publicat la 17.11.2013
publicat la 31.10.2013
publicat la 18.10.2013
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Platou taranesc
Se feliaza si se aranjeaza ingrdientele pe un platou de lemn.
Telemea de vaca
Avem nevoie de 3 litri de lapte. Fierbem laptele. Dintr-un litru de lapte pregatim iaurt. Eu am facut iaurtul cu ajutorul iaurtierei.Daca nu aveti iaurtiera,umplem 2 borcane cu lapte rece, apoi adaugam deasupra laptele cald (nu fierbinte). Acoperim borcanele cu capace. Incalzim...
Oua umplute
Punem 8 oua la fiert. Din momentul in care incep sa fiarba le lasam 10 minute. Taiem ouale in 2 si scoatem galbenusul. Intre timp facem un sos de maioneza dintr-un galbenus de ou, mustar, sare, piper. Cand maioneza este gata, adaugam galbenusurile de la cele 8 oua fierte, untul (la...
Traistute cu ciuperci
Pentru aluat amestecam drojdia cu zaharul si cu 50 ml lapte caldut. Lasam sa dospeasca 10 minute, apoi o turnam peste faina. Amestecam usor, adaugam laptele, sarea si uleiul. Framantam si lasam aluatul la crescut timp de 1 ora. Intindem aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm si...
Rulouri Praga
Mixati branza cu sarea si hreanul. Separat batem frisca si o incorporam usor in crema de branza. Pe fiecare felie de sunca punem cate 1 lingura de crema si rulam. Decoram cu felii de rosii Cherry si patrunjel.
Guacamole
Taiem fructele de avocado in 2 si scoatem samburele (unul din cele 2 fructe le pastram pentru a servire). Cu ajutorul unei lingurite scoatem pulpa de avocado. Stropim avocado cu suc de lamaie pentru a preveni oxidarea.Intr-un blender pasam avocado, usturoiul, ceapa si rosiile. Potrivim de...
Rulouri Caprese
Amestecam drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte caldut. Lasam drojdia la crescut 10 minute, apoi o adaugam peste faina proaspat cernuta amestecata cu sare. Amestecam apoi adaugam restul de lapte si uleiul de masline. Framantam timp de 10 minute pana obtinem un aluat elastic...
Tarta Rustica
Pentru aluatul fraged amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 1 ora. Dupa 1 ora intindem aluatul ai il asezam intr-o forma de tarta. Il intepam cu furculita pentru a nu se deforma la coacere....
Bruschette Pomodoro
Feliile de bagheta le asezam intr-o tava grill incinsa pana cand se rumenesc. Intre timp pregatim rosiile. Taiem rosiile in cubulete mici, adaugam ulei de masline, praf de usturoi, sare, condimente italiene sau busuioc. Frecam feliile de paine prajita cu cateii de usturoi. Acoperim...
Platou pane
Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Aluatul obtinut este un aluat mai gros decat cel de clatite. Lasam aluatul la rece minim 30 de minute. Intre timp pregatim legumele. Ciupercile si conopida le...