Se incinge cuptorul la 160°.
Atentie! Albusurile trebuie sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul si a se obtine un chec pufos.
Albusurile se bat tare cu un praf de sare.
Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare....
Incingem cuptorul la 180° C.
Incepem cu cea mai importanta operatie : topim untul si il frecam cu zaharul pana devine spuma si zaharul s-a topit. Ne va lua ceva timp, dar merita pentru o prajitura pufoasa.
Se adauga ouale si se mixeaza bine pana se incorporeaza.
Se adauga faina...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat.
Intr- un castron se pun galbenusurile, untul moale, laptele si se amesteca bine.
Se adauga faina si praful de copt trecute prin sita, continuand amestecarea. Adaugam albusurile batute spuma si...
Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei minim 30 de minute.
Se incinge cuptorul la 190°.
Se taie dreptunghiuri si se pune cate o lingurita de gem pe unul dintre capetele fiecarui dreptunghi, apoi se presara nuca de cocos.
Capatul cu gem se pliaza putin...
Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat.
Am adaugat untul la temperatura camerei, cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine.
Am adaugat laptele caldut, coaja de lamaie, faina si praful de sare.
Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de...
Se zdrobesc biscuitii sau se macina la robot.
Untul, laptele, zaharul si cacaua se pun intr-un ibric pe aragaz pana ajung la punctul de fierbere.
Zaharul vanilat se pune peste biscuiti. Se adauga siropul fierbinte pese biscuiti si se amesteca bine.
Se formeaza bilute si se tavalesc...
Am dat drumul la cuptor la 170°.
Am separat ouale. Am batut albusurile tare impreuna cu zaharul. Am amestecat faina cu praful de copt. Am amestecat galbenusurile cu praful de sare. Am pus intr-un bol incapator albusurile batute spuma, am adaugat faina amestecata cu praful de copt si, la...
Preparare clatite americane.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma cu zaharul.
Intr- un castron se pun galbenusurile, untul topit, laptele si se amesteca bine.
Se adauga faina si praful de copt trecute prin sita, continuand amestecarea. Adaugam albusurile...
Faina sa cerne de 3 ori, este foare important daca doriti sa aveti un cozonac pufos.
Apoi se pune intr-un castron mai mare. Am incalzit laptele la foc mic si l-am amestecat cu zaharul si zaharul vanilat.
Am facut maiaua. Am dizolvat drojdia in 1-2 linguri de lapte caldut (f putin) si am...
Am pornit cuptorul, la 210°.
Am topit untul si l-am lasat putin la rece. Am amestecat untul topit cu zaharul, apoi cu faina. Treptat am adaugat cate o lingura de apa pana s-a format un aluat legat care se poate modela.
Am pregatit forma (tava), am uns-o cu putin ulei si am...
Se da drumul la cuptor (160°) .
Se taie bananele in felii subtiri si se pun deoparte.
Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga...
Se mixeaza untul, zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale. Se amesteca si se framanta faina si praful de copt cu restul amestecului. Se adauga migdalele, amestecand usor.
Se pune aluatul peste putina faina pe masa si se desparte in doua rulouri...
Stafidele se pun in apa. Se da drumul la cuptor,la foc mic.
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat, amestecandu-se usor cu o...
Chec pufos din albusuri cu gem de caise
Se incinge cuptorul la 160°. Atentie! Albusurile trebuie sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul si a se obtine un chec pufos. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare....
Prajitura pufoasa cu cirese din dulceata
Incingem cuptorul la 180° C. Incepem cu cea mai importanta operatie : topim untul si il frecam cu zaharul pana devine spuma si zaharul s-a topit. Ne va lua ceva timp, dar merita pentru o prajitura pufoasa. Se adauga ouale si se mixeaza bine pana se incorporeaza. Se adauga faina...
Pancakes (clatite americane) cu kiwi
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Intr- un castron se pun galbenusurile, untul moale, laptele si se amesteca bine. Se adauga faina si praful de copt trecute prin sita, continuand amestecarea. Adaugam albusurile batute spuma si...
Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos
Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei minim 30 de minute. Se incinge cuptorul la 190°. Se taie dreptunghiuri si se pune cate o lingurita de gem pe unul dintre capetele fiecarui dreptunghi, apoi se presara nuca de cocos. Capatul cu gem se pliaza putin...
Prajitura Greta Garbo
Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei, cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine. Am adaugat laptele caldut, coaja de lamaie, faina si praful de sare. Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de...
Cartofi din biscuiti cu cacao si nuca de cocos
Se zdrobesc biscuitii sau se macina la robot. Untul, laptele, zaharul si cacaua se pun intr-un ibric pe aragaz pana ajung la punctul de fierbere. Zaharul vanilat se pune peste biscuiti. Se adauga siropul fierbinte pese biscuiti si se amesteca bine. Se formeaza bilute si se tavalesc...
Tort cu frisca si cirese
Am dat drumul la cuptor la 170°. Am separat ouale. Am batut albusurile tare impreuna cu zaharul. Am amestecat faina cu praful de copt. Am amestecat galbenusurile cu praful de sare. Am pus intr-un bol incapator albusurile batute spuma, am adaugat faina amestecata cu praful de copt si, la...
Pancakes - clatite americane cu miere si dulceata de cirese
Preparare clatite americane. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul. Intr- un castron se pun galbenusurile, untul topit, laptele si se amesteca bine. Se adauga faina si praful de copt trecute prin sita, continuand amestecarea. Adaugam albusurile...
Cozonac cu stafide si cacao
Faina sa cerne de 3 ori, este foare important daca doriti sa aveti un cozonac pufos. Apoi se pune intr-un castron mai mare. Am incalzit laptele la foc mic si l-am amestecat cu zaharul si zaharul vanilat. Am facut maiaua. Am dizolvat drojdia in 1-2 linguri de lapte caldut (f putin) si am...
Tarta cu ciocolata, kiwi si banane by Tabita
Am pornit cuptorul, la 210°. Am topit untul si l-am lasat putin la rece. Am amestecat untul topit cu zaharul, apoi cu faina. Treptat am adaugat cate o lingura de apa pana s-a format un aluat legat care se poate modela. Am pregatit forma (tava), am uns-o cu putin ulei si am...
Chec cu felii de banana
Se da drumul la cuptor (160°) . Se taie bananele in felii subtiri si se pun deoparte. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga...
Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana)
Se mixeaza untul, zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale. Se amesteca si se framanta faina si praful de copt cu restul amestecului. Se adauga migdalele, amestecand usor. Se pune aluatul peste putina faina pe masa si se desparte in doua rulouri...
Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos
Stafidele se pun in apa. Se da drumul la cuptor,la foc mic. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat, amestecandu-se usor cu o...