VanessaAli

1

Bucataras
incepator

Sanpaul

Bucataras din 22.01.2014

RETETE55
PRIETENI196
Retete / Dulciuri

Trufe de ciocolata

In Prajituri la 3 Iul 2015

Incepem prin a pune ciocolata la bain-marie.Cand s-a topit complet adaugam frisca lichida treptat si amestecam cu o lingura de lemn. Continuam pana se incorporeaza perfect, dupa care adaugam nucile faramitate, prajite in prealabil , zaharul,si 2 linguri de esenta de cafea/cafea simpla...

Sos de caramel

In Dulciuri la 29 Iun 2015

Intr-o cratita de calitate punem zaharul si il caramelizam la foc mic avand grija sa nu se arda. Nicidecum sa nu amestecati cu lingura cand incepe sa se topeasca pe fund, doar miscati cratita sa se amestece zaharul. Am foarte mari emotii cand fac asta, nici n-am curajul sa plec de langa aragaz...

Placinta cu capsuni

In Dulciuri la 24 Iun 2015

Scoatem untul/untura din frigider si il/o lasam sa se moaie. Intre timp ne ocupam de umplutura. Spalam capsunii, le rupem coditele si ii taiem in jumatate.Ii punem intr-o craticioara si ii fierbem 4 minute cu zaharul.Acum aveti doua variante: daca lasa mult sirop ( cum mi s-a intamplat mie)...

Tiramisu reteta

In Dulciuri la 3 Mai 2015

Tiramisu reţetă originală Incepem prin a face cafeaua. Eu am facut la aparat, dupa care am lasat-o sa se raceasca complet! Pentru crema am amestecat mascarpone cu un galbenus de ou si cu albusul batut cu 2 linguri de zahar. Apoi am batut bine frisca si am adaugat-o la mascarpone folosind...

Prajitura fina cu nuca si smantana

In Prajituri la 25 Apr 2015

Intr-un castronel punem untul pe care il frecam cu zaharul de la blat, dupa care adaugam oul, mierea, zaharul si bicarbonatul. Amestecam, apoi punem vasul la bain-marie pana se topeste zaharul si untura. Adaugam nuca si apoi faina (pana nu mai e lipicios), amestecand la inceput cu lingura de lemn...

Briose cu snickers ( Snickers cupcakes)

In Dulciuri la 7 Apr 2015

Cu o seara inainte de coacerea brioselor se prepara crema ganache: ciocolata se pune la topit la bain-marie impreuna cu 100 ml frisca.Dupa ce s-a topit se amesteca cu restul de frisca,se lasa la racit si se pune la frigider. PENTRU 12: Pentru briose, separam ouale si batem albusurile cu...

Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)

In Prajituri la 28 Mar 2015

Se freaca untura cu cele 2 linguri de zahar, dupa care se pune smantana. Se sparge 1 ou si se pune intreg, dupa care mai luam unul si il separam, din moment ce folosim doar galbenusul. Amestecam bine dupa care punem si laptele. Punem putina faina si dupa praful de copt stins cu otet. Adaugam in...

Tort Auriu (cu rom si krantz)

In Torturi la 8 Mar 2015

Incepem cu prepararea blatului . Separam ouale si batem albusul cu un fir de sare si cu zahar. Dupa ce s-au batut foarte bine, adaugam treptat galbenusurile, amestecand cu o lingura INTR-O SINGURA DIRECTIE. Adaugam apoi uleiul, la fel, si apa. Incorporam apoi treptat faina si punem si praful de...

Malai dulce(prajitura bunicii)

In Prajituri la 24 Feb 2015

Prepararea este simpla! Intr-un bol amestecati faina (ambele) cu 1/2 din zahar. In altul amestecati ouale,uleiul , laptele batut si restul de zahar. Nu e nevoie sa folositi mixerul, o furculita e de ajuns. Turnati compozitia lichida peste faina si amestecati pana se incorporeaza bine, apoi...

Prajitura cu cocos si ciocolata

In Prajituri la 28 Dec 2014

Etapa 1 :Se separa ouale , iar albusurile se bat bine cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile amestecand intr-o singura directie cu lingura.Se adauga uleiul , apoi doua linguri de faina. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga in compozitie, dupa care se pune restul de faina pana la...

Gomboti

In Dulciuri la 30 Iul 2014

Prunele se spala si li se scot samburii. In locul samburilor presaram zahar si scortisoara si lasam sa prinda aroma. 1 kg de cartofi se curata, se taie bucati mici si se fierb. Cartofii fierti bine se pun in bolul in care urmeaza sa facem compozitia si se mixeaza cu paletele spiralate pana...

Pancakes- Clatite americane

In Dulciuri la 10 Iul 2014

Spargeti ouale si apoi batetile cu un varf de cutit de sare si cu zaharul Adaugati untul topit si uleiul si mixati.Puneti laptele treptat,mixand in continuare, apoi adaugati bicarbonatul si praful de copt.Se pune faina pana se obtine compozitia potrivita. Incepem coacerea: Turnam intr-o...

Afisate 31 - 42 din 42 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Atentie la tendinta de a exagera: fie iti propui sa faci mai multe decat poti, fie te trezesti ca te-ai ingrasat cateva kilograme, fara sa bagi de seama!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu(biban rosu) prajit

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]