Intr-un bol incapator se pune apa calduta.
Se adauga zaharul. Se amesteca pana se dizolva.
Se adauga drojdia uscata. Se amesteca usor. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa 10 minute la loc cald.
Se adauga faina treptat. (Eu am folosit o faina mai fina si a fost nevoie sa adaug mai...
Intr-un bol incapator punem 200 ml lapte caldut.
Adaugam zaharul si amestecam.
Adaugam drojdia. Acoperim bolul cu un prosop si lasam la loc cald. (15 min)
Adaugam cate putina faina.
Punem untul taiat in bucate mici. Amestecam.
Continuam sa adaugam faina si un praf de sare.
Vom obtine...
Mai intai incalzim putin apa si o punem intr-un bol incapator.
Se adauga lingura de zahar, drojdia uscata si 2 linguri de faina.
Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se activeze drojdia.
Se va umfla si vor aparea bule de aer.
Apoi se adauga uleiul, sarea si se...
Am incalzit apa.
Am pus-o intr-un bol incapator.
Am adaugat lingura de zahar.
Am adaugat drojdia uscata si 2 linguri de faina.
Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se activeze drojdia.
Se va umfla si vor aparea mici bule de aer.
Apoi am adaugat uleiul, sarea si...
Drojdia se pune in putina apa calduta cu sare.
Intr-un bol mai mare se pune faina. Se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia, rozmarinul. Se formeaza un aluat, adaugand treptat apa, uleiul de masline si se framanta.
Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie si se lasa cam 1 ora....
Intr-un vas mai mare se pune drojdia in apa calduta, apoi se adauga sare, rozmarin, faina in ploaie, iar la final uleiul de masline. Va rezulta un aluat usor elastic. Se lasa intr-un loc mai cald, eventual se acopera vasul cu un prosop pentru 30-45 de minute.
Dupa ce aluatul a crescut, se...
Aluat:
Intr-un bol punem drojdia cu cele 2 lingurite de zahar, 2 lingurite faina si putina apa calduta, cat sa dizolvam totul.
Se lasa 10 minute sa dospeasca.
Intr-un vas se pune faina, sarea, untura, drojdia dospita, busuiocul si oregano.
Se adauga treptat apa calduta si incepem sa...
Drojdia se pune la dospit la in 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul.
Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea.
Drojdia dospita se toarna peste faina si se amesteca usor adaugandu-se treptat si restul de apa calduta.
Se framanta cu mana si spre final se adauga si uleiul....
Mai intai ne ocupam de maia:
Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute.
Dupa ce a dospit, adaugam apa putin cate...
Focaccia pufoasa cu rosii cherry si usturoi
Intr-un bol incapator se pune apa calduta. Se adauga zaharul. Se amesteca pana se dizolva. Se adauga drojdia uscata. Se amesteca usor. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa 10 minute la loc cald. Se adauga faina treptat. (Eu am folosit o faina mai fina si a fost nevoie sa adaug mai...
Paine floare cu lapte
Intr-un bol incapator punem 200 ml lapte caldut. Adaugam zaharul si amestecam. Adaugam drojdia. Acoperim bolul cu un prosop si lasam la loc cald. (15 min) Adaugam cate putina faina. Punem untul taiat in bucate mici. Amestecam. Continuam sa adaugam faina si un praf de sare. Vom obtine...
Paine de casa aromata cu usturoi si rozmarin
Mai intai incalzim putin apa si o punem intr-un bol incapator. Se adauga lingura de zahar, drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se activeze drojdia. Se va umfla si vor aparea bule de aer. Apoi se adauga uleiul, sarea si se...
Paine de casa Corona
Am incalzit apa. Am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat lingura de zahar. Am adaugat drojdia uscata si 2 linguri de faina. Apoi am lasat 15 minute vasul acoperit cu un prosop ca sa se activeze drojdia. Se va umfla si vor aparea mici bule de aer. Apoi am adaugat uleiul, sarea si...
Pizza cu pui
Drojdia se pune in putina apa calduta cu sare. Intr-un bol mai mare se pune faina. Se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia, rozmarinul. Se formeaza un aluat, adaugand treptat apa, uleiul de masline si se framanta. Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie si se lasa cam 1 ora....
Pizza vegetariana
Intr-un vas mai mare se pune drojdia in apa calduta, apoi se adauga sare, rozmarin, faina in ploaie, iar la final uleiul de masline. Va rezulta un aluat usor elastic. Se lasa intr-un loc mai cald, eventual se acopera vasul cu un prosop pentru 30-45 de minute. Dupa ce aluatul a crescut, se...
Pizza cu pui
Aluat: Intr-un bol punem drojdia cu cele 2 lingurite de zahar, 2 lingurite faina si putina apa calduta, cat sa dizolvam totul. Se lasa 10 minute sa dospeasca. Intr-un vas se pune faina, sarea, untura, drojdia dospita, busuiocul si oregano. Se adauga treptat apa calduta si incepem sa...
Chifle umplute cu ciuperci si branza
Drojdia se pune la dospit la in 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea. Drojdia dospita se toarna peste faina si se amesteca usor adaugandu-se treptat si restul de apa calduta. Se framanta cu mana si spre final se adauga si uleiul....
Pizza cu sunca, salam si branza
Mai intai ne ocupam de maia: Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute. Dupa ce a dospit, adaugam apa putin cate...