Xandrinne

4

Bucataras
grozav

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE135
PRIETENI165
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv saratele

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2021

Am cernut făina, împreună cu sarea și praful de copt, apoi am amestecat-o cu untul rece, cu ajutorul unui mixer, până am obținut un aluat nisipos. Am adăugat oul și smântâna, apoi am încorporat și cașcavalul. Am obținut un aluat elastic și nelipicios, pe...

Omleta cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2020

Ouăle se bat cu sare, piper și busuioc uscat (după gust). Dovlecelul se rade, se stoarce bine, bine și se pune puțin la călit într-o tigaie unsă cu ulei de măsline, pentru 2-3 minute. Se toarnă ouăle, se pune pătrunjel tocat. Se acoperă tigaia cu un capac și se coace...

Aperitiv tarta cu branza si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2017

Pregatim aluatul: cernem faina intr-un castron, presaram sarea. Adaugam untul taiat bucatele si incepem sa amestecam bucatile de unt cu faina, pana obtinem niste firimituri. Adaugam si oul si framantam, pana obtinem un aluat molcut, care nu se lipeste de degete (Daca vi se pare ca nu se leaga,...

Rulada cu spanac si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2015

Pregatim intai foaia de rulada: punem spanacul la scurs, intr-o sita (trebuie sa fie foarte bine scurs); mixam ouale cu sarea, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina si o incorporam in spuma de ou, dupa care adaugam si spanacul scurs; amestecam cu grija. Tapetam o...

Frittata cu paste si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2014

Scurgem ciupercile din conserva si le trecem printr-un jet de apa rece (sau taiem felii ciupercile proaspete); taiem ardeiul, cubulete. Taiem prazul rondele (in cazul meu, ceapa, am tocat-o bucati ceva mai maricele). Radem cascavalul, pe razatoarea cu ochiuri mici. Fierbem pastele, in apa sarata,...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2014

Radem cascavalul (folosim razatoarea cu ochiuri mari) si taiem cubulete carnea/salamul. Mixam ouale pana isi dubleaza volumul, adaugam smantana, laptele si uleiul, omogenizam, dupa care incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam. Inglobam in aluat cascavalul,...

Tarta cu sunca si ardei gras

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2014

Cernem faina (sa fi fost nevoie de vreo 250 g...), intr-un castron, presaram sarea, amestecam usor si adaugam untul rece, taiat bucati. Incorporam untul in faina, folosind degetelele; pana obtinem ceva gen firimituri. Adaugam si oul si framantam. Dam o forma de bila aluatului obtinut, infoliem si...

Tarta cu foietaj, jambon si branza

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2014

Taiem cubulete jambonul, tocam ceapa, ardeiul, radem branzeturile. Dezghetam foietajul. Calim ceapa in 2-3 linguri ulei, adaugam ardeiul, lasam sa se imprumute putin aromele, apoi adaugam jambonul. Amestecam si lasam pe foc tigaia pana se rumeneste usor jambonul. Batem ouale, le...

Pancakes cu porumb si patrunjel

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2014

Intai scurgem porumbul din conserva si-l trecem rapid printr-un jet de apa rece; tamponam boabele cu un prosop (hartie) de bucatarie absorbant. Oprim 50 g de boabe, iar restul, cca 200 g, le punem intr-un robot de bucatarie, impreuna cu faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, laptele,...

Aperitiv cu vinete si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2013

Incalzim in tigaie putin ulei de masline, impreuna cu cateii de usturoi; scoatem usturoiul si prajim rapid pe ambele parti vanata, taiata in prealabil in felii de cca 1 cm grosime, pe care le-am sarat un pic. Scoatem pe prosoape absorbante si lasam la racorit. Asezam peste feliile de vanata...

Minitarte cu rosii si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2013

Taiem aluatul in forme dreptunghiulare (10/15 cm), pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am mai folosit hartie, nu a fost nevoie); trasam cu rola de taiat pizza/rola de patiserie o margine de 1 cm, fara a taia complet aluatul.   Feliem rosiile, feliem si branza;...

Pateuri cu crema de branza si rosii

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2013

Taiem ceapa rondele (de fapt, eu am taiat-o julienne) si o calim in uleiul de masline, putin, pana incepe sa se inmoaie. Saram, dupa gust si presaram o lingurita de zahar. Decupam aluatul, in forme dreptunghiulare, si asezam in mijlocul fiecarui dreptunghi cate o lingura de ceapa....

Chec aperitiv cu mazare

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2013

Am folosit mazare din gradina noastra :), pe care am fiert-o, cateva clocote, in apa sarata. Am mixat bine ouale, am adaugat iaurtul, uleiul, branza si la urma faina cernuta impreuna cu praful de copt. Am potrivit gustul de sare si piper, am incorporat mazarea, bine scursa, racita. Compozitia...

Tortilla

In Aperitive / Garnituri la 2 Sep 2011

Cartofii i-am taiat felii subtiri si i-am prajit in tigaie, pe ambele parti, nu mult; nu i-am lasat sa se rumeneasca. Ceapa, si cea verde si cea uscata, am tocat-o marunt. Am pus ceapa si ardeiul gras, tocat, peste cartofi, in tigaie si le-am calit putin impreuna. Compozitia am pus-o mai...

Stelute umplute cu pasta de peste

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2011

Am decongelat aluatul si am decupat stelute, cu ajutorul unei forme pentru fursecuri. Stelutele le-am copt in tava neunsa, cca 12 minute; dupa ce s-au racit le-am perforat cu lama cutitului. Am mixat untul moale cu pestele din conserva (scurs), am adaugat zeama de lamaie si putin maghiran....

Chiftele de porumb

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2011

Galbenusurile se amesteca cu sarea, zaharul, piperul, porumbul si faina, dupa care se adauga albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se toarna in tigaie, prajindu-se chiftelele pe ambele parti in ulei incins. Se scot pe servetele care sa absoarba surplusul de ulei....

Oua "Primavera"

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2011

Cum se prepara reteta de Oua "Primavera" Am taiat ouale si am scos galbenusurile.  Am ras ridichile, am tocat ceapa si am dat cascavalul pe razatoare (cea cu ochiuri mici). Toate acestea le-am amestecat cu galbenusurile zdrobite cu furculita; am adaugat sare si piper, dupa...

Chec cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2011

Cum se prepara reteta de chec cu ciuperci Puteti folosi ciuperci proaspete sau conservate. Eu am folosit proaspete. Le-am taiat marunt si nu prea :) Asa, cat sa se simta. Cascavalul, dat pe razatoare, l-am amestecat bine cu faina (cele 3 linguri). Am separat cele 3 oua. Galbenusurile...

Burger de pui

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2011

Cum se prepara reteta de burger de pui : Ceapa si usturoiul le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, verdeata am tocat-o. Am amestecat toate ingredientele. Am omogenizat compozitia, am potrivit gustul de sare, piper, si am format burgerii (mie mi-au iesit 9 burgeri, potriviti ca marime;...

Afisate 1 - 19 din 19 retete    

Postari recente

publicat la 08.12.2022

Reteta de placinta cu ton

publicat la 28.01.2021

Supa crema de cartof dulce

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]