa. Intr-un bol se bate oul impreuna cu zeama de lamaie si apa si se adauga peste aluat. Se framanta aluatul adaugand faina pana devine un aluat potrivit de tare si il punem la...

Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

In Prajituri la 18 Mai 2013

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul si mai batem putin.La sfarsit adaugam galbenusurile amestecate cu cele 2 linguri de apa, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus, apoi adaugam pe rand faina. La fel procedam si cu cel de al doilea...

Prajitura coca-cola

In Prajituri la 12 Mai 2013

Blatul: Albusurile si galbenusurile se separa, iar albusurile se bat spuma. Se adauga pe rand zaharul, apoi galbenusurile, sucul coca-cola, cacaoa, faina si praful de copt mestecand cu o lingura de lemn compozitia. Blatul se pune intr-o tava mare cu dimensiunile de 28/38 cm pe care o...

Prajitura cu nuca in tava

In Prajituri la 12 Mai 2013

Ungem o tava cu margarina, apoi am pus nuca pe care am zdrobito cu sucitorul! Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se dauga 3 linguri de apa si pe rand cele 8 linguri de zahar si se mai bate pana cand zaharul se topeste.La sfarsit se adauga...

Pancakes cu capsuni

In Dulciuri la 26 Apr 2013

Galbenusele le mixam cu zaharul pana acestea se albesc, apoi adaugam cate putin lapte, apoi care putina faina amestecata cu praful de copt si sarea pana cand laptele si faina se termina mixand usor continuu. Albusurile le batem spuma si le incorporam cu o lingura in amestecul de galbenusuri si...

Placinta cu branza dulce

In Dulciuri la 23 Apr 2013

Pentru umplutura punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si putina sare.Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam grisul in ploaie amestecand din cand in cand pana fierbe si se leaga, apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca. Branza trebuie sa fie bine...

Prajitura de post cu biscuiti si mere, fara coacere

In Prajituri la 13 Apr 2013

Apa si zaharul le punem la fiert, pana cand zaharul se topeste.Intre timp curatam merele de coaja si le taiem cuburi mici.Cand zaharul s-a topit adaugam merele taiate cuburi in apa cu zaharul topit si le fierbem pana cand merele se inmoaie bine, fara sa  inceapa sa se zdrobeasca. Pana...

Afisate 1 - 30 din 44 retete    

Postari recente

publicat la 11.04.2016

Tarta fara coacere cu fructe

publicat la 19.03.2016

Tarta tatin

publicat la 23.10.2015

Chec 3 culori

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astazi nu am prea multe sa-ti spun. Retine doar ca "un prieten bun face mai mult decat o punga cu galbeni"

 
 
 
Retete preferate
Pui manastiresc

Voturi:61

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]