publicat la 08.05.2019
publicat la 08.05.2019
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Somon cu lamaie si orez integral
Somonul l-am spalat si l-am taiat feliute, aveam un file destul de mare. L-am asezat in vasul de iena si am pus sucul de la lamaie peste el, am pus condimentele dupa gust, uleiul de masline si o cescuta cu apa. L-am lasat la cuptor pana s-a rumenit. Separat, am fiert orezul in apa clocotita cu...
Brownies cappuccino
Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt ( 20×20 cm). Eu am facut cantitate dubla, asa ca tava mea e mai mare :) Se topesc la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana compozitia devine omogena. Apoi se incorporeaza zaharul si esenta de vanilie. Se adauga pe rand...
Salata marocana de cartofi si sfecla rosie
Sfecla rosie o spalam bine, o taiem pe jumatate si o fierbem in apa rece. Cartofii ii spalam bine si ii fierbem in coaja, separat. Se lasa apoi la racit, se curata de coaja sfecla si cartofii si se taie feliute (eu am folosit cutitul ondulat pentru cascaval). Se pun in boluri separate. Ceapa...
Muschiulet de porc la cuptor, cu legume si mirodenii
Muschiuletul de porc l-am curatat bine si apoi l-am taiat feliute, dar nu de tot si l-am asezat intr-un vas de iena. Alaturi am pus doi cartofi mari, spalati si curatati, taiati pe lung si apoi felii groase. Apoi am scos cutiuta cu mirodenii si am presarat sare, piper, cimbru, busuioc, ceapa...
Supa-crema de broccoli
Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece, taiate in jumatati. Cand sunt fierte se adauga buchetelele de broccoli si se mai lasa putin pe foc, pana se inmoaie. Pastram pe o farfuriuta 2-3 buchetele de broccoli fiert, pentru decor. Se strecoara legumele si se pun la blender cu...
Cannelloni cu spanac si branza
Sosul beshamel este bine sa fie rece, asa ca il preparam primul: se topeste untul, se adauga faina si se amesteca repede si continuu cu un tel-para, apoi se adauga lapte, putin cate putin si se lasa la foc mic pana se ingroasa. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se adauga parmesanul....
Vitel stroganoff cu orez basmati
Muschiuletul de vitel se curata bine de pielite, se spala, apoi se taie feliute subtirele, de 0,5 cm. Feliile se taie apoi fasii subtiri. Intr-o tigaie de teflon se pune o lingurita de ulei si apoi se trage muschiuletul feliat, pana se inmoaie. Se amesteca din cand in cand si dupa ce isi lasa...
Salata de primavara- de post
Verdeturile se curata si se spala bine sub jet de apa. Intr-un bol mai mare se rupe spanacul fasii, ceapa se taie mai maricel, ridichile se taie rondele si se adauga in bol, apoi se rupe salata, se toaca mararul si rosia cubulete. In ce ordine vreti voi :). Se amesteca 2 linguri ulei d emasline...
Chiftelute marinate
Pentru sos, trebuie sa inabusim mai intai ceapa si ardeiul. Le curatam, spalam si le taiem cubulete si le punem intr-o craticioara cu putin ulei (de palmier folosesc eu). Usturoiul il curatam si il taiem rondele si il aruncam si pe el in craticioara. Adaugam sare si piper si lasam putin la...
Tort cu ciocolata, rom si stafide
Blatul este pandispanul cu suc de portocale , mai simplu nici ca se putea. Dupa ce este gata il lasati sa se raceasca in forma de tort si apoi il scoateti si il mai lasati cateva ore pana il taiati. Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se pune la foc...
Ciorba de fasole in paine
Mai intai ciorba de fasole. Am pus o cana mare de fasole la inmuiat, de cu seara, in apa rece. Dimineata am aruncat apa si am clatit fasolea tot cu apa rece, apoi am pus-o in oala cu apa clocotita si am lasat-o la fiert vreo ora. Ciolanul de porc mi l-a feliat frumos nenea macelaru’ din...
Papricas de pui cu masline
Mod de preparare papricas de pui Mai intai spalam pieptul de pui si il taiem cubulete sau ciocanelele, dupa caz . Dam carnea intr-un clocot sa iasa spuma si apoi o spalam cu apa rece. Ceapa si ardeiul gras le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Intr-o craticioara punem 2-3 linguri de...
Cartofi copti cu boia dulce
Se spala bine cartofii, cu coaja cu tot, se taie in patru pe lung, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, se contimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi, busuioc si boia dulce din belsug. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa in...
Ciorba taraneasca de vacuta
Rasolul trebuie sa fie cu maduva, carnea o taiem cubulete, le dam intr-un clocot si aruncam apa. Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa limpede. Carnea de vitel fierbe mai greu, asa ca o lasam vreo 2 ore, sa fie moale-moale. Intre timp pregatim legumele pe care le vom adauga in...
Merluciu pane cu sos de capere si lamaie
Sosul cu lamaie si capere poate fi folosit si cu friptura de pui. E simplu de facut: se topeste jumatate de pachet de unt, apoi se adauga zeama si pulpa de la o lamaie, 3 linguri cu capere, sare, piper, busuioc. Se lasa f. putin pe foc pana incepe sa fiarba. Pentru pestele pane avem nevoie de...
Salau cu legume la cuptor - Gust si savoare intr-o reteta sanatoasa
Cum se prepara Salau cu legume la cuptor - Gust si savoare intr-o reteta sanatoasa Pregatim o tava cu hartie de copt in care aranjam niste legume (cartofi taiati in 4, morcovi rondele si ceapa verde tocata marunt), deasupra asezam salaul, de preferat unul mai mare, care a fost in prealabil...
Tiramisu, reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Separam albusul de galbenus la cele 4-5 oua de gaina (25 daca folositi de prepelita). Amestecam galbenusurile cu zaharul, folosind robotul de bucatarie. In aceasta compozitie turnam doua linguri de lichior Amaretto. Adaugam brinza mascarpone si se omogenizeaza...